Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Zdravím hysterický těhule,
přiznám se, že jsem nedočetla všechny příspěvky, ale přidám i svou troškou do mlýna.
Je mi dvacet a otěhotněla jsem přes antikoncepci (můj manžel se tak cítí jako borec
), takže otěhotnění bez problému. Až do 19.tt výrazný hubnutí, únava a chvilkový omdlívání. Od 20.tt pravidelné kontrakce, hospitalizace s diagnózou předčasný porod. Maximální dávky magnézka, bez jakýkoli odezvy, kontrakce, tvrdnutí stále i při sebemenším pohybu. Takže klid na lůžku. 24.tt infekce, takže glubule, intezivní křeče a bolesti - calcium, magnézko a klid. 26.tt opět infekce, extra citlivá děloha, utrogestan, magnézko, globule a calcium. Když to tak spočítám denně do sebe pumpuju 10 tabletek/bobulek…paráda. Nařízený klid na lůžku, nicméně kontrakce stále, bolesti taktéž.
Toaletní papír máme doma jen bílý, kytičky, jahůdky jsou zakázaný, protože se děsím růžový a červený na toaleťáku…
Jediný co můžu říct, je to že opravdu platí se zabavit něčím jiným a nesledovat se, protože z toho jinak člověku hrábe…držím palce
Jé, to je super téma! Zdravím všechny!
Já jsem 30tt a mám ročního Týnka. Nedá se říct, že přes všechen záhul (T chodí, a to skoro sám, ale fakt jen „skoro“) bych se nepozorovala. U mě je to naopak. Už to není imaginární cosi ve mě. Je to miminko. Takže panika minulý týden v neděli, že VP teče (ve špitále vše ok), povoluju? né, jen spona stydká se nějak od minula prý nestihla zpevnit (prý to chce tak rok počkat do dalšího těhu), kontrakce? né, jen 3 hodiny capání po zahradě daj zabrat a tahání 11kg Týnka dle gyndr taky nevadí, když je nález ok, i když mám po tom všem břicho jak šutr a křeče od třísel až do břicha a do zad, že se ani večer usnout nedá atd. Na gyndu jdu vždycky totálně stažená a ono v pohodě. Před Týnkem jsem byla těhu dvakrát, cítila se skvěle a dvacátý týden jistil průs… Teď mám pocit, že se rozsypu a ok. Nechápu, ale ještěže tak ![]()
Zuzana ja ti spocitam, kolik toho beru ja:
magnesium 9×
magnosolv 1-2×
utrogestan 4×
Euthyrox 1,5×
Pyridoxin 0,5ר
Aktiferrin 1×
Vitamin 1×
Iod obcas
celkem cca 18 tablet denne, pak ze se v tehotenstvi nema nic brat ![]()
holky vitejte a piste. ja musim priznat, ze mam to tvrdnuti asi o neco lepsi - mozna to j jen zmenou psychiky a taky jsme prehodnotila, co vsechno tvrdnuti je a co neni - nekdy nusoudim, ze je to jen lokalne nekde natlacene dite, jindy ze to neni 100% stvrdnuti, jen treba na 90 % a ohodnotim to jako tonizace delohy
a taky me uklidnuje, ze se cipek za 7 tydnu tvrdnuti skoro nezkratil
zacala jsem vic sedet v kresle,ale mam z toho strach, protoze dite dyckiy „spadne“ az dolu a tam to roztahuje
jinac sleduji pohyby - dite je celkem dobre hmatne a kolikratr se mi vlni cele bricho. ma klidne a divoke dny, nevim, jak bych presne poznalaubytek pohybu - obcas do nej dloubu.
bolesti bricha jsou ted o neco mirnejsi, mkolisa to - citim pri pohybu, snad jen vazy…
VP jsem ted prestala resit, protoze zavadim krem na drozdi a mam z toho celkem vytok, tak uz temesvaryho nekapu a pri me smule najust neco odtece — ale zase si rikam:voda se dost rychle obnovuje, bricho mi tvrdne, tk je urcite v deloze pretlak, proc by tam lezla infekce
a jestli je vody tak 600 ml (to ma byt na konci tehu, nenasla jsem, kolik je ted) a obnovi se za 2 hodiny, tak by muselo tyct tak 300 ML ZA HODINU, TO UZ BYCH SI VSIMLA - a po nejake kapicce uz nebudu fakt patrat…
Pudloslava píše:
Kamco dik, ze je skytavka ok, jsem se uz docetla, jen jsem si nebyla jista, jestli to je ono - samozrejme me jako alternativa napadlo EPI, ale deti klasicke rytmicke krece mivaji malokdy ..tak to je fajn, ze to muze mit tuhle frekvenci. Kostej to ma tak 3× denne. Pis sem, budeme rady za zkusenosti.
