Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojte
minulý týden jsem měla po 5 minutách kontrakce trvající minutu, celé to trvalo dobré dvě hodiny, nakonec to ustalo. Dnes mám po vyšetření CS 5 a jsem volně na prst. Mám poslední dny i dost tlaky do konečníku. Myslíte, že se to už blíží? Budu pomalu končit 36tt. Malý je o 14 dní větší, takže snad to nebude až do termínu ![]()
Díky ![]()
Ve 38tt jsem měla CS 4 otevřená na 2 prsty x týdnů, od 34tt mi hrozil předčasný porod a rodila jsem ve 39tt ![]()
@korn123 ale tak přece jen se něco už dělo v tom 38tt 😁 a pak to za týden přišlo 😁
@ecc-o-nom píše: Více
Nic co by tomu nasvědčovalo. Tvrdnutí břicha jsem měla velice, velice brzo. A několikrát jsem byla na pohotovosti skrz pravidelné bolesti. A teď už bude slavit rok ![]()
Držím palce!! ![]()
CS 10 jsem měla tři týdny. vůbec o ničem to nevypovídá. Můžeš porodit teď, ale klidně dva týdny po termínu, když tě nechají tak dlouho přenášet. Poslíčky mohou být i intenzivní opravdu dlouho před samotným porodem. Prostě každé tělo je individuální.
@ecc-o-nom hlavne TEPRV koncis 36. týden, je to furt dost brzo a muze to obnaset dost komplikaci, to nechces, ver mi.
CS 5 a otevřenost na prst naznačují, že se věci mohou začít hýbat, ale neznamená to, že porod začne okamžitě. Tlaky do konečníku mohou být běžné v posledních týdnech těhotenství. Sleduj příznaky a konzultuj s lékařem, aby si byla informována o dalším postupu.
CS prakticky nic neznamená.. můžeš rodit dnes, ale klidně až za 4 týdny. Ty kontrakce po minutě byly asi poslicci, měla jsem je snad 3 týdny před porodem denně ![]()