Spoludlužník - co vše zjišťují?

Anonymní
13.1.12 16:19

Spoludlužník - co vše zjišťují?

Ahoj, prosím nevíte jak to chodí při žádosti o úvěr, ?

Jde o to… můj bývalý manžel chce hypotéku,(je bez dluhů) já, jako jeho ex, budu spoludlužník (jsem nejspíš v registru dlužníků).

Proč, to tak chceme je jedno…

Ale jde mi o to, nevíte, když budu spoludlužník jestli ty banka taky zjišťuje info o mě? nebo jen o žadateli??

Díky… anonymně sorry…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47759
13.1.12 16:20

Bohuzel i o Tobe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.12 16:23

Aha, a nevíte zda když nebudu spoludlužník, můžeme peníze z hypotéky kterou bude mít ex na seve, vyplatit podíl nemovitosti spoluvlastníkovi, která je napsaná na mě?

• Citovat
  • Upravit
283
13.1.12 16:24

Spoludlužník je hodnocen a prověřován v registru dlužníků naprosto stejně jako dlužník, takže i tvé příjmy, výdaje a záznamy v registru dlužníků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
13.1.12 17:00
Anonymní píše:
Aha, a nevíte zda když nebudu spoludlužník, můžeme peníze z hypotéky kterou bude mít ex na seve, vyplatit podíl nemovitosti spoluvlastníkovi, která je napsaná na mě?

Ty jako spoludlužník by si byla posuzovaná úplně stejně jako ex manžel,jako dlužník.Takže šance pokud jsi v registru dlužníků není.
Co se z hypotéky vyplatí-myšleno jaká nemovitost-nezávisí na tom,zda je příjemnce v registru.Ty prodáváš někomu část nemovitosti a chceš peníze,banka nezkoumá,kdo ty jsi zač.Jediné kriterium že musíš být vlastníkem nemovitosti,kterou prodáváš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.12 17:32

já , ale neprodávám, já právě musím vyplatit člověka a jeho podíl aby ta nemovitost byla celá moje., , ale nemám na to peníze, tak se exmanžel nabídnul, že si na sebe vezme hypotéku, a z té hypotéky se to zaplatí.

Jenže já nevím, zda mu banka hypotéku dá, když vlastně nebude mít on na sebe nic napsané v katastru, pouze mu můžu dat souhlas k zástavě té nemovitosti.
Až by byla nemovitost napsaná celá na mě. Pak já přepíšu půl domu na ex.

• Citovat
  • Upravit
8935
13.1.12 18:04

A nejde aby si ex. rovnou tu polovinu koupil?Takto to vypadá složitě-ex. si bude brát úvěr na to,aby ty si vyplatila polovinu nemovitosti,kterou ty mu nakonec převedeš.Takto by jste se vyhnuli článku aby nemovitost byla psaná na tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
13.1.12 18:05

To bohuzel nejde, dluzit bance bude on, takze musi dat do zastavy neco sveho, penize pak muze pouzit i na tvoji nemovitost, ale musi dat do zastavy neco co je jeho, to ze by si zastavila ty, je k nicemu, kdyz ty nebudes dluzit prece.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
13.1.12 18:05

Jinak ex. nadají hypotéku na něco,co on nekupuje.Jedině kdyby ty si byla dlužník a od spoludlužník.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
13.1.12 18:11

Hlavne to tedy silene komplikujete, protoze takhle budete muset mit kupni smlouvu na odkup te poloviny a pak jeste zrejme darovaci smlouvu na prevod te poloviny na ex. Nebo jak si to predstavujete. Zbytecne vyhodite prachy navic. Vklad na katastr (zapis noveho vlastnika nebo zastava bance) je nyni za 1000,– za kazdy pozadavek, vem si, ze budete prepisovat na tebe, davat zastavu a prepisovat na ex. To mas hnedka 3 tisice v haji. Navic musis mit mezi sebou a ex nejakou tu darovaci smlouvu nebo nevim jak chcete prevod udelat, nemuzes jen tak prepsat nemovitost a pokud se nepletu tak by se musela zaplatit dan z toho daru. No proste komplikujete to silene.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.12 18:15

Jde o to, že to jinak nejde, protože je to uložená povinnost od soudu mě.

• Citovat
  • Upravit
14210
13.1.12 18:20

Napadlo me, ze jedine ze musis koupit nemovitost ty. Ale hypoteku takhle opravdu nedostane :( Musel by si vzit neucelovou, aby nemusel prokazovat kupni smlouvu, ale tu zastavu budou chtit stejne po nem, nemuze zastavit vec nekoho jineho, pokud ten dotycny neni alespon spoluzadatel. Jedine pokud ma jinou nemovitost, ktera je jeho a tu by zastavil. Zastavu pak lze prevest na tu jeho polovinu az bude jeho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.12 18:22

Dobře, tak ještě jeden dotaz:

Kdyby jsme byli teda svoji, a hned se teď vzali na rychlo, když teda manžel bude dlužník a já spoludlužník v registru, tak nám půjčí nebo ne?

• Citovat
  • Upravit
14210
13.1.12 18:25

Pokud mas nejaky dluh v registru tak vam nepujci. Proc si myslis, ze jsi v registru? Zjisti si to napred, treba v registru nejsi a muzete normalne zadat spolu .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
13.1.12 18:27

Oni to banky dost hlidaji, staci uplne blbost s nezaplacenim telefonu a jsi v haji. Mas skraloup a jsi pro ne rizikova. I kdyz je to samozrejme blbost a mohlo se jednat jen o zpozdeni platby nebo zapomenes zaplatit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel