Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Ukulina píše:
Já byla na terapii jednou, ne jako úplný skeptik ale ani jako vyloženě nadšená. Bylo to příjemné. Co mě ale odradilo bylo to, že se terapeut rozplýval nad „růžovým vajíčkem“ ve mě. Za pár dnů jsem zjistila, že v té době už bylo těhotenství zamlklé.
Hm a kvuli takovym jsem skeptik. Ten muj se s asistentkou bavil o tom, co meli den predtim k obedu. Byli jsme v bazenu a mne to docela stvalo, prislo mi to nepatricny
Odchazela jsem s tim, ze nic. A odpoledne jsem koukala… Ale lidem teda neverim stale, nicmene metodu samotnou uz nezavrhuju ![]()
Když jsem odcházela, tak jsem si říkala, že jsem to těhotenství měla zamlčet, abych si ho vyzkoušela. No a nakonec jsem se pravdu dozvěděla jinak…
Já tu metodu taky nezavrhuju, znám lidi, kteří si ji nemůžou vynachválit. Vidím to ale spíš jako „víra tvá tě uzdraví“.
@wildcherry
No to je pravda, ale co s tím…jak říkám praktik na prd a neurolog už taky nic vyšetřovat nebude. Chlamydie jsem měla před 12 lety, ale projevovalo se to bolestí kyčle a kašlem, a byly plicní, byla jsem přeléčena a před 4 lety mi brali krev na ch. pneumonie a ještě jedny a vůbec nic v krvi nebylo. No před rokem jsem měla ct plic a mediastina a scintigrafii na vyloučení plicní embolie a podle doktorky na ORL by šla případná chlamýdiová infekce na tom ct určitě vidět. Jako těch vyšetření bylo trochu více, ale na žádném se na nic nepřišlo, i srdce je ve výborné formě
, na spirometrii jsem byla taky kvůli alergii na roztoče a prach, dokonce i na plicním mi ji dělali a výsledek je na výbornou. Krevní obraz včetně vitamínu atd… je několikrát dobrý. Já jsem z toho strašně nešťastná, fakt mám strach, denně na to myslím, co se semnou děje a jak by to mohlo dopadnou aže bych taky za chvilku mohla umřít…
@Ukulina píše:
Když jsem odcházela, tak jsem si říkala, že jsem to těhotenství měla zamlčet, abych si ho vyzkoušela. No a nakonec jsem se pravdu dozvěděla jinak…Já tu metodu taky nezavrhuju, znám lidi, kteří si ji nemůžou vynachválit. Vidím to ale spíš jako „víra tvá tě uzdraví“.
Hm, tak to uz si po svoji zkusenosti myslet nemuzu ![]()
@Amy88 píše:
@wildcherry
No to je pravda, ale co s tím…jak říkám praktik na prd a neurolog už taky nic vyšetřovat nebude. Chlamydie jsem měla před 12 lety, ale projevovalo se to bolestí kyčle a kašlem, a byly plicní, byla jsem přeléčena a před 4 lety mi brali krev na ch. pneumonie a ještě jedny a vůbec nic v krvi nebylo. No před rokem jsem měla ct plic a mediastina a scintigrafii na vyloučení plicní embolie a podle doktorky na ORL by šla případná chlamýdiová infekce na tom ct určitě vidět. Jako těch vyšetření bylo trochu více, ale na žádném se na nic nepřišlo, i srdce je ve výborné formě, na spirometrii jsem byla taky kvůli alergii na roztoče a prach, dokonce i na plicním mi ji dělali a výsledek je na výbornou. Krevní obraz včetně vitamínu atd… je několikrát dobrý. Já jsem z toho strašně nešťastná, fakt mám strach, denně na to myslím, co se semnou děje a jak by to mohlo dopadnou aže bych taky za chvilku mohla umřít…
A bilkovina v moči? Byla jsi? Modřiny se ti nedělají? A co uzliny na krku, v tříslech a podpaží? A jak často býváš nemocná? nemůžeš mít v krvi bacil? Prodělala jsi zlatýho koka? To vše se může usadit…srdce máš v pořádku, ale nebolí tě klouby?
…někde se to brát musí…
@wildcherry
měla jsem 2× zlatého stafylokoka v krku, jednou kompletně přeléčený atb a podruhé jen chvilku bioparoxem kvůli těhotenství. jinak moč je v pořádku, modřiny se mi nedělají, ani žádné uzliny ani bouličky nikde nemám
@Amy88 ahoj,alternativni medicinu klidne vyzkousej ta ti neublizi, ale ja bych si radsi vydupala odber moku lumbalni punkci k vylouceni neuroinfekce, ktera nemusi byt na ct ani nmr videt. nabrali ti alespon borreliozu z krve? nechapu pristup doktoru u vas. u nas na neurologii delame punkci minim.3krat do tydne a to prave hlavne u lidi co maji bolesti zad a hlavy nejasne priciny…
@Dadys
I kdybych chtěla změnit neurologa, tak musím mít doporučení a to mi PL nechce vystavit už na nic a na boreliózu mi neudělá. že na to prý nemám příznaky, pokud mě nebolí klouby nebo tak
a ten odběr se dělá za hospitalizace?
Ahoj,
me to prijde jako rozjezd panickych ataku. u kazdeho ty priznaky mohou byt jine, ja mela jakoby tesnou hrud tez. dokonce me tyden lecili v nemocnici na mozkovou mrtvici. pozdeji se zjistilo, ze ty moje ataky byly zpusobeny stresem, a celkovym vycerpanim tela.
v te dobe jsem na kranialni masaze chodila, verila jsem prakticky vsemu. vzala jsem sebou. pritele- naprosteho skeptika. pritel nadseny, ja nadsena. ovsem ja mela za dva dny krk zpet zablokovany a potize byly zpet.
samozrejme ty muzes mit neco uuuiplne jineho, ale nektere priznaky mas podobne : bolest hlavy- jedna strana, strach ze smrti, tesny hrudnik. ja mela jeste ubytek vahy ( behem 1/2 roku asi 10 kg), brnela me leva ruka a noha. pred destem, kdyz se menil tlak me bylo uplne nejhur
@Amy88 jak kde, u nas za hospitalizace, musi se po odberu 24hod. lezet, ale jsou i neurologie, kde odlezi 2hod. a jdou domu…jinak nemusi ti ani nic byt a muzes to vse mit od stresu, psychika dokaze hodne, zvlast pokud jsi mela nejaky psychicky tlak. nedavno jsem koukala na nejaky dokument, kde tvrdili ze dokonce 80% bolesti zad je od stresu. a pokud mas bloklou i hrudni tak s ni muzou souviset i potize s dychanim. preju ti at se das brzy do kupy jak psychicky tak fyzicky ![]()
Dobré ráno. Vaše symptomy jsou poněkud rozsáhlejšího charakteru, což může znesnadňovat diagnózu. Pocity úzkosti a strach ze smrti ukazují, jak zde již bylo napsáno, na panickou ataku, která bývá spojena s poruchou amygdaly (jádro bazálních ganglií uložené na spodině spánkového laloku koncového mozku). Toto ovšem nevysvětluje bolesti hlavy při předklonění. Obávám se, abyste neměla nějakou cévní anomálii, která by tyto bolesti způsobovala. (Virtální) Angiografie mozkových tepen a žil není nijak náročným vyšetřením. Bolesti svalů na krku (postupující až na hlavu) jsou opravdu způsobeny zasažením míšních nervů (dle hloubky jejich předních, nebo zadních větví). Dle Vašeho primárního dotazu jste absolvovala MRI vyšetření spolu s EEG. Pokud vyšetření magnetickou resonancí trvalo krátce (do 20 minut), neudělali mnoho snímků, takže neprohlédli vše (a práve amygdala je hodně „nízko“, možná skenovali „vyšší“ řezy).
@Doctus píše:
Dobré ráno. Vaše symptomy jsou poněkud rozsáhlejšího charakteru, což může znesnadňovat diagnózu. Pocity úzkosti a strach ze smrti ukazují, jak zde již bylo napsáno, na panickou ataku, která bývá spojena s poruchou amygdaly (jádro bazálních ganglií uložené na spodině spánkového laloku koncového mozku). Toto ovšem nevysvětluje bolesti hlavy při předklonění. Obávám se, abyste neměla nějakou cévní anomálii, která by tyto bolesti způsobovala. (Virtální) Angiografie mozkových tepen a žil není nijak náročným vyšetřením. Bolesti svalů na krku (postupující až na hlavu) jsou opravdu způsobeny zasažením míšních nervů (dle hloubky jejich předních, nebo zadních větví). Dle Vašeho primárního dotazu jste absolvovala MRI vyšetření spolu s EEG. Pokud vyšetření magnetickou resonancí trvalo krátce (do 20 minut), neudělali mnoho snímků, takže neprohlédli vše (a práve amygdala je hodně „nízko“, možná skenovali „vyšší“ řezy).
Dobrý den, MR byla MRI mozku+ angio intrakraniálních tepen a trvala skoro 40 minut. Výsledky v pořádku, žádné výdutě na tepnách a cévách a žádné AVM.
@Doctus
Jen se zeptám a tím zasažením míšních nervů se rozumí co? nerozumím tomu vůbec…je to nějak životu nebezpečné, lze to nějak „odblokovat“, co to způsobuje. Jinak ta hlava nebolí třebas v předklonu v sedě, jen když spustím dolů i záda, prostě u toho mytí vlasů- v kleče, celá hlava vč. zad ve vaně…
A neni lepsi jit s bloklou krcni pateri k chiropraktikovi? (to neni na zakladatelku).
Loni na podzim jsem mela slusny bolesti zad, krku, casty migreny, dusnost, unavu, brneni a necitlivost prstu u ruky, a u kycle jsem si byla jista, ze mam pocinajici osteoporozu (mame to v rodine u zenskych v kazdy generaci). S tim mne ani nenapadlo jit na craniosakralku, sla jsem k ortopedovi a chodila na rehabilitace. U kycle se prokazalo pretizeni (tahala jsem v ty dobe dvoulety dite, v podstate jsem tahala nejaky dite v tu dobu uz skoro 8 let, zada to uz nedavaly, tak se to presunulo niz).
Takze to, ze neco nefunguje jeste neznamena, ze je to spatny, ale spis, ze je to spatne vybrany zpusob lecby.
Jenze u zakladatelky to nebude tak jednoduchy, kazdopadne, pokud funguje ta craniosakralka, tak bych v tom pokracovala, aspon dokud by se neukazal opak. ![]()
Dobré poledne. Pokud bylo vyšetření MRI i angiografie negativní, tak Vás mohu uklidnit, že vážné to není. Proto doporučuji otestovat „odborníka“, který sice nepracuje s mozkomíšním mokem, ještě několik sezení a pak se rozhodnout, zda to úleva od bolesti a problémů (pokud opravdu odezní) stojí za ty peníze a za čas.