Já pudlí byla hysterická těhu jak vyšitá tak tet vás trochu sleduju a vzpomínám
.Já třeba nic nejedla abych nedostala listerii tím jsem tu známá
,nejezdila autem abych nenabourala a na pohotovosti jsem byla tak 1-3měsíčne.Dávala jsem na sebe strašný pozor a čim víc jsem se bála tim víc se mi něco dělo
.v 30 týdnu jsem letěla do porodnice že se malej nehejbe a že ho neslyšim stetoskopem a zbláznila jsem pul nemocnice
Nejhorší zážitek byl 35 týdnu jsem si dala u tchýně jedovatý houby
.V nemocnici mi strašně nadávali a řvali na mě že taky musim všechno sežrat a přitom já chudák celé těhu jedla jen vařené jídla kvuli L
takže si tu tet ráda čtu a vzpomínám na ty moje scény ![]()
kamčo ano,samozřejmě, milovaná vajíčka naměko anináhodou,míchaná jím vysušená na beton, což vyhovuje manželovi, ten se bakterií bojí i tak - ale jen ze smaženého vajíčka, indiánka si klidně dá.
Yasmin skytala v brise nekolikrat denne a zdarne v tom pokracuje i na ‚svetle bozim‘
…Kamco, s tema houbama to nema chybu…hlavne, ze to dobre dopadlo ![]()
Moje doktorka mi delala (nekdy i na me prani), kazdou navstevu ultrazvuk…pak jsem se docetla, ze caste pouzivani ultrazvuku muze plodu skodit…a to jste mely videt ten vnitrni boj, jestli jako chci udelat ten ultrazvuk, nebo radeji ne…nakonec jsem ji vzdycky radeji trochu ‚uskodila‘, jen abych vedela, ze neni uskrcena apod.,…dokud doktorka nezacla mluvit v tom smyslu, ze je vsechno v poradku, nedivala jsem se hruzou ani na obrazovku… ![]()
zuzanaM píše:
Zdravím hysterický těhule,
přiznám se, že jsem nedočetla všechny příspěvky, ale přidám i svou troškou do mlýna.Od 20.tt pravidelné kontrakce, hospitalizace s diagnózou předčasný porod. Maximální dávky magnézka, bez jakýkoli odezvy, kontrakce, tvrdnutí stále i při sebemenším pohybu. Takže klid na lůžku. 24.tt infekce, takže glubule, intezivní křeče a bolesti - calcium, magnézko a klid. 26.tt opět infekce, extra citlivá děloha, utrogestan, magnézko, globule a calcium. Když to tak spočítám denně do sebe pumpuju 10 tabletek/bobulek…paráda. Nařízený klid na lůžku, nicméně kontrakce stále, bolesti taktéž.
Zuzi, prosimte, kolik tech kontrakci denne si mela? Momentalne vaham, jestli do toho spitalu mam nebo nemam jet, bricho mam tvrdy porad a bolestivych kontrakci tak 15 denne, tak nevim…
Baba 15 je asi tak presne na hranici - podle Kouckeho. Asi by bylo namiste skontrolovat cipek, jestli drzi. Otazka je, jestli hned. Ale zase proc ne…
jedna holka psala, ze mela tvrdnuti 300× denne a donosila…
jo asi 5ti doktoru jsem se ptala, jestli miminku nejak nevadi porad tvrde bricho (jako jestli se nedusi, kdyz se smackou tepny v deloze) - a prej ne a nemam to resit.
duant ja se taky UZ bala, ale na zacaztku jsem mela hematom a tak jsem se v 12 TT dopracovala ke 13× Uz, pak jsem to prestala pocitat.
