Hysterické těhule

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14597
3.5.09 20:30

Pudlo , taky mi vzdycky ulevily boraxovy globule, ale ty nelecej, ty jen zastavujou rust, tak je to taky naprd…s tim Canestenem to byla zahada, ale fakt mi fungovala jen ta mast…vse ostatni mi to jen zhorsovalo. A ja chvilema mela svedeni festovni, normalne jsem myslela, ze vyskocim z kuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.5.09 22:34

statistika předčasně narozených VFN (apolinář) , dnes už to bude zastaralé a výsledky zřejmě zas o kousek lepší ;)
 z.

• Citovat
  • Upravit
43035
4.5.09 07:40

tak to je docela dobre, ze? Akorat me zarmoutilo, ze v tom rozhlasovem poradu rikali, ze chteji posunout oficialni hranici zachranovani u nas az k 25 TT :-( – takze lepsich vysledku se dostane za cenu odepsani tech nejmensich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
4.5.09 12:03

Svého času jsem tohle téma dost řešila…On to člověk vidí dost jinak, když podobnou situaci sám zažije…Rozumem v podstatě zachraňování za každou cenu neberu, ale když by šlo o moje dítě, tak bych asi bojovala za každou cenu…Váša se teda narodil 30+0, takže tam se žádné dilema neřešilo, a i přesto, že byl relativně donošený, měl velké komplikace…osobně si myslím, že o tu hranici zase tolik nejde, stejně se vždycky hodnotí individuálně, záleží na stavu dítěte, příčině porodu, a vždycky do toho v určitých okamžicích může zasáhnout rodič…doktor mi říkal (a zkušenosti z mého okolí to potvrzují) že perspektiva nedonošence je velice nevyzpytatelná, záleží na mnoha věcech a donošenější dítě může mít nakonec větší následky než jiné, které se narodilo dříve, ale mělo prostě větší štěstí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
4.5.09 12:24

Judy to je fakt - ja na to mela docela rozumny nahled pred tehotenstvim, ale po me anabazi - nejhorsi to bylo po 18 TT, kdy uz jsem citila pohyby, mela CS 3 a vedela, ze pro toho, co se ve me hejbe a zije, neudelaj v porodce nic … to bylo desne. Pak si jeste manzel poslechl ten porad a riozhodl, ze by zachranovani za kazdou cenu nechtel … strasny pocit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
4.5.09 12:38

Ahoj holky :lol:
po desli uvaze jsem zjistila, ze do klubu hysterek nepochybne patrim :(
Jsem v 9tt a nyni jsem vydesene ze zamlkleho potratu. Tezce me stve, ze jsem byla na UTZ v 6tt+4 a od te doby nic…dalsi prej (dle doktora) ve 12tt (screening, nehrazeny ZP) nebo kolem 20tt (standardni, hrazeny screening).
Vzdyt to je des bes..clovek - v tom nejrizikovejsim obdobi - dobrej 6 tydnu nic nevi a muze je doufat… No nesu to tezce…Nyni vymyslim, co si vymyslim, aby me doktor poslal na UTZ.
Tak vidite jsem hysterka :oops: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
4.5.09 12:50

loli uplne te chapu - nejlepsi je asi dopredu si zjistit, ktery doktor dela uz casteji (jeste pred tehu) - ja si taky myslela, ze hystercit nebudu a ze 2× Uz staci a ze UZ je skodlivej ..... ale jak ma clovek vedet, ze to dite zije?
a nebo muzes simulovat nejake potize, bolesti a tak… potom by bylUZ indikovany

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4633
4.5.09 12:55

jj, asi to udelam…Ja jsem desnej nervak, radsi to chci vedet hned ..
Navic od 11-12tt uz budu doma. Doktor mi to nabidl, coz je super…Ale
nemuzu byt doma, kdyz nic netusim…
Klidne bych si ten UTZ zaplatila, kdyby to melo smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
4.5.09 13:40

si ho klidne zaplat - jestli ma tvuj dr. UZ, tak ti ho udela - z medicinskeho pohledu to asi smysl nema, ALE na uklidneni tehny to ma smysl velky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3329
4.5.09 22:48

Ahojte holky,
omlouvam se, ze vam sem lezu, ale bavite me a drzim vam palce ;-)
Jen jsem vam chtela prispet dnesni moji historkou o hysterce… to jako o mne, ackoliv jinak se za hysterku nepovazuju :? Treba vas to aspon pobavi…

