Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, moc se omlouvám, že píšu zase jeden z dalších přiblblých dotazů, jestli můžu být těhotná(pochopila jsem, že pár lidí na fóru to hrozně rozčiluje
), ale nenašla jsem nikoho, kdo by měl stejný problém. Používám jako antikoncepci náplasti Evra už asi rok až rok a půl. Asi tři týdny zpátky se mi stalo, že jsem si náplast nalepila o tři dny déle po skončení menstruace(teda po týdnu vynechání náplasti) a nijak jsem to neřešila. (v letáčku Evra je napsáno vysoké riziko otěhotnění
)No, jo, ale asi po týdnu už mě začal bolet podbřišek jako kdybych to měla dostat(chvilkama až brutální bolest) sem tam mě píchne v levém boku, sem tam v pravém, zvedá se mi furt žaludek(zatím jsem nezvracela ale už párkrát jsem to už musela hezky rozdýchávat). Vytéká ze mně bílý hlen, ale zase moc ho není. No, a co mě nejvíc zaráží, tak neuvěřitelně trpím na zvýšené teploty(Minulý týden v pátek odpoledne 37,5 a v sobotu už dobrý a tenhle týden v pátek zase 37,5, zůstalo mi to až do soboty, kdy jsem měla 37,3-37,8 a v neděli už zase dobrý) a na návaly horka(Furt se příšerně potím a někdy se i zadýchávám). Můžu jíst jen určitý věci, z ostatních se mi zvedá žaludek a mám neustále hlad. A další věc je, že jsem hrozně slabá a pořád mě bolí hlava. Pobolívají mě klouby a v puse mám jako v polepšovně. Prsa dobrý, těm naštěstí nic není.
Menstruaci očekávám až kolem 4-5.5. Tak co? Máte s tím nějaké zkušenosti? Třeba je to jen falešná březost, jak se říká
, ale nevím, celkem mě to dost zaráží, takže se radši zeptám a na těhotenský test je podle mě dost brzy. Děkuji předem Všem za odpověď.
Ahoj.Myslím že věštkyně tu nejspíš žádné nenajdeš,nezbývá než vydržet do termínu ms ![]()
timulenka: Naprostý souhlas s Kamčou… budeš muset vydržet. Hodně holek má různé potíže hned po otěhotnění a hodně holek nemá nic, jako já
Tvoje problémy bych možná přisuzovala té náplasti a ne těhotenství a taky se možná moc pozoruješ. Ale jak napsala Kamča, odpověď ti dá až MS.
Odpověď na otázku v nadpisu zní: ANO MŮŽEŠ
ale nemusíš
příznaky které popisuješ nemusí znamenat nic a taky všechno, takže jediná šance je, počkat co ukáže těhotenský test
Příspěvek upraven 24.08.20 v 18:16
Tipla bych si, ze nebudes - ale o moc bych se nesazela ':-)))):-))
hele jedna holcina tady vykladala karty, muzes to zkusit u ni
Ano, můžeš - otěhotní se i přes kondom
Ale spíš bych řekla, že ne…antikoncepce ti celkově utlumí hormony, musí ti „naskočit“ ovulace a ta to fakt za tři dny nestihne ![]()
Je to zkrátka 50 - 50
Nic jiného než vyčkat ti nezbyde ![]()
Dobrý den, beru HA ale minulý měsíc se mi stalo, že jsem asi v půlce plata zapomnela tři tabletky za sebou. Upozornilo mě na to až krvácení.
Vzala jsem si ty tri zapomenutý tabletky a druhý den už jsem nekrvácela. Další den jsme měli s přítelem sex. Normálně jsem dobrala platíčko, ale v pauze se žádné krvácení nedostavilo. Dneska bych měla začít brát další, ale je mi to takový divný, že jsem v tý pauze ani nezašpinila… Treba mate nekdo zkušenost, díky za reakce.
Buď si udělej v braní prášků pořádek nebo začni číst příbalový letáky. Jak tě proboha napadlo vzít tři prášky najednou? Tvůj přístup může mít celkem dost následků. Od totálně rozhozenýho těla a cyklu až po těhotenství. To je mimochodem dost pravděpodobný, takže si udělej test.
kravina vzít 3 tablety najednou, tím už nic nezachráníš, jen sis rozházela cyklus. Zkus test, jinak ber léky tak, jak se mají a na 99% se nemusíš bát těhotenství
Zrovna v půlce plata jsou tři zapomenuté prášky opravdu,, nebezpečné " a těhotenství je pravděpodobné. Co takhle začít číst příbalové letáky k tabletám
. Je jedno, žes je potom vzala najednou, protože vznikla 72 hodin pauza, kdy mohlo dojít k ovulaci. ![]()
Nechci rýpat, to jsou pak diskuze, otěhotněla jsem přes prášky
ja když brala antikoncepci a stalo se, že jsem zapomněla, tak víc jak týden jsme používali kondom, prostě jsem se bála neplánovaného těhotenství
a ne že si budu užívat a potom řešit následky ![]()