Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Elisa, derida - pupecnik taky resim - tuhle jsem premyslela, jestli by pred porodem neslo na sonu poznat, jestlidite nema pupecnik kolem krku - taky si rikam, ze pri vsech tecch pohybech se do toho urcite musi zamotat
infekci taky resim, vzhledem k neustalemu podezreni na odtok VP, jedny ATB jsem vybrala z vlastní iniciativy
madli jak jsem spinila v tom12 TT, tak to trvalo tejden - vsude psaly, ze spinily tak den, taky jsem byla na prasek - a v zaveru pak prisly ony povestne ruzove cucky.
utrous- on teplem podle me okamzite praskne ten obal a vytece ten olejicek, kterej se vstrebava - to co pak vyleza ven, jsou zbytky too obalu – mmch kdyz mam zavedeny utrous, tak pak druhy den curam kureci vyvar . mastny kola v mise
zanet s tou pipetou by me asi omylo - cekala bych, ze ti CAR uhradi naklady na IVF…
dnes mam kontrolu, bricho je porad rozbolavene, drzte palce
Holky já se musím smát, hlavně vždycky tomu co napíše Pudla-mmch na tebe často myslím jak asi bojuješ
Teď mě zrovna nahlas rozesmálo že jednyATB jsi vybrla z vlastní iniciativy ![]()
Holky já přesně vím o čem mluvíte. Byla sjem naprosto to samí. V prvním trimestru špinění, brala sjem nějakej duphaston nebo co, blinkání, kontrolování každých tak asi 5 min jestli náhodou nekrvácím,takže pořád na záchodě. Došlo to tak daleko že manžel musel přestat kupvoat toaleťák na kterém byly takové malé červené jahůdky-vždycky když jsem viděla tu červenou tak jsem se strašně lekla než m to došlo
Pak bolest břicha, v 18tt první hospitalizace, klid na lůžku a v 26tt už konečná. Hrozící předčasný porod a ležet nohama nahoru až do 36tt
Nakonec sjem rodila v 40+1 i když mi všichni doktoři předpovídali že nedonosím ani do 36. Takže neházet flintu do žita, tohle nejde předpovědět a snažte se vydržet
Mě osobně tahle diskuze taky chyběla dkyž jsem zrovna byla těhu já a doufám že přetrvá, protože začátkem příštího roku zahájíme snažení o další-asi teda
a myslela sjem že příště už tak hysterická nebudu ale tady mě jedna dáma přesvědčila o tom že to může být stejný i u druhýho ![]()
tak holky ať vám ten čas co nejrychleji letí, vím jak jsem počítala každý den kdy byla holčička u mě ![]()
Ahoj těhule, omlouvám se, že vám sem lezu, jelikož už nejsem hysterka, mám 3,5 měsíční dcerku, ale chtěla jsem poprosit Pudlu, jelikož je vždy výborně orientovaná v prostoru a čase a já už jsem po 3,5 měsících vykojenec, chtěla jsem včera manželovi pustit tu diskusi, kde se narodila holčička Laura ve 30 týdnu a měla jen asi 620g, hrálo u toho Moj bože, no a nemohla jsem to za nic najít, tak krásně jsem si u toho poplakala a vím, že jsi tam na to reagovala. Nevzpomemeš si? A ještě bonus pro vás všechny. Když já byla těhotná, tak jsem si v práci dělala sama sonu, byla jsem sice na neschopence, ale dost často jsen tam, i večer zajela, podívat se na malou, když se mi zdálo, že dlouho nekope a pak jsem měla výčitky, že ji zbytečně tím sonem ubližuji, manžel byl na mrtvici. dík moc
Pudlo, Madli - ten pokus v CAR mi nechlai navíc, takže kdyby mi 3 , co pojišťovna platí nestačili, měla bych od nich 4. pokus zadarmo. Já už jsem neměla nerva ani na ten 3. No a nakonec ho nebylo ani potřeba.
leila doufam, ze nas sem budes chodit utesovat .-)
hanah mit tyhle moznosti ..... ja teda delam taky sono, ale delam karotidy a TCD, takze mame prostupnost sondy tak do 5 cm, mame sice i abdominalni sondu, ale neni k ni software, takze tam vysi jako nova uz kolik let
krom toho jsem musela predat klice… hele ty jo, to nevim, to asi jen tak nenajdu, leda bych hledala podle svych prispevku, kde vsude uz jsem psala, a od te doby toho bylo hodne,hodne …
Pudlo - drzim palec! Pupecnik podle me videt neni - ptala jsem se na to moji dr v minulem tehu, kamaradka totiz rodila, pupecnik byl kratky, pretrhl se a mimi - jinak uplne zdrave a donosene - umrelo. moje dr rekla, ze delka, ani kudy vede se najit neda, mela jsem taky strach ze snury kolem krku, samozrejme ji K mel. Tak nevim, jestli kecela nebo to tak fakt je. ![]()
Leilo - snehobily papir taky mame povinne.
Zatim jsem nastesti znovu nekrvacela, ale co kdyby se objevila treba nejaka nitka nebo tak…
stazka ale prece na sonu ho hledaji a sleduji v nem prutoky - minimalne ted mezi 20-30 TT to jde …teda mozna nejde zobrazit cely prubeh, ale kdyby se koukli diteti na krk, jestli tam treba dopplerem neuvidi nejake divne vodorovne bezici cevy…
Pudlo - ten puptečník opravdu vidět není - taky jsem se na to dr. ptala, protože Vojta měl pupečník 2× kolem krku a byl relativně krátký, takže jej nepustil ven, takže jsem skončila na akutním císaři
Ale říkám si ještě že tak, mohlo to dopadnout hůř. Ale netrap se tím zbytečně - pupečník mívá spousta dětí kolem krku a narodí se v pohodě ![]()
Pudloslava píše:
domy my jsme koukam na den stejne…
taky jsem si všimla ![]()
Pudlo - nevim, taky mi to prijde nedokonaly, ale pisu, co dr rekla. ![]()
Ahoj,
tak na 4D utz pupečník vidět určitě je, máme ho nafocený
Moje gyndr má tento utz v ordinaci, takže když se jí chce, tak nám to na 4D přepne…délku ale nejspíš nezměří ![]()
Domi a co ted pocitujes?
Me nektere dny poboliva bricho (pri pohybu), nekere dny furt curam a tvrdnuti - ani nebudu popisovat…
Elisa tak nevim, jestli si mam pred porodem zaplatit nekde 4D UZ
nedela se jen tak do 20 TT?
Pudlo - já jsem teď naprosto v pohodě (pominu-li tu zatracenou kyčel
) - říkala jsem, že sem nepatřím ![]()
A co se toho pupečníku týče, tak to, že si zaplatíš 4D UTZ před porodem nezaručí, že se Ti do něj miminko nezamotá při rotaci při sestupu do porodních cest
Fakt to neřeš, jsou věci, které neovlivníme, takže se jima nemá cenu trápit (vím, že to zní blbě, taky jsem se trápila, když jsem měla za sebou dvě nepodařená těhu a tohle jsem si taky mohla opakovat donekonečna…
)
Tak přeju, aby Tě neduhy opustily co nejdřív a Ty sis mohla ještě těhu užít ![]()