Hysterické těhule

43031
26.4.09 19:51

Hystericke tehule

Vzhledem ke vseobecne poptavce zakladam tuto diskusi.

Predstavuji si, ze by se tu setkavaly tehule, ktere na sobe pozoruji znamky nejruznejsich zavaznych komplikaci, jsou z toho na prasek a podnikaji caste vylety na pohotovost.
Taky ty, ktere tehotenstvim zblbly, pusubi zmatky a trapasy, pisi do vsech existujicich poraden a stydi se pred svym gynekologem dopredu, s cim tam zase lezou.

Vitame zde zkusene maminky, ktere si tim uz prosly a dokazi nase obavy rozptylit.

Prosim jen zadne komentare jako „neberte si to tolik, necim se zabavte, tehotenstvi neni nemoc“

O me - spravna hysterka se rekrutuje z neplodnic, takze po IVF, na zacatku krve jak z vola, hematom, dalsi spineni 12 TT, pak tvrdnuti bricha, os 18 TT zkraceny cipek, cervikometrie ale slusna, nicmene hysterie trva, uspokoji me kontroly tak po tydnu, nejradeji bych mela vlastni sono. Radji vetsinou lezim (prestoze podle kouckeho to nemy smysl) a tak meloogicky napada vsecdhno nejhorsi… mam za sebou 3 navstevy porodnice, z toho 2× kvuli plodovce. Bricho tvrde kdykoliv se postavim, bolave… aspon ze ty pohyby zatim citim…

kontrolu mam zitra, v Gennetu … snad me tam jeste nechaji - vice viz link v mem podpisu (jak jsem si hledala novou gyndr.)

mmch doporucuji tuhle poradnu poradnu , nema denni limit a Koucky odpovida tak do tri dnu. Nutna registrace, ale staci registrace ze seznamu, pokud tam mate email.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
43031
26.4.09 20:04

tady rovnou vkladam stat o vstrebavani utrogestanu
Maximální plazmatické koncentrace po perorálním podání je dosaženo za 1-3 hodiny, průměrná hodnota plazmatické koncentrace 0,13 ng/ml se po jednorázovém perorálním podání 2 tobolek zvýšila na 4,25 ng/ml po 1 hodině, 11,75 ng/ml po 2 hodinách, poté byl zaznamenán pozvolný pokles na 8,37 ng/ml po 4 hodinách, 2 ng/ml po 6 hodinách a 1,64 ng/ml po 8 hodinách. Vaginálně podaný progesteron je rychle absorbován, maximální plazmatické koncentrace je dosaženo během 2-6 hodin po podání a při aplikaci 100 mg ráno a 100 mg večer se průměrná plazmatická koncentrace 9,7 ng/ml udržuje po celých 24 hodin. Toto průměrné doporučené dávkování navozuje ustálené plazmatické koncentrace progesteronu podobné koncentracím v luteální fázi normálního ovulačního cyklu. Dávkami vyššími než 200 mg denně se dosahují koncentrace podobné jako v prvním trimestru těhotenství.

Koucky porad pise, ze utrous ma smysl v prvnim trimestru jen po IVF a potom jen u ohrozenych potratem …

jo, ty nezadoiuci ucinky po peroralnim podani miluji, vecer ho zavadim, rano polykam a diky tomu se dokazu rano prospinkat az do deseti :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
26.4.09 20:18

Jééé, Pudlo, tohle mi chybělo…ale bála jsem se založit :oops: Otěhotněla jsem sice přirozeně, ale po 4,5 letech snažení, za sebou máme 2IVF, 2KETy, 2IUI, cviční podle Mojžíšové, laparku, hysteroskopii, genetiku, imunologii…atd, atd…otěhotněla jsem až díky bylinkám.
Tím chci hlavně napsat, že jsem měla spoustu let o všem možném si přečíst.
V začátku jsem byla v nemocnici kvůli krvácení, tj. automaticky rizikáč :?

Momentálně jsem už docela daleko 30+0…ale aktuálně zkoumám, co může zapříčinit úmrtí miminka ještě v pupíku. Třeba uzel na pupečníku, selhání placenty, rozsáhlá infekce (brala jsem už 2 antibiotika), nezabraly…takže mám předepsaný třetí :roll:

Tak co, můžu do klubu?

• Citovat
  • Upravit
40
26.4.09 20:20

Už jsem přihlášená :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
26.4.09 20:27

Tak se hlásím do klubu :D Otěhotněla jsem sice bez problémů, kromě bolení žaludku bylo vše do 22tt ok, to jsem byla dá se říci v klidu. Při kontrole mi dr. řekla, že se mi zkracuje čípek, takže mě zachvátila panika. V noci sny jak rodím ve 23tt, neustále se pozoruji. Vyvrcholilo to tím, že se mi zdálo, že nějak necítím pohyby, tak jsem urychleně volala dr, ta at přijedu. Samozřejmě než jsem tam dojela, tak mimi se vzbudilo a řádilo jak blázen, no mě bylo blbé říct, že je už je vše ok, tak jsem se nechala zkontrolovat. Ted už zase vymýšlím scénáře o tom jak se tam mimi motá v pupečníkové šnůře :( Jsem ráda, že vidím, že nejsem sama :)
Jo, ještě jsem byla na nějakých stěrech, jestli nemám infekci, takže už jsem smířená, že určitě tam něco najdou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
26.4.09 20:30

Utrouš :-P Zaváděný mi zhoršuje kvasinky svědivky, polykání nevolnosti. Budí mě obojí :-) No hlavně že si můžu vybrat :-D

Fakt by mě ale zajímalo z čeho je to špinění věčný. Jednorázově chápu že tam praskla nějaká cévka ale ob den?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5618
26.4.09 20:35

Ahoj,

tak jsem tu taky - v 5tt krvaceni, nasazen ascorutin a utrous, na KO v 6tt objeven hematom, pozitivni stery, takze pridany jeste globule. Samozrejme klidovy rezim, ktery se s ditetem bajecne dodrzuje, neustale litam na WC, pozoruji papir pomalu pod mikroskopem, nastesti jsem uz nekrvacela, trochu spineni. Na KO jdu za 10dni, co se deje s hematomem.

Pudlo - diky za info ohledne utrouse. Pokud si ho fouknu kolem 23hod a po pulnoci zacinam vstavat, nejsem si jista, jak je to ucinne. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
26.4.09 20:35

Madli, tak špinění měla kamarádka (snad do 4měs) a bylo to placentou (měla jí na přední straně dole), časem se to všechno srovnalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
26.4.09 20:46

Elis díky, nu uvidíme. Já předpokládám, že se mi placenta teprve tvoří, jsem cca 12+0.

Jinak něco o mě: diagnóza předčasný přechod, po 4,5 letech snažení IVF s darovanými vajíčky, chytly se obě. V 8tt krvácení, pak znova v 10+5 a od té doby občas špinění, poslední týden skoro každý den. Ležím a mírně popocházím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
26.4.09 20:55

Madli a tobě k tomu nic neřekli? Jinak moc gratuluju k těhotenství :wink:
Té mojí kamarádce řekli právě tohle…taky pořád lítala k gyndr :?

Musím se k něčemu přiznat…a hrozně se za to stydím :oops: ale někdy si říkám, jestli mi nebylo líp, než jsem vůbec chtěla mimčo. Ty roky snažení byly hrozný a teď mám pocit, že zešílím strachy úplně :oops: Vůbec si to těhotenství nekokážu užít..l.přítel už mi chtěl několikrát bloknout přístup na net…že si zjišťuju jenom katastrofické scénáře :oops: Už se ani nikomu nesvěřuju s věčnýma obavama…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
26.4.09 22:05

Ahojky,

omlouvám se, že Vám sem lezu (těhule jsem, ale hysterická tentokrát ne :wink: ).

Madli - speciálně pro Tebe: v prvním těhu jsem špinila co chvíli - vždy po cca 14 dnech až 3 týdnech jsem „zašpinila“, pelášila jsem k dr., ale nikdy na nic nepřišel 8O Všechno se vyvíjelo v pohodě (v 1.trim. jsem brala utrouš - měla jsem zřejmě sníženou f-ci žlutého tělíska), to špinění se takhle vracelo až do 26.tt, pak už se neopakovalo. Dodnes mi nikdo nebyl schopen říct, čím to bylo, tak to už ani neřeším :wink: (momentálně jsem těhotná počtvrté - mezi prvním a tímto byly dvě ZT - vždy v 6.tt :( a tentokrát žádné problémy krom bolavé pravé kyčle nemám :) .

Držím všem palce, aby Vás neduhy opustily a Vy nemusely „hysterčit“ (i když vím, jaké to je - taky jsem si tím prošla :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
26.4.09 22:08

Děkuju. Na těch předchozích ultrazvucích byly děti vždy OK, co se děje nevědí. Když zůstanu ležet a na:,–(ím Ascorutin tak špinění vždy zmizí a pak se zas objeví. To první krvácení bylo jasný, chodila jsem do práce a dost se honila i mimo. Od té doby jsem doma a musím být asi v klidu. Můžu jít na procházku a můžu hodinu pracovat - ale nesmím udělat obojí v jeden den jinak je špinění tu.
Do „těhotenství se špatným koncem“ se snažím nelézt ale každé ďoubnutí je mi samozřejmě podezřelé, takže při googlování příznaků se k nějakým hrůzám se taktéž občas prolinkuju a pak též bývám down. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
26.4.09 22:15

Domi dík. příběhy s dobrým koncem potěší :-) Teď týden špiním jen trošku ale skoro pořád, zítra mám KO, tak snad se zas uklidním že to nic nebylo. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1752
26.4.09 22:33

Ahoj holky,
taková diskuze chyběla při mým těhotenství, které započalo po 5 letech čekání, 2ins a 2IVF (1IVF - nízká medikace 1ovo - 1 trasfer (4b)a nic; 2IVF - 12ovo - 6mrazák, 2 - 6 a 8b- transfer, při němž paní dr. na sále upadla pipeta s vajíčky a rozbila se) nakonec přirozenou cestou.
Celý těhu jsem byla nokonec vlastně v pohodě, ale podotýkám, že jsem nechodila do práce, vstávala v 8 a po obědě jsem chodila pravidelně spát a večer na procházky s manželem. Přesto jsem měla noční můry, špinila jsem 2× a po 18tt jsem počítala pohyby a děsila se jestli dohosím a porodím. Nakonec jsem si ponosila 42t+5 a ještě mě vyvolali.
Takže jsem byla hysterická těhule taky a nejvíc by o tom mohl psát můj manžel.
Takže holky všem těhulím držím palce, všem snažilkám ještě více a všem matkám přeju klidné a pohodové dětičky a občas k vám nakouknu - jestli to nevadí

Pudlo máš pěkný nový metříček.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
26.4.09 22:51

zaneth to s tou pipetou je opravdu hardcore!!! :-§

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...