CS a délka čípku v 30. týdnu těhotenství?

206
30.4.09 17:56

CS a délka čípku v 30.tt.?

Ahoj holčiny,
dneska mně doktorka trošku postrašila a nařídila klidový režim, že čípek je zkrácený na 28-29mm a napsala mně CS 2. Je to ještě v normě? Už mám jeden porod za sebou a teď čekáme dvojčátka. A zatím nám hezky přibírají. Jsme 30+3 a jeden má podle uzv 1870g a druhý 1850g 8O

Moc děkuji za názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
381
30.4.09 18:10

Já tě chci jenom „potěšit“, že mám CS 1b a klidový režim od 23tt, dneska jsem byla na ultrazvuku také ve 31tt (cca 30+4 nebo tak nějak) a čípek mám 3,5 cm a změklý, což mi bylo řečeno, že to je docela dobré vzhledem k tomu, jak dlouho už ty problémy s čípkem jsou. No a holčička má asi 1,6 kg, takže ty nejspíš čekáš dva sloníky, protože i těch 1,6 je prý asi tak o týden napřed (mám napsáno, že odpovídá 32tt) :lol: Starší dcera se mi narodila 40+1 a měla 4 kila, tahle mladší vypadá taky na většího novorozence, jestli bude narozená na termín.
Jinak jsem si někde na netu přečetla, že čípek mezi 2 a 4 cm je v normě a samotné zkrácení ještě předčasný porod neudělá (to si říkám já už od toho 23tt). Myslím, že když se budeš šetřit (sama vím, jak „dobře“ to jde se starším prckem doma :roll: ), nic hrozného se asi neděje. Kdyby to bylo vážnější, nejspíš by tě hnali rovnou do nemocnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
30.4.09 18:46

hehe, tak ja mam CS 3, cervikometrie teda dobra, 40 - ale koukni na web, uvidis, ze norma pro cipek je do 25 mm a to jeste jen do 30 TT, pak prej uz cervikometrie nema smysl.
koukni treba sem - http://www.prozeny.cz/…nska-poradna najdesw na to milion odkazu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
30.4.09 21:21

pane jo, jen ti jdu pochválit dva chlapáky. řeknu ti dvojčátka ve 30tt pomalu dvě kila každý… Asi se mají u maminky mooc dobře, tak přeji krásný zbytek těhu a nádherná miminka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1009
30.4.09 22:12

Já měla celá těhotenství čípek 2,5cm a nikdo se nad tím nepozastavoval. Teď přenáším už 5 dní (dole metřík je jaksi mimo), čípek měkčí, ale 1,5cm. A na porod to nevypadá :cry: První dceru jsem rodila +11 dní a čípek taky býval 2,5cm.
CS 2 v tvém týdnu je v pohodě. Ta čísla, co tam u grafu jsou, ta znamenají hodnotu, která je v pohodě. Takže když máš tolik či míň, jsi OK.
Tak klid.
Gratuluji k dvojčátkům a jejich krásné váze! Vše bude určitě OK. Možná se máš šetřit právě proto, že jsou dvě a velká - prostě dvojčátka jsou náročnější :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
30.4.09 22:12

Souhlasím s Lacenkou. Já měla ve 30 tt dvojčatka 1400 a 1500 g. A narodily se v 38 tt vyvolávaně s 2700 a 2600 g. Takže ti nadherně přibírají.
Aby se jim chtělo ven vubec., když se maji u tebe tak krásně :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
206
30.4.09 22:52

Moc děkuji za odpovědi!
Trošku jste mě uklidnily!!! Ale dovedete si představit, jak moc se jde šetřit s 3letým rarachem a když tatínek jezdí z práce kolem půl 6. večer a babička hlídat nemůže… :( No posnažím se zmírnit tempo a budu doufat, že se to nebude nějak rychle zhoršovat. A opravdu jsou prcci podle té váhy o cca 1 týden napřed… Aspoň to říkala doktorka…

No, doufám, že vydržíme aspoň do toho 36.tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
30.4.09 23:10

Uplně te chápu. Já mela opačný problém a to, že jsem měla mit klidový režim u Domika. A to s dvouletýma dvojčata určutě nejde. Několikrát jsem byla hospitalizovana pro předčasný kontrakce, ale dalo se to zvládnout a koukni, nakonec jsem přenášela o 14+ 3 dny a to mi museli vyvolávat. Šetři se pokud to jde, odppočívej s malým a najdi mu hry u kterých se sedí nebo tak nejak. Přeji at je vše v pořádku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9196
13.5.09 19:40

Ahojky, tak ja jsem od 30 tt lezela v nemocnici, mela jsem cipek zkraceny na 1.5 cm, byla jsem otevrena na 1 cm, davali mi kapackou magnezko na uklidneni bricha aby netvrdlo a nemela porad kontrakce, jenze to jaksi nepomaha ani ted…:D musim porad lezet aby se to nerozbehlo, protoze do 34 tydne by mimco nemohlo jeste samo dychat, potom se uz pry muze klidne narodit…jinak mrnous mel k dnesnimu dni kdy jsem 32 plus 7 odvad vahy cca 1990…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
30.5.14 12:17

Ahoj, minuly tyden jsem byla na kontrole skrz potize a dr mi zjistila zanet pochvy. A mam casty tvrdnuti bricha. Na to jsem dostala magnesium 6 tablet denne. Dnes jsem byla na kontrole a zanet v pohode, ale tvrdnuti bsicha mam furt casty a cipek se zkracuje. Pred tydnem byl 4cm a dnes 3cm. Jsem 28+2 a zvysila mi davky magneska na 8 denne. Ve stredu jdu zas na kontrolu, tak uvidime. Cipek je uzavrenej, jen se zkracuje a to tvrdnuti bsicha rge ji nelibi, ale jak pry neni cipek pod 2cm, tak dobry. Tak jsem zvedava, co ve stredu

• Citovat
  • Upravit
7213
30.5.14 12:26

Monas, do 30tt je norma 2.5cm cipek-jeho funkcni delka…takze jsi uplne v klidu…ja mela 13mm, za dva dny jen 9mm, takze neplas :mrgreen:

tvrdnuti bricha je nejaka norma do 10× za den, horcik ti pomuze, vic odpocivej…nekdy zkracovani a bolesti zpusobi zanet pochvy, ktery ty mas podchyceny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
30.5.14 12:40
@RadanaH píše:
Monas, do 30tt je norma 2.5cm cipek-jeho funkcni delka…takze jsi uplne v klidu…ja mela 13mm, za dva dny jen 9mm, takze neplas :mrgreen:tvrdnuti bricha je nejaka norma do 10× za den, horcik ti pomuze, vic odpocivej…nekdy zkracovani a bolesti zpusobi zanet pochvy, ktery ty mas podchyceny…

me prave i pres horcik tvrdne tak 30× za den

• Citovat
  • Upravit
942
30.5.14 12:57
@Moňas.p píše:
me prave i pres horcik tvrdne tak 30× za den

Já jsem měla to samé, ale začala jsem se i otvírat, tak mě poslali do špitálu. Do dneška to nechápu, kdyby mě nechali ležet doma a pila jsem ten hořčík, co tam, vyšlo by to na stejno. Takže má rada.. Hooodně odpočívej, netahej nic těžkého, žádné mytí oken a velký úklid, pokud nemáš jiné dítko, tak převážně jen polehávaj, dokud se to nezlepší ;) Uvidíš, bude to ok ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
30.5.14 13:02
@Lejla25 píše:
Já jsem měla to samé, ale začala jsem se i otvírat, tak mě poslali do špitálu. Do dneška to nechápu, kdyby mě nechali ležet doma a pila jsem ten hořčík, co tam, vyšlo by to na stejno. Takže má rada.. Hooodně odpočívej, netahej nic těžkého, žádné mytí oken a velký úklid, pokud nemáš jiné dítko, tak převážně jen polehávaj, dokud se to nezlepší ;) Uvidíš, bude to ok ;)

Mam dvouletyho syna :D

• Citovat
  • Upravit
4838
30.5.14 13:06

Holky, za mne hodnoty delky cipku a CS uz jsou do budoucna pouze teorie… :mrgreen: cele tehotenstiv s utrogestanem, delka cipku 1.5 max… porad kecy jak porodim predcasne, a bude zazrak kdyz ustojim 24. tyden…

JSME PROSIM PEKNE 41+0 tuha zavrena… no co vam budu povidat.. kdybych to byla vedela, zadny klidovy rezim bych si neordinovala :mrgreen: furt rizikova… a ted zas rizikova pro prenaseni? nadeleni fakt…

tolik pro povzbuzeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky