Hysterické těhule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1854
2.5.09 18:28

Duant: mame deti narozeny ve stejny den, akorat ze broucinek je 2008 ;) Taky 26.2. :)

Jinak hystericka matka jsem taky, vsechno strasne resim a porad plasim :oops: Nedavno si maly vleze na zadech vysypal do obliceje pixlu detskyho pudru, takze neco spolykal a neco vdechnul, no plasila jsem jak blazen, mama mi rikala at nesilim, ze se nic nedeje a ze se to stane kazdymu diteti, ale ja se nedala a volala na pohotovost, a rekli mi ze musime prijet na pozorovani, ze pry z toho muze byt i zapal plic 8O :cry: Tak jeste, ze jsem plasila, a od ty doby uz plasim fakt se vsim a uz se nenecham zhejckat nejakym „Ze se to stane kazdymu“ a tak…

Hystericka tehule jsem moc nebyla, teda naopak, byla jsem jako blazen ale dokazala to krasne maskovat :D:D Protoze mama dela na gynde, takze se vsim jsem jako nenapadne vzdycky sla za ni, zkratka jsem vlastne byla nonstop pod odbornym dohledem :wink: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
2.5.09 19:18
Pudloslava píše:
Baba 15 je asi tak presne na hranici - podle Kouckeho. Asi by bylo namiste skontrolovat cipek, jestli drzi. Otazka je, jestli hned. Ale zase proc ne…
jedna holka psala, ze mela tvrdnuti 300× denne a donosila…
jo asi 5ti doktoru jsem se ptala, jestli miminku nejak nevadi porad tvrde bricho (jako jestli se nedusi, kdyz se smackou tepny v deloze) - a prej ne a nemam to resit.

A neni tim mysleno tvrdnuti? Protoze podle meho gyndare (i toho z pohotovosti) je na kontrakce jeste brzo. Kdyby to bylo jenom tvrdnuti, tak to tak neresim, to miminu nevadi, ale ty kontrakce zhorsuji placentarni prutok - i pri poslechu fonendakem slo slyset snizeni mimi frekvence. Vim, ze to je pri kontrakci normalni, ale stejne … Fakt nevim, ted se mi hospitalizace hodi nejmin, ale zas se o mimo bojim. Ach jo, proc nejsou tehotny chlapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
2.5.09 19:31

Pudli, Kamco , v Podoli maji automaticky monitor opravdu jen rizikova miminka. Nemaji je vsechna. Jasmina ho napriklad nemela. Doma ho mame, ale mame Nanny a uz jsme meli falesne poplachy! Kdyz se to stalo potreti, sebezaprela jsem se, nepopadla jsem ji, ale podivala jsem se, a ona normalne spala a oddychovala. Tam staci, kdyz se nejak dostane mimo podlozku. Dalsi vec je, ze ja mam regulerni poruchu, protoze za vic jak dva mesice jsem ho vypla snad jen dvakrat, kdyz ji vyndavam z postylky. Takze nas beznej ritual je, ze ji vezmu, presuneme se k prebalovacimu pultu, zacnu ji rozbalovat a zacne houkat monitor. Takze ji vezmu a jdeme to vypnout. Nechapu, jaktoze si nedokazu zapamatovat a zautomatizovat to samozrejmy vypnuti.

Diky za poklonu. Letos mi bude 40. Ta fotka je asi 2 roky stara, ale vypadam stale skvele, ha, ha, ha…

Z toho taky prameni ta moje hysterie, ja jsem typicka stara matka! :wink:

Prisaham, ze me znervozni kazdej pupinek! A ze jich mimina, hlavne zpocatku, maji pozehnane :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.5.09 19:44

Baba Koucky vyslovene psal „pokud nemate vyslovene bolestive krece vic jak 15-20× denne“ .. nekde dokonce psal nwkolikrat za hodinu ..... ono teda s tim kouckym je to podle meho pozorovani tak, ze kdyz mu napises, jak casto to mas, tak ti vzdycky napise ze norma jeste o trochu vic … v te obecne stati ma 10 kontrakci/den. Bolesti a tvrdnuti bricha nerozlisuje. Podleme by te v nemocnici vysetrit meli, ale hlavne ten cipek - pokud se nezkracuje, tak je vse OK. Tokolytika by ti stejne nedali, to se prej dava na par dni aby se oddalil porod, nez zaberou kortikoidy.

Klidne tam vyraz jeste o vikendu, evidentne je to uplne bezne, me to i gynekolog rikal, ze nejsem hysterka, ze se nic nema podcenit.
nebo
Zkus se narvat tim horcikem, tim se predavkovat oralne prej neda -nakonec pri iínfusnim podani mas dostat asi 24 gramu (infusi, ze streva se jeste spousta ani nevstreba). Ja beru 9 tablet + 1-2 magnosolvy (mgnosolv je podle me jako 7 tablet)

A kdyby bylo zle, tak bych vzala nejaky NSA, treba ibalgin - jiste mas doma - maji vsechny tokolyticky ucinek, ale nemaji se brat ve vyssich davkach ve III trimestru kvuli riziku predcasneho uzaveru ductus venosus.

A kdybys chtela zkusit ten teofylin, tak ti muzu nejaky prenechat, mam toho zasoby, urcite to nespotrebuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
2.5.09 19:55

Ahoj holky,
pripadavam se k hysterickym tehulim. Dneska v noci jsem se probudila a zdalo se mi, ze jsem nejaka hodne mokra. Zacala jsem docela silet, zuby mi klepaly a volala jsem do porodnice. Sestricka byla moc mila, docela me uklidnila, ze mam prijet rano ( pokud se to nezhorsi). Tak jsem se rano vypravila smer porodnice, samozrejme to byl asi jen hojnejsi vytok (mam kvasiny ), nebo, jak mi taktne naznacila sestricka, mi unika moc, aniz bych to vedela. Me se asi o tom uniku vody zdal sen, a jak jsem se probudila, byla jsem zmatena, nevedela jsem, kde jsem. Jeste jsem mela takovou velkou kosili po babicce, tak jsem se nejak zamotala a nemohla jsem se najit, jeste se mi zdalo, ze se mi ztratilo bricho. Hruza. Dneska se bojim jit spat, co se mi zase bude zdat. Kazdopadne mi udelali ster, Temesvary negat., cipek 5cm. Doktor vcelku neprijemnej, rekl mi, ze by se stejne jeste nedalo nic delat ( jsem 21tt ), coz ja vim. Alespon, ze ta sestricka byla tak mila, necitila jsem se tak hloupe. Ja jsem si rikala, ze se budu te nemocnici snazit vyhnout, co to pujde. Prodela jsem tam tri potraty, takze mi je ouzko, jen co jedu kolem. Jo a pohyby ty resim neustale. Rano, kdyz jsem tak vysilovala, tak dite bylo hodne aktivni, ted uz je to trochu slabsi. Jo a jeste takova pikanterie, zda se mi, ze mam jedno prso trochu trvdsi nez to druhe, a co me automaticky napadne? Rakovina a obrazek osireleho ditete a manzela. Je to des, ale myslim, ze to neni vubec nic proti tomu, jak se budu o dite bat, az se narodi.
Tak pa a preju vam co nejmin znepokojujicich myslenek. Smilla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
2.5.09 20:11

Smillo ja jela s plodovkou uz v 18 TT - mmch kam jsi jela? Ja poprve do podoli, kde byli skveli, ale to byl vsedni den rano, podruhe Apolinar v nedeli, kde se jako snazili bytmili, ale byloznat, ze obtezuji.

Jo,mocka mi urco unika, treba kdyz se po:,–(im z leze pres bricho a tak … dycky udelam flek na papirovym prosteradle,kdyz jsem na konrtrole v poradne - tak to tam pak nenapadne utrhavam a vyhazuju -ostuda …

mela jsem silenej vodovej vytok po tablete clotrimazolu (vlozka uplne nasakla a jeste vyteklo okolo na prosteradlo) a ted po kremu mam taky docela slusnej - ted uz to nejak neresim.

jo, kdyz jsem byla v tom podoli v tom 18 TT, tak mi dr rikal, ze kdyz odtece troska, tak se davaj antibiotika - a jedna holka tu psala, ze ji odtekla voda v 17 TT a tehotenstvi udrzeli do 28 TT… tak neni vse ztraceno

a ja jsem si i rikala, voda se dost casto doplnuje a obmenuje, takze by fakt musela tyct porad - navic jak mi tvrdne bricho, tak mam v deloze pretlak, snad by tam ty bakterie nenalezly. Akorat se desne pozoruju, jestli uz mam teplotu a bolavou delohu od toho zanetu plodoveho vejce (a bricho me boli furt, ale nastesti stejne)

zmizely bricho taky obcas resim, deloha je nekdy ztak mekoucka, jako by ani nebyla …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
2.5.09 20:26

Smillo , ja jsem taky byla s prsem v tehotenstvi na ultrazvuku v Podoli, ja uz mela jakoby konkretni zbytneni v podpazi a zacervanale okolo bradavky. Byla tam vynikajici pani doktorka, kdyz se nic neprokazalo, zacervenani opadlo :roll: …moje gynekolozka ma nastesti pro mou neurozu pochopeni, tak me tam tenkrat doporucila :wink:

S unikem plodovky jsem jeden cas jezdila za mou doktorkou kazdy tyden. Trpelive mne vzdy udelala vysetreni. Doktorka v pohode, ona vi, jak to se mnou je, ale sestra vzdycky kdyz mne videla v cekarne, prislo mi, ze uz div neprotaci panenky :roll: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
3.5.09 08:34

Smillo tak hurá že to je ok! Člověk se trošku uklidní ale pak se něco stane a klid je totam. Mám chuť vždycky na té pohotovosti říct - „pardon, já se v příznacích nevyžívám, já si plánovala kolo a těhnoaerobik“