Duant jéé to jsi mi hned připoměla že to jsem měla vždycky taky.Při prvním těhu jsem chodila k jinému dr a ten si sednul,jezdil ultrazvukem,tvářil se všelijak a pak řekl bohužel plod je už mrtvý a od té doby mám teda jiného lékaře a ten se už naučil že nejdřív hned musel hlásit vše je v poho a pak si teprve zkoumal jak chtěl i když já brečela stejně u každé prohlídky i když řekl že to je v pořádku proto že jsem byla štastná ![]()
S houbama to dopadlo dobře ale v těhu knížce jsem měla záznam
Otrávila se houbama které naštěstí nebyli jedovaté ale jen mírně jedovaté-nejedlé.Tchýně pacience udělala smaženici po které měla hořko v puse.Naordinovány slané roztoky + monitor .To jsem ještě nezažil dr… !!!!:lol: ![]()
Bohužel tím že mi to napsal do těhu knížky jsem při každé náštěvě pohotovosti nebo porodnice-rodit jsem jela 3×
jsem dostala od někoho vynadáno že žeru houby a nebo se mi smáli ![]()
14 dní před otravou houbama jsem uklízela doma manželovo bordel a hodila jsem do tašky nějaký sklo který se rozbilo a když jsem ho nesla do popelnice a laškovně houpala s taškou
tak jsem si tou taškou smejkla o nohu a a střep v té tašce mi rozříznul nohu cca 8cm a opět jsem letěla na pohotovost za dr aby mi to zašil akorát že v tom se zjistilo že už dlouho nemám píchnutou tetanovku a chtěli mi jí píchnout ale já volala svému dr a ten řekl v žádném případě nepíchat že v těhu se to nemá tak jsem stropila další scénu na pohotovosti že to teda né.No těhotenství bylo moje nejhorší období alespon jsem si myslela ale to jsem si fakt myslela proto že tetko ten strach je ještě 1000× horší! ![]()
bebe já myslím že na kontrakce je to opravdu ještě brzo,já bych pro jistotu jela
a ještě přidám jeden zážitek at se pobavíte
když jsem před porodem chodila na monitor tak byl umístěn na takové chodbě v pokoji ale vždycky bylo slyšet to pípání po celé čekárně proto že sestra nechávala otevřené dveře.Když jsem si lehla já a dala mi ty pásy tak ležim 5 minut a pořád na to koukám jestli srdce bije a jak rychle a najednou to přestalo dělat tuk tuk tuk a ukázala se tam srdeční činost 0 a já začla hystericky ječet pomoct pomoct že tam vlítli lidi s čekárny a volali na sestru a já tam hystericky řvala zavolejte doktora pomoc pomoc
a tak tam vlítnul doktor a sestra(která je ještě moje sousedka) a doktor řekl at nejančim že jen vypadnul proud
![]()
Poslali mě sednout si mezi těch 20 maminek a já byla rudá až na mé velké prde… ![]()
Kamco ty ses dokonala exhysterka - dotufam, ze budes brzy zase tehotna, at si te uziju
do kterych diskusi jsi tenkrat chodila??
hele s tema houbama, vsude se pise, ze se muze jist vsechno a kam zenske na ta omezeni chodi - a pak neco snis, je ti blbe a kazdej ti vynada, ze ses uplne blba .....
cetla jsem pribeh maminky, co ji desne bolelo bricho nekdy v 38 TT, v porodce nic nenasli, ona se priznala, ze mela uzeny se zelim - a vsem bylo hned jasne, ze to je tim. V noci ji pak praskla zeslabena stena delohy (mela nejakou anomalii), dite umreno, ona skoro taky, hysterektomie..... pro mne ponauceni - nepriznavat se k dietnim chybam. „Co jste jedla?“ „piskoty pane doktore, jen piskoty“
pudlí já jsem tet matka hysterka takže jsem jsem jen pokročila o jinou kategorii
![]()
Chodila jsem do diskuze život po potratu a uzavřenej srpen ![]()
jediný čeho jsem se nebála byl porod a ten jsem si teda fakt vyžrala ![]()
A těhu plánuju tak za rok to už ty budeš jen hysterická matka
![]()