Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
Zvazuji, ze synovi (ted cerstve 2 roky) koupim na leto na litacku u baznu botky Crocs, mam je kupovat s nadmerkem? Osobne si myslim, ze bez (max.0.5cm), ale treba mate nekdo jinou zkusenost.
Já když malýmu koupila crocsky s nadměrkem, tak mu padaly z nohy (měl moc volný ten pásek dozadu). Takže bych se na to vyprdla a koupila akorát. Tolik toho v nich u bazénu zase nenaběhá, abych měla obavu o prstíky.
TAky by mě to zajímalo.. protože malá si kamarádky zkoušela tyto boty její dcery, a byli jí suprově, a nikdy bych neřekla, že z toho opravdu mohou být sandále a né pantofle
taky zvažuji koupi.
Jinak nakonec sem splašila gumové sandálky (klasika pásek okolo kotníku) a nakonec to bylo lepší než celé kroksíky ![]()
Tak ony ty Crocsy jsou většinou už číslovány tak, že je to pro rozmezí 3 čísel, malá má teď nohu 26, Crocsy má vel. 24-26 a od té 24 až doteď jsou supr. I když byly větší, tak ten pásek to podržel. Ale i když lítala bez pásku, tak jí taky nějak neplandaly.
V crocsech by měl mít nožičku v tom žlábku akorát, on už tam takový nadměrek vlastně je, je to dáno tvarem té botky. Určitě ne větší, protože by se mu v tom hůř chodilo. Já si jednou omylem objednala o číslo větší crocsy a bylo to nepříjemný.
Crocsky musis mit akorat, jinak budou padat. Jinak ja uz asi druhym rokem k vode kupuju malemu takove gumove sandalky na suchy zip. Je to lepsi, ohybnejsi, lip to drzi na noze…
Ahoj, uvažuji, že koupím sněhule Crocs na zimu a tápu nad velikostí.
Dcera má nohu 14,7 cm a teď nevím jestli zvolit C8/C9 (15 cm) a nebo C9 (16,5 cm) ![]()
Ta menší velikost mi přijde moc malá a ta větší zase moc velká.
Co když jí noha trošku vyroste a v prosinci bude už mít třeba 15,3 cm? ![]()
@Caitlyn počkala bych do toho prosince
když je pak objednáš, do dvou tří dnů je máš doma. My kupujem zimní boty někdy v druhé polovině listopadu a bohatě to stačí
C8/9 nosi ted nase mala s nozickou 14,2 cm a s ponozkou to ma akorat. Tak urco tu vetsi. Ale osobne bych je nekupovala a koupila jiny. To neni nic prosti Crocsum, miluju je a jedeme skoro jen v tehle znacce cela rodina a snehule mame taky, ale nevyhoda u nich je, ze se obcas u deti trefi do „mezivelikosti“ a pak ani mensi ani vetsi vel. neni proste idealni.
Syn ma ted c8/9 a nozku ma cca 14,5 cm a budeme s nimi koncit a pujdeme do vetsi velikosti, ale chce to opravdu vyzkouset.
@marg píše:
C8/9 nosi ted nase mala s nozickou 14,2 cm a s ponozkou to ma akorat. Tak urco tu vetsi. Ale osobne bych je nekupovala a koupila jiny. To neni nic prosti Crocsum, miluju je a jedeme skoro jen v tehle znacce cela rodina a snehule mame taky, ale nevyhoda u nich je, ze se obcas u deti trefi do „mezivelikosti“ a pak ani mensi ani vetsi vel. neni proste idealni.
Díky moc za radu
![]()