Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Božena Kožená stejne se musis rozhodnout sama. Me treba manzel pri ctvtem a patem diteti nutil do potratu. Cekala sem ze od nas i odejde. Nakonec je rad ze je ma a seste si vymyslel sam 🙂
@Božena Kožená ano, jak píše @Kelsey - máte hrozně nezodpovědný přístup k životu, ty i manžel, nechápu tenhle přístup k životu - máme děcka, uděláme si další dítě, tak nebudeme mít další dítě - jsi taková odjakživa nebo nemůže to být tím, že bereš léky proti té panické atace v takovém množství, že je ti všechno jedno a neřešíš?
@Božena Kožená píše:
Ahoj Holky, možná mě tu plno maminek odsoudí, ale musím jsem napsat a trošku se vypovídat nebo alespoň třeba narazit na někoho kdo to má podobně.
Jsem maminka 3 dětí syn 12 let, Holčičky 9let a 3roky.
Antikoncepci ani nic jiného nemám ani tělísko nesnesu trpím na panické ataky.Beru léky.
Vždy jsme se chránily velmi dobře ale před 3 týdny se narodil kamarádovi syn no a mi ze srandy pojď uděláme si ještě miminko tak jsem tomu nevěřila neměla jsem plodné dny a bohužel jsem těhotná. Nevim teda jestli říkat bohužel nebo se těšit nevím jestli jít na přerušení nebo ne finančně jsme na tom průměrně děti mají co potřebuji být máme 3+1 jen nevím jestli je to vhodné v téhle době teď ta válka na Ukrajině bojím se.Vim že to za mě nikdo nerozhodně jen bych chtěla vědět jestli jsou tu nějaké maminky co mají také 4 děti a zvládají to a nejsou nějak bohaté…
Děkuji všechny komentáře snesu.
Přidám že mi je 32 let.![]()
Mě by zajímalo podle čeho nebo na základě čeho sis myslela, že máš neplodné dny? ![]()
Gratuluji k těhotenství. ![]()
Pokud jste si řekli s manželem, že byste mohli mít ještě jedno miminko, tak mi přijde divné, že se teď tady ptáš, jestli máš jít na potrat.
Tak se prostě zadařilo, tak ho asi máte mít.
![]()
Teď už jste zvládli 3 děti, tak zvládnete i čtvrté.
Syn, i starší dcera můžou pomáhat doma, aby sis také trohu zatím odpočala, než se miminko narodí.
Chtělo by to nějakej větší byt nebo baráček. A bude to určitě lepší.
Přeji co nejlepší rozhodnutí.
![]()
@lovean tak tak. Děti se rodily i za války a maminky to zvládaly dobře
A to neměli ani zdaleka tolik vymožeností a vychytávek jako máme k dispozici my.
@JancaS84 píše:
No a proto se chystám jak dokojim 3 dítě na sterilizaci a do té doby se chráníme opravdu pečlivě.
Rozhodnutí je na vás. Jsi ještě celkem mladá, tak jestli to aspoň trochu finančně zvládnete tak bych si dítě nejspíš nechala když už je zaděláno.
A zase ženská jde na sterilizaci, proč ne chlap? je to daleko menší zakrok
@Božena Kožená píše:
Ahoj Holky, možná mě tu plno maminek odsoudí, ale musím jsem napsat a trošku se vypovídat nebo alespoň třeba narazit na někoho kdo to má podobně.
Jsem maminka 3 dětí syn 12 let, Holčičky 9let a 3roky.
Antikoncepci ani nic jiného nemám ani tělísko nesnesu trpím na panické ataky.Beru léky.
Vždy jsme se chránily velmi dobře ale před 3 týdny se narodil kamarádovi syn no a mi ze srandy pojď uděláme si ještě miminko tak jsem tomu nevěřila neměla jsem plodné dny a bohužel jsem těhotná. Nevim teda jestli říkat bohužel nebo se těšit nevím jestli jít na přerušení nebo ne finančně jsme na tom průměrně děti mají co potřebuji být máme 3+1 jen nevím jestli je to vhodné v téhle době teď ta válka na Ukrajině bojím se.Vim že to za mě nikdo nerozhodně jen bych chtěla vědět jestli jsou tu nějaké maminky co mají také 4 děti a zvládají to a nejsou nějak bohaté…
Děkuji všechny komentáře snesu.