Nekde jsem si tu kdysi precetla denicek o popalenem chlapeckovi a od te doby mam hruzu z jakehokoliv hrnecku s horkou vodou. Uz si ani nevarim kafe nebo caj kdyz je mala vzhuru :roll: No a dneska jsem delala kasi jako kazdy vecer… Vcera se mi povedlo rozbit misku, mame uz jen dve a obe byly spinave. Takze jsem ji tu kasi delala do plastove misky, kam jinak bezne davam ovoce… Mala ty misky na kasi nebere, vi ze to pali, coz ale neplati o plastove, ta je prece na ovoce. No a ja jsem ohrala mliko, nalila do misky a otocila jsem se pro krabici s kasi, ovsem potvurka zvedava se v mziku prisla kouknout, co to tam pripravuju… Ja v soku, zarvala jsem na ni at to okamzite pusti, ona poslechla a polila se… (mozna kdybych zustala v klidu, tak se mrkne a polozi to :?) ja zacala jecet a strcila jsem uz tak vydesene dite pod studenou vodu… no obe jsme se uklidnovaly asi dobrou pulhodinu, myslim, ze mala byla v soku spis z me reakce nez z popaleni. Je fakt, ze se sice trochu spalila, ma na hrudniku cervene fleky, ale asi ji to nijak zvlast neboli, ve vane se na to divala a jen konstatovala „flek“…
Hysterickym tehulim i matkam zdar!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
4.5.09 23:03

Ahojky.Tak hysterická matka je opět zde :lol:
Na ty pořady o nedonošencích ani nekoukám :cry: vždycky po 5 minutách brečim.

Hanucho to není moc k pobavení,chudinka malá.Máme v rodině s popálním zkušenosti a dopadli hrozně takže já také nic horkého doma nesnesu a dávám na to strašnej bacha a tim víc mě vytáčí Z(manžel) když stojí z rychlovarnou konvicí nad hlavou Matyase,to jsem ho chytla jednou a málem jsem ho zabila :twisted: .držím palce at je malá v pořádku.

U nás tedy monitory v porodnicích jsou,akorát že když došla baterie tak jsem se musela ze sestrou hodinu dohadovat aby mi náký přinesla jinak nebudu spát :roll: .Pokud nejsou tak bych si ho vzala sebou.

lolinko já takle předstírala nějaký problémy asi 2× abych se dostala na ultrazvuk.Naštěstí mám skvělého dr který by mi ho udělal klidně každý týden.Zná mě jaká jsem hysterka :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
5.5.09 00:11

Holky, tak další dotaz: když mám ted čípek 3,4cm může být za nějakou dobu i delší??? nebo delší už do porodu nebude a bude se spíš zkracovat?? nějak jsem se zapomněla zeptat doktorky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.5.09 07:37

deri - Me se asi o 2 mm priodlouzil, ale je to spis chyba mereni ..jinak holky psaly, ze se jim prodlouzil, vetsinou po klidovem rezimu, ktery je dlekouckeho naprd –´
obecne se ale spis celou dobu zkracuje, po 30 TT (nekdemkouckypsal uz 28 TT) pry uz mereni nema smysl, cipek se zkracuje normalne … by me teda zajimalo, jestli, kdyz ma nekdo v 30 TT cipek 7 mm, jestli je to taky ok, jenom proto, ze na to nejsou zadne tabulky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
5.5.09 14:47

pro babu
koucky zrovna psal holce v 21 TT
„Pokud břicho bolí jen 20-30× denně = norma. “

jak ses na tom? jelajsi nekam?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
60142
5.5.09 18:43
Pudloslava píše:
pro babu
koucky zrovna psal holce v 21 TT
"Pokud břicho bolí jen 20-30× denně = norma. "jak ses na tom? jelajsi nekam?

Ahoj, sem Ti zapomela podekovat za odpoved. Nejela sem nikam, theofylin bych si mohla sehnat, ale vzhledem k te male terapeuticke siri a snadnem pruniku placentou ho brat nebudu. Magneziem se laduju horem dolem, na noc mam prothazin, ale ten ted sidim, potrebuju se ucit a sem po nem jak prastena do hlavy, stejne ma asi vliv jen na to, ze me kontrakce nebudi.
Prijde mi to furt stejne, akorat sem mela pocit, ze mi odteka plodovka nebo co, tak sem si zas vzpomela na Tebe :lol: a Tvoje vyjezdy a trochu se uklidnila.
Asi jeste tento tyden skaknu ke gyndari, jestli se neco nedeje s hrdlem. Ale miminu se asi dari dobre. Mimochodem Ty si fakt vyborny zdroj ruznych zazitku, kdyz se mimino chvilku nejak moc mlelo, premyslela sem nad predsmrtnyma hypoxickyma krecema taky.
Jinak uz sem z toho pocitani kontrakci nejaka zblba. Mozna to jsou kontrakce pro tohle obdobi normalni, jen sem na ne citlivejsi, nevim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí