ČSSZ a ZP - vymáhání dluhů

Anonymní
17.1.12 22:07

ČSSZ a ZP - vymáhání dluhů

Ahoj holky,
jste tady z různých oborů tak se třeba najde nějaká, která se zabývá vymáháním dluhů za sociální a zdravotní pojištění, nebo budete mít osobní zkušenost.

Jedná se mi o to, že jsem někde na netu četla, že obě instituce k vymáhání exekucí přistupují teprve v případě, že se dluh vyhrabe ke stotisícům, že dokud se jedná o desetitisíce, tak jen vyhrožují.
Můžete mi tohle některá potvrdit nebo vyvrátit?

Vědět to trochu jistě by nám pomohlo při strategii, jakou začít ty dluhy likvidovat. Je toho víc co „hoří“, potřebujeme tomu určit nějakou důležitost.
O možnosti splátkového kalendáře víme, ale moc bychom jím nevyřešili.

Děkuji všem

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
686
17.1.12 22:11

Ahoj,nevim jak to je teď,ale známá mela pred rokem dluh na zdravotnim cca 80 tisic a mohu tě ujistit,ze exekuce na ni podána byla :-(((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.1.12 22:19

Omlouvám se, že se přidávám s dotazem, ale nevíte, zda jsou tyto dluhy po nějaké době promlčené?
Anonymní 2

• Citovat
  • Upravit
2597
17.1.12 22:51

Ahoj já mám dluh na ZP necelých 9000 a už mi došla výhružka, tak nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
17.1.12 22:52
Anonymní píše:
Omlouvám se, že se přidávám s dotazem, ale nevíte, zda jsou tyto dluhy po nějaké době promlčené?
Anonymní píše: Více

Tak co ja vím tak tyto dluhy jsou promlcene po pěti letech,ale pouze v případě,ze za tu dobu nepřijde od nich žádná upominka. Což se nestane :-((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7782
17.1.12 22:56

Od ZP to je po 5 letech,vím to od známé co pracuje ve VZP.Musíš ale písemně požádat o prominutí dluhu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.12 10:21

Jak sociálka tak zdravotní začli vymáhat už při desetitisících, jen vyhrožování to nebylo.

• Citovat
  • Upravit
dlužníci
20.1.12 11:49

tak u VZP máme cca dluh 30 tis a zatím nic - snažíme se čas od času tam poslat alespoň jednu splátku, tak možná proto… u sociálky dluh asi taky 30 tis a ze dne na den obstavený účet a exekuce (teď čerstvý zážitek) - co mi bylo řečeno, tak dříve to opravdu bylo volnější a exekuce se dělaly při hodně velkých částkách, třeba těch 100 tis, ale nyní je stát důraznější, nemá peníze, takže začal vymahat to sociální… zdravotní jsou podle mě méně radikální…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.1.12 11:52

Děkuju moc za aktuální info.

• Citovat
  • Upravit
102
29.1.12 21:33

ČSSZ - exekuce na plat. Dluh činí cca 60 tis. Nyní to udělali exekucí na plat manželovi. 2/3 se ihned posílají na ČSSZ. Musí Vám zůstat minimu. tj cca 8.000. Ostatní peníze se dělí třemi a dvě třetiny si vezmou. Je možné že to dají na 1/3. My zasílali žádost o splátky či pouze jen 1/3, ale bylo to zamítnuto z důvodů neúčelnosti. :x

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billa
13.12.12 14:53

Me ted nedavno prisla exekuce na zdravotnim kvuli 2100kc a vyse dluhu vc. odmeny exekutorovi me vysla na necelych 15 000 kc!!! zaplatila jsem to sice hned, ale porad cekam na odblokovani uctu a mam exekuci i na plat (rodicak) tak nevim jak dlouho to bude trvat :((
Nevite nekdo? V nedeli mi zablokovali ucet, kdyz jsem ram v pondeli volala rikali, ze nejlepsi bude to hned uhradit coz jsem v utery udelala, vlozila jsem penize primo na ucet.. Jak dlouho muze trvat nez mi odblokuji ucer a zrusi exekuci na rodicak? Dikyy

• Citovat
  • Upravit
4780
13.12.12 15:23

Já jsem měla předloni exekuci kvůli nezaplacené pokutě v MHD. Taky mi zablokovali účet a jela jsem to hned zaplatit a musela jsem tam na místě napsat žádost o odblokování účtu. A odblokovali to za týden. Kdybych to prý platila složenkou a nenapsala u nich tu žádost tak to trvá, mám dojem že říkali, až měsíc nebo dýl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel