Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Pudloslava píše:taky bych chtela UZ kazdy tyden.....
Sem skromna, me staci fonendak. Ale nechapu tehule, ktere to zvladaj bez nej, hlavne pokud maji line mimino.
Baba - koukni tady: http://www.fnb.cz/…_Dri%E1k.doc
ja teda beru jen to nejslabsi afonillum a to jeste obcas, tak jednou tejdne … fakt to trochu pomaha. hledala jsem na safebryo, melo by to byt bezpecne…
ten salbutamol brala kamoska pulku tablety denne asi 3 mesice, to je podle me taky neskodna davka -
se ale pochlubim, trochu jsem snizila horcik, ze dvou magnosolvu na 1 (k tomu 9 tablet Mg.lact.), tak uvidim, jak mi to vydrzi, co to udela
s tvrdnuitim jsi me potesila, tesim se na 30 TT… ted ma o duvod vic. pristi tehotenstvi –nedovedu si ani predstavit..... se asi clovek fakt bude muset na nejaky klid vykaslat a starat se o dite, jenze ja jsem zavisla na IVF, takze kazde tehu je pro me nad zlato…
Fonendak jsem nechala v praci a od te doby mi tam listky na penize vozi manzel (ja lezim), takze smula - malej je nastesti maly silenec … ale kdyz ma klidnejsi den, tak ja mam den velmi neklidny ![]()
prej maji ted pohyby pomalu ubyvat na intenzite, to budu jeste silet, hehe
jo ja poterbuji UZ na cervikometrii, to je moje
Holky, tak s tím bolením břicha skoro nepřetržitě…to mi povídejte
Jsme si fakt myslela, že potrácím každý den…pak mi gyndr jen tak mezi řečí řekl, že mám otočenou dělohu a ta se teď točí tím správným směrem. Nikdy mi tohle nikdo neřekl
To mi skončilo někdy kolem 16tt…pak zase začalo tvdnutí…a začínám si na to asi zvykat ![]()
Pudli- no jo, už i já
Ale to není nic divného…:-) S tím UZV, tak jezdi k mé gyndr a budeš mít taky
První trimestr, jenže už jsem pomalu začla druhej a je to stejný
A dneska vůbec…Ále už asi vim proč. Udělala jsem pálivé kuře na paprice, tak mi to obrací střeva naruby… Ale zase je to bolest, až mně to střílí do kyčlí a do pánve, jako při velmi silné MS, tak nevím. je to záhada… A že to bude bolet až do konce, mně vůbec neutěšuje!!!!!!!!!!
Fonenďák mi j ezatím asi k ničemu že? To je ještě brzy…
Eliso- já mám dělohu snad natočenou běžně, ale bolí to dost… Jenom tím to nebude…
Baba, koukám že jsme ve stejném týdnu
Taky ti tak chutná??? Můžeš mi napsat kolik jsi zatím přibrala, at mě trošku uklidníš(pokud je to mín jak 6 kilo, tak raději nepiš
Já furt řeším to moje obžerství, s malým jsem takový hlad nemívala. Holky nezvyšuje magnezko chut k jídlu?????
Jak vás tu čtu tak mi to ještě připomínám, že když jsem ležela v nemocnici,tak tam chodili sestřičky a to mimčo posllouchali takovým trychtýřkem. Jednou si ho tam položila a šla zvednout telefon,. To si neumíte představit ten vnitřní boj jestli ho sbalit nebo ne
nakonec jsem jí ho tam nechala ale stálo mě to móóóc sil
![]()
Pudlo to jsem nevěděla s tím Tamiflu. Já doufám že to snad nějak brzo utnou,a le pořád mi nějak hlodá v hlavě aby z toho fakt nebyla ta pandemie. myslím si že to sem dojde, přenáší se to vzdduchem a je velkej vítr
Tohohle se bojím jako těch všech takovýhle zákeřných nemocí, ale to souvisí s mou hypochondrií ![]()
kamiŠ píše:
Fonenďák mi j ezatím asi k ničemu že? To je ještě brzy…
Dobre to slo slyset od 23 tydne. Moje mimino je navic line po otci, takze polohu nijak nemeni a srdicko jde dobre najit.
derida píše:
Baba, koukám že jsme ve stejném týdnuTaky ti tak chutná??? Můžeš mi napsat kolik jsi zatím přibrala, at mě trošku uklidníš(pokud je to mín jak 6 kilo, tak raději nepiš
Já furt řeším to moje obžerství, s malým jsem takový hlad nemívala. Holky nezvyšuje magnezko chut k jídlu?????
12 kilo, ale psss
Cpu se porad a hlavne sladkym, sem rada, ze lezim a do obchodu chodi partner. Dneska sem tam totiz byla po dlouhe dobe a nakup byl: Deli maxi pistaciova, Deli maxi orechova, dve koblihy, nanuk, karamely, lentilky, lizatko, 3 hrusky, dve presnidavky. Uz neni nic, akorat s pulkou orechove deli mi pomohl cokl, protoze mi spadla na zem a on ji nasel prvni. Tak sem mu ji s tezkym srdcem nechala.
Pudloslava píše: … a staci abych mela dve za sebou a uz se cpu extra horcikem, mam pripraveny indometacinovy cipek (muze se jen v II trimestru, takze s tim budcde brzo utrum) a zvazuju, koho ukecam, aby mi napsal salbutamol (koucky absolutne nedoporucuje betamimetika bez dohledu v nemocnici, ale astmatici tohle brat muzou i v tehu, tak proc ne ja)… a mam doma afonillum, protoze jsem ńasla nejaky clanek, kde pisou, ze teofyllin je bezpecne tokolytikum - nikde jinde uz ne a zadnej gynekolog u nas o tom nevi … a rekla bych, ze to trochu pomaha - ale az druhej den (jsou to retardovane kapsle)
A ty mně rozmlouváš 1 tbl.Prednisonu denně?!
Vždyť to je proti tomu, čím se láduješ ty, šumivý céčko ![]()
Taky jsem četla, že řešíte pupeční šňůru - na utz být vidět musí, protože kamarádce při porodu řekla jedna služba, že se jim pupečník nelíbí, pak se služba vyměnila a těm to připadalo normální, že prý má dítě běžně šňůru hozenou přes rameno, takže nějak to vidět museli. Kamarádka zrovna ten běžný případ nebyla, takže malý se škrtil, ale i přes docela dramatický porod a následujících pár dní je malý zdravý, šikovný kluk=dítě vydrží i větší přiškrcení.
Babu, tak to seš můj člověk, já toho spořádám taky hodně, hlavně sladké mnam, mnam ![]()
Holky, ten pupečník mě fakt děsí. Poslední dobou slyším hodně případů, že dítě bylo přiškrcené. Pak jsem se chtěla ještě zeptat, jestli je pravda jak se říká, že lepší je, když se dítě narodí v 7.měsíci než v 8.
Už jsem to hodně krát slyšela, ale nechápu proč.
Tak už tu zase šmíruju…
Derida , možná matu, ale tuším, že je to vývojem plic…Pokud ještě plíce nejsou připravené na samostatné dýchání, dá se dítěti kyslík a je to…Pokud se ale narodí v průběhu dozrávání, tak se pak dítě s kyslíkem „pere“, ale samo dýchat neumí…Tak nějak mi to kdysi u prvního porodu vysvětloval doktor, ale je to už dlouho, možná to pletu…Ale i přesto je každý týden dobrý…
Judy, díky za info. No, já tím jak se cítím ted lépe, tak už přestávám tak šílet, ale stejně mám trošku strach z předčasného porodu.
Koucky odpovidal na cileny dotaz, ze to s tim sedmym mesicem je povera
Taky si myslím, že s tím 7 a 8 měsícem jsou babské pověry a kecy. Říkávalo se dřív, teď jsem to už hrozně dlouho nikde neslyšela…
Baba- díky za info s foneďákem, tak to si musím fakt ještě počkat ![]()
S těma vašema kilama jste mně uklidnily, taky žeru jak zjednaná, ale jen vybraných pár potravin. Už jsem se úplně děsila mých dvou kil, ale za chvíli vás určitě doženu, taky jsme míň těhule než vy ![]()
Pudlo- kolik máš ty?