Přidám že mi je 32 let.![]()
12 a 9 si budou rozumět spolu, a 3 si bude rozumět s miminkem. Holt, když jste praštěný, tak čekáte. Na potrat bych nešla. Budeš si to vyčítat (pravděpodobně) a tvýmu psych. stavu to nepřidá. Příště si ze srandy zahrajte lodě a nesouložte.
Ale ty jsi tu neřekla všechno… To ty nejsi praštěná, ale tvůj muž. Řekl jí, že si udělají dítě, tak to při jednom sexu dotáhli do konce a ona se těšila. Vyšlo to hned a ON ji potom řekl, že to nezvládne a ať jde na potrat. Takže bych tady že sebe dobrovolně nedělala blbku, když nejsem.
@berunecka6 píše:
@Božena Kožená stejne se musis rozhodnout sama. Me treba manzel pri ctvtem a patem diteti nutil do potratu. Cekala sem ze od nas i odejde. Nakonec je rad ze je ma a seste si vymyslel sam 🙂
Tleskáme…jako promiň, ale kdyby mě manžel tlačil do potratu při čtvrtém dítěti, tak s ním nebudu mít ani to páté, natož šesté.
@Zeoli píše:
12 a 9 si budou rozumět spolu, a 3 si bude rozumět s miminkem. Holt, když jste praštěný, tak čekáte. Na potrat bych nešla. Budeš si to vyčítat (pravděpodobně) a tvýmu psych. stavu to nepřidá. Příště si ze srandy zahrajte lodě a nesouložte.
Tak nějak.
Já bych především měla obavy o to, že svůj genetický materiál zatížený psychickými problémy a léky předávám dál. Už dvě děti byly dost.. Ale holt tak to je, čím vyšší inteligence, vzdělání, zodpovědnost a životní rozhled, tím si lidé obvykle pořizují méně dětí. Kdyby nebylo lidí jako vás, asi už jsme pomalu jako národ vymřeli ![]()
@unuděná píše:
Já bych především měla obavy o to, že svůj genetický materiál zatížený psychickými problémy a léky předávám dál. Už dvě děti byly dost.. Ale holt tak to je, čím vyšší inteligence, vzdělání, zodpovědnost a životní rozhled, tím si lidé obvykle pořizují méně dětí. Kdyby nebylo lidí jako vás, asi už jsme pomalu jako národ vymřeli
Tímhle stylem se brzy vrátíme tam, odkud jsme jako lidi vznikli.
@karkarka píše:
Tímhle stylem se brzy vrátíme tam, odkud jsme jako lidi vznikli.
Je to tak no
Počkej, to mi vlastně pouštěl manžel nějakej film, kruci, jak se to jmenovalo… JO! Idiocracy! Doporučuji shlédnout ![]()
@Crystal87 píše:
Je mi 34 a čekám šesté. Bydlime teda v baráčku a hledáme větší, ale při momentálních cenách to asi chvilku potrvá. Ctyri děti jsou brnkacka, to zvládneš![]()
Možná bych zkusila hledat větší bydlení, pro pohodlí všech. Ale holt jste chtěli a zadařilo se.Na potrat bych nešla. Držím palce.
fakt?? jste věřící??
nemáš žádné profesní ambice nebo tak něco??
nemyslím to ve zlém, jen je to pro mne Absolutně nepřijatelné a nepředstavitelné!! Děti obecně miluju, jezdila jsem od 14 i jako instruktorka pak jako vedoucí na tábory, mám pajdák, dotud OK.. ALE 2 děti je dle mne optimum… při vyjímečných konstalacích tři.. (např. slepované rodiny, další děti, nebo velmi bohatý manžel a žena naprosto pohlcena nadšením z péče o domácnost a děti)
ALE šest dětí - to pokud se dobře učí a mají koníčky, kroužky a fajn milující rodiče- ti smekám poklonu ![]()
@unuděná píše:
Já bych především měla obavy o to, že svůj genetický materiál zatížený psychickými problémy a léky předávám dál. Už dvě děti byly dost.. Ale holt tak to je, čím vyšší inteligence, vzdělání, zodpovědnost a životní rozhled, tím si lidé obvykle pořizují méně dětí. Kdyby nebylo lidí jako vás, asi už jsme pomalu jako národ vymřeli
hm - v každém jiném odvětví je vždy lepší kvalita nad kvantitou - a u lidí to neplatí