Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Holky, moc prosím, kdo by mi to dokázal přeložit 🥲
Ovoidní normotonická děloha
Fundus 2 prsty pod mečík
Vag. cervix na 2 falangy, pro prst těsně, polotuhý
To třeba ten poslední řádek znamená že jsem na 2 prsty už? To asi ne že.
Končím 35tt a v noci jsem jela na porodní, měla jsem víc jak hodnu pravidelné kontrakce po 5 minutách a trvaly přesně 1 minutu. Tlaky do konečníku, po teplé vaně neustávalo. Celkově to trvalo asi 3 hodiny, ale snažila jsem se to ignorovat, zaspat, pak to ale zesilovalo. Dojela jsem do nemocnice, a vše ustalo.
Zajímalo by mě jen, jestli podle těch tří řádků se dá říct něco víc, jestli se porod třeba blíží, nebo vůbec. Čípek jsem měla 38 mm, což je prý hodně dlouhý.
Děkuji ![]()
Ahoj,
ne fundus je dno dutiny měkkých orgánů. Cervix je čípek a ten máš těsně na jeden prst, čili jsi v pohodě uzavřená…
nicméně já jsem byla na jeden prst otevřená snad od 30tt a od 35/36tt jsem byla na 3 prsty a dle doktorky na prvorodičku to vypada na snadný a rychlý porod - chá!
Klasický porod prvorodičky.
Čili to otevření i kdyby bylo na 2 prsty je v pohodě. Je horko, to poslíčci někdy více zlobí.
Vůbec nic to nevypovídá o tom, kdy porodíš, jen že se to chystá. Je fakt, že můžeš klidně porodit zítra a nebo přenášet. Je to hodně individuální. ![]()
No, chystá se to. Ale jestli to bude zítra nebo za 3 týdny, to nikdo neřekne ![]()