Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj,
chtěla jsem se zeptat, byla jsem v nemocnici se změnami na čípku 3. Byla jsem tam 3 dny, pak mě pustili, dali mi kapačky magnezka a domu magnezko 3×2 denně. Po týdnu, tedy dnes, jsem šla na kontrolu a dr mi řekl, že se to nezhoršuje, a napsal mi tam opět 3. Mám strach. Je to hodně vážné???? ![]()
ničeho se neboj, já jsem na tom byla podobně v tvém týdnu a teď se mi CS zmenšilo na 1 a to jsem 14dní před porodem
![]()
CS o ničem nevypovídá, takže klid ![]()
každé těhotenství je individuální, musí to posoudit tvůj dr.
Já měla v těhotenství CS 3 od 25tt, tvrdlo mi břicho, dr mi dal magnezko, ve 35 tt jsem ho vysadila, protože by to mohlo mít vliv na porod a rodila jsem 39+5 spontánně - Paradoxně sestry i dři v porodce jásali, prý už jste na 3, to nebude dlouho trvat… nikdo se neobtěžoval podívat se do průkazky. Na 3 jsem zůstala až do konce, vůbec jsem se neotevírala, nakonec jsem šla na císaře.
od 23.tt mám CS 5, byla jsem i v nemocnici, ted ležím doma na magnesku až do ukončeného 34.tt, stav se zatím nemění ![]()
A chtěla jsem se zeptat, kdyz mi Dr rekl, ze mam dodrzovat klidovy rezim, myslite ze muzu aspon na prochazku ven, nebo neco?
Určitě můžeš, ale samozřejmě se moc neutahat, a sednout si při pocitu tvrdnutí bříška ![]()
Alexka píše:
ahoj,
chtěla jsem se zeptat, byla jsem v nemocnici se změnami na čípku 3. Byla jsem tam 3 dny, pak mě pustili, dali mi kapačky magnezka a domu magnezko 3×2 denně. Po týdnu, tedy dnes, jsem šla na kontrolu a dr mi řekl, že se to nezhoršuje, a napsal mi tam opět 3. Mám strach. Je to hodně vážné????
já měla od 11. týdne psané CS 5, roli tam hraje více faktorů, takže konkrétně to číslo bych až tak neřešila, každopádně se šetři a odpočívej
Tak všem moc děkuji za odpovědi, protože bych se doma asi zbláznila, ještě jsem přibrala 18kg a to jsem 29.tt, Dr mě seřval, že prý to je hodně, ať se začnu ovládat, tak nevím, pohyb nesmím mít, jíst nesmím, tak asi vzduch omaštěný větrem. Celkem mě to vzalo, neboť před těhotenstvím jsem měla skoro anorexii, problémy s jídlem a ted, kdyz to konecne jde, tak je to taky spatne. NJ, co clovek nadela.
A představa, že budu jenom ležet a nikam se projit nic, tak to je sila.
smíš jíst, ale určitá jídla, jako třeba vařit si na páře, v parním hrnci, jez třeba melouny, ty zasytí a odvodní.. choď na těhotenské masáže, tím se ti taky spustí odvodňování a zlepší to lymfatický systém ![]()
Ja mam ale pocit, ze zavodnena nejsem, nebo aspon nejsem nijak natekla nebo tak.
já jsem si taky myslela, že zavodněná nejsem, ale masérka mi to potvrdila že trošku jo
Tak to zkus, každopádně ti masáž hodně uleví…
A někde ty kila musíš mít schované ne ![]()
No to je taky pravda, protoze nejak si rikam, kde jsou. Nejak extremni nejsem na to, kolik mam.
no já mám nahoře 15kilo, ale všechno mám v bříšku, plus jsem trošku zavodněná… ale jako kalhoty mám stejnou velikost jako před těhu.. a to jsem už v 38tt ![]()
Ahojky. Můžu se zeptat na jaké masáže chodíš? Myslím typ. Mimo thajských masáží jsem těhotenské nikde neviděla a kamarád masér říkal, že by mi ani žádné nedoporučoval. No,a já bych zašla docela ráda.
Monny89 píše:
smíš jíst, ale určitá jídla, jako třeba vařit si na páře, v parním hrnci, jez třeba melouny, ty zasytí a odvodní.. choď na těhotenské masáže, tím se ti taky spustí odvodňování a zlepší to lymfatický systém
Já jsem v 29tt a CS mám 3 taky. Doktorka říkala, že mám brát magnézko, že to není nic vážného. Prý se to v minulosti dost přeceňovalo a ležení případnému předčasnému porodu stejně nezabrání. Šetřením se myslí, že nemáš jít skládat vagon uhlí, tak buď v klidu.
Alexka píše:
ahoj,
chtěla jsem se zeptat, byla jsem v nemocnici se změnami na čípku 3. Byla jsem tam 3 dny, pak mě pustili, dali mi kapačky magnezka a domu magnezko 3×2 denně. Po týdnu, tedy dnes, jsem šla na kontrolu a dr mi řekl, že se to nezhoršuje, a napsal mi tam opět 3. Mám strach. Je to hodně vážné????