Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj ,chci se Vás zeptat ,minulý týden jsem byla na gyndě ,doktorka mi našla zánět za dělohou ,na který mi na:,–(ila léky ,v děloze našla pupeční šnůru ,ale zárodek není vidět ,tak nevím zda jsem těhotná nebo ne .Posledni MS začala 9 dubna .Mockrát Vám děkuji za jakoukoliv radu
to je snad nejaka sranda ne ? Jestli ne, tak ses preslechla … pupecni snuru v deeloze urcite nemas.....
To zírám, co se dá v děloze všechno najít..né, fakt, buď si se přeslechla, nebo nevim..
Poslední menstruace není směrodatná. Můžeš být těhotná a přitom menstruovat, jednou i vícekrát. Není to časté, ale stává se, mně např. při obou těhu.
Nicméně je nereálné, aby dr. viděla pupečník, ale ne plod. Naopak, to ano, ale vidět pupečník bez plodu je nesmysl. Spíš ses asi přeslechla, oni si doktoři mumlaj něco pod fousy, navíc se člověk ulekne, když mu něco najdou, jako tobě zánět … a tak.
Jestli váháš, zda jsi nebo nejsi, kup si nějaký citlivý těhotenský test a ráno si ho udělej. No a nebo mudr. zavolej a optej se, cože to vlastně v tvé děloze viděla, že ses příliš nekoncentrovala a teď ti to leží v hlavě.
Protože tady ti nikdo relevantní odpověď dát nemůže.
řekla mi ,že podle utz mi plave pupeční šnůra v děloze ,ale embrio nemůže najít ,tak hledala mimoděložní těhu ,to taky nenašla .tak mi dělala klasický těhotenský test z moči -ten byl negativní ,a dnes mi brala krev ,tak vůbec nevím na čem teda jsem.jo a dnes mi to oznámila znovu,tak jsem se určitě nepřeslechla ,sama nad tím kroutila hlavou ,že to ještě neviděla ,tak opravdu nevím ,mimíse bych moc chtěla ,ale nevím,co si mám o tomhle myslet…
hele to je nejake sci-fi
nebo p. doktorka s UZ teprve zacina (brachovi takhle jedna dr. nasla cizi utvar v srdci -normalni slasinku)- kdovico videla - treba tam mas nejaky srust po nejakem zanetu a podobne … nevim, kdy presne se pupecni snura formuje a odkdy je na UZ viditelna, ale tipla bych to tak nejdriv na 8TT … driv nez pupecnik by tam byla videt placenta, tu tam videla???? V pupecniku by byl videt prutok krve…
na tvem miste bych sla jeste na UZ jinam, je to cele nejake podezrele…
No Pudlo, tak že by viděla něco špatně nebo neviděla - OK. Ale, že by viděla v děloze pupečníK ???
No ,právě se jí ani nezdála ta menstruace ,která byla 9.4. ,říkala ,že ta pupeční šnůra bývá vidět až tak od 7 týdne .Neni možný ,že by zakrývala mimi ,jestli se tam nic neobjeví ,tak udu muset na revizi ,jsem zvědavá na tu krev ,docela mne překvapilo ,že mi dělala napřed těhu test z moče.O placentě neřekla ani slovo a o průtoku krve už vůbec ne .Prý musíme počkat na krev
No holky, mně se totaky nezdá,ale když to Michaela slyšela 2× tak asi slyšela správně…ale je to teda opravdi sci-fi, každopádně pokud test ukazuje ted negativitu, tak to není směrodatné, když PM byla 9.4., ja byla v 6 tt a test byl furt negativní…každopádně nám Michaelo napiš, co to teda s tebou je…a přeji at ti nic není, maximálně at jsi těhotná ![]()
Tak Jani nebudeme paranoidni …
taky jsem zvedava jak to dopadne, urcite pis…
Určitě dám vědět ,jak to dopadlo ,jdu tam příští úterý ,to už budou i výsledky krve .Tak jsem na to zvědavá .Už jsem jednou potratila ,ale začátek těhu byl úplně normální .
tohle mi přijde taky trochu přitažený za vlasy
těšim se na rozuzlení téhle záhady
![]()
Aještě jsem dnes dostala angínu i přes antibiotika ,která beru na ten zánět za dělohou .Takže fakt skvělý… ![]()