Dneska zas špiním, ale dalo se to čekat, včera jsme vzali babičku do Průhonic na rododendrony.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.5.09 09:30

Jojo, ja si planovala plavani az do porodu a turistiku :-)a zahradku, navstevy kamaradek, oblejzani obchodu atd atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
3.5.09 09:33

a po ltejdenni lecbe kvasiny clotrimazolem me zacala svedit a palit pipka, coz jsem predtim nemelA…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
3.5.09 09:40

Pudla dokonce mám těhotenský plavky. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
3.5.09 09:41

Dotaz pro Pudlu,
Pudli, mám dotaz, ty to budeš určitě vědět, od jakého týdne se zachranují miminka??? A jaké je u nich procento postižení??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
549
3.5.09 10:27

Ahoj Pudlo, ja nejsem z Prahy, jela jsem tady do nasi male nemocnice. To s tou plodovkou jsem nevedela, ze muze odtekat castecne a ze se da miminko udrzet az do 28tt, to je trochu utecha. I kdyz me vcera jak doktor rikal, ze se takove male deti nezachranuji ( 21tt ), ze to stoji moc penez, a ze nikoho takovyho, co by to udelal nenajdu, tak mi pripadal tak trochu jako doktor Mengele, rozhodujic o zivote a smrti.

Duantko, jsem rada, ze s tim prsem nevysiluju sama, doktorovi to reknu ted v utery v poradne, alespon at mi ho prohmata. Ja porad myslim na tu kampan, co bezela v CT s mladym Rasilovem, jak se sam staral o maly miminko, protoze mu manzelka umrela na rakovinu. To je fajn, ze jsi mela takovou hodnou a chapajici doktorku, ja mam trochu starsiho pana doktora, on je takovj hodno-prisnej, a nekdy me odbyde s tim, ze se jen moc pozoruju, tak ja se vzdycky hodne rozmyslim, kdyz mi neco je, jestli mam zavolat, nebo jestli to mam vydrzet do poradny. Mam takovej blbej pocit, ze obtezuju.

Madlicko, jsem rada, ze o Tobe slysim. To to utika vid? Uz jsi ve 13tt? To je parada, jen tak dal. Obdivuju te, ze jsi takovej klidas s tim spinenim, ja jsem byla vzdycky na nervy. Je ale pravda, ze u me to vzdycky znamenalo nejakej pruser.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1854
3.5.09 10:47
derida píše:
Dotaz pro Pudlu,
Pudli, mám dotaz, ty to budeš určitě vědět, od jakého týdne se zachranují miminka??? A jaké je u nich procento postižení??
ahoj, vim, ze to bylo na Pudlu, ale na BC chodi holcina, ktere zachranili mimco ve 24 tt. To si myslim je takova hranice, do 24 tt. se to povazuje za potrat a od 24 za predcasny porod.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14597
3.5.09 10:48

Pudlo , vubec te nechci strasit, ale ja mela kvasinky cely tehotenstvi (predtim nikdy ne!) a nepomohlo mi nic! Doktorka mi nekolikrat delala kultivaci, aby opravdu na:,–(ili ten nejvhodnejsi preparat (ja ji nic, kde bylo napsano, ze se v tehotenstvi nesmi nepouzila ani nespolkla, ona uz mi totiz jednou napsala i ten polykaci dryjak, s tim, ze opravdu se nic nestane, no ale ja opet precetla pribalovej letak a ani nahodou), uz jsme byly fakt obe na palici, ptala jsem se ji, jestli mela nekdy pripad jako ja, smala se, ze ne a skoncilo to az porodem. Kdyz jsem par dni po porodu dostala endometritidu a ona tam za mnou byla zrovna ve chvili, kdy mi chvili predtim praskla kanyla a sestra se mi snazila uz asi po sesty napichnout nejakou zilu, byt v nartu ruky, doktorka rekla, at uz mne netrapej, ze se zepta, jestli by mi antibiotika neprevedli jedny na pichani do svalu a druhy peroralne, ja v horecce, z toho porodnicovyho ruchu nevyspala, unavena, holka na sviceni kvuli silny zloutence, rekla jsem ji pamatnou vetu.: ‚Pani doktorko, neverila jsem, ze to nekdy reknu, ale ZLATY KVASINKY!‘

Smillo , zkus se zeptat, oni by zas tohle nemeli podcenovat i kdyz to s nejvetsi pravdepodobnosti nic nebude, ale treba ta doktorka na ultrazvuku mi rekla, at urcite po skonceni laktace se prijdu nechat zkontrolovat, ze tam nedavno mela pripad, dost rozbehlej, nejaka pani stredniho veku, u ktery zrovna gynekolog rekl, ze ta struktura zlazy po kojeni jeste muze byt takova , takze se to zanedbalo a byl to pruser.

Dany , no vidis, 26.2. je proste takovy prihodny datum :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky