Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Lucy75 Mám to naprosto stejně včetně té pedagogické historie
Ale vlastní děti, to je jiné kafe. Znám ženy, které tím mateřstvím žijou, mají to jako plnohodnotnou náplň života a do práce nechtějí. Zcela upřímně myslím, že jsou to většinou ženy, které před dětmi nepracovaly, nebo zkrátka neměly profesi, která by je bavila a ani moc osobních zájmů. Tím nechci nikoho urazit, je super, že se někdo „najde“ v péči o děti ![]()
@stinga píše:
hm - v každém jiném odvětví je vždy lepší kvalita nad kvantitou - a u lidí to neplatí
Máš naprostou pravdu, nicméně ti, kteří v ČR dohánějí kvantitu, by tuto tvou větu asi ani nepochopili ![]()
@Božena Kožená píše:
Ahoj Holky, možná mě tu plno maminek odsoudí, ale musím jsem napsat a trošku se vypovídat nebo alespoň třeba narazit na někoho kdo to má podobně.
Jsem maminka 3 dětí syn 12 let, Holčičky 9let a 3roky.
Antikoncepci ani nic jiného nemám ani tělísko nesnesu trpím na panické ataky.Beru léky.
Vždy jsme se chránily velmi dobře ale před 3 týdny se narodil kamarádovi syn no a mi ze srandy pojď uděláme si ještě miminko tak jsem tomu nevěřila neměla jsem plodné dny a bohužel jsem těhotná. Nevim teda jestli říkat bohužel nebo se těšit nevím jestli jít na přerušení nebo ne finančně jsme na tom průměrně děti mají co potřebuji být máme 3+1 jen nevím jestli je to vhodné v téhle době teď ta válka na Ukrajině bojím se.Vim že to za mě nikdo nerozhodně jen bych chtěla vědět jestli jsou tu nějaké maminky co mají také 4 děti a zvládají to a nejsou nějak bohaté…
Děkuji všechny komentáře snesu.
Přidám že mi je 32 let.![]()
@unuděná píše:
@Lucy75 Mám to naprosto stejně včetně té pedagogické historieAle vlastní děti, to je jiné kafe. Znám ženy, které tím mateřstvím žijou, mají to jako plnohodnotnou náplň života a do práce nechtějí. Zcela upřímně myslím, že jsou to většinou ženy, které před dětmi nepracovaly, nebo zkrátka neměly profesi, která by je bavila a ani moc osobních zájmů. Tím nechci nikoho urazit, je super, že se někdo „najde“ v péči o děti
@unuděná píše:
Máš naprostou pravdu, nicméně ti, kteří v ČR dohánějí kvantitu, by tuto tvou větu asi ani nepochopili
já vím ![]()
@Anna766 ty nejspis ne, ja nejsem ty. Ja svoje deti miluju i kdyby jich bylo treba 10. Vzdycky sem se o ne starala aby nestradaly a nic jim nechybelo. Nektere sice byly neplanovane, ale urcite ne nechtene. Manzelovi sem nekolikrat rekla at se sebere a odejde pokud chce. Ze se postaram sama. Stejne se o vsechno staram sama. On chodi domu vzdy az vecer a ne kvuli tomu ze musi vydelavat hromady penez, ale proto ze ma takovou blbou pracovni dobu. Ja nejsem financne ani jinak zavisla na manzelovi. Vzdycky sem chtela mit hodne deti a manzel o tom vedel uz od zacatku. A ja sem rada ze je proste mam. A vubec…pani tady chtela nazor…tak sem ho napsala 🙂
@berunecka6 píše:
@Anna766 ty nejspis ne, ja nejsem ty. Ja svoje deti miluju i kdyby jich bylo treba 10. Vzdycky sem se o ne starala aby nestradaly a nic jim nechybelo. Nektere sice byly neplanovane, ale urcite ne nechtene. Manzelovi sem nekolikrat rekla at se sebere a odejde pokud chce. Ze se postaram sama. Stejne se o vsechno staram sama.On chodi domu vzdy az vecer a ne kvuli tomu ze musi vydelavat hromady penez, ale proto ze ma takovou blbou pracovni dobu. Ja nejsem financne ani jinak zavisla na manzelovi. Vzdycky sem chtela mit hodne deti a manzel o tom vedel uz od zacatku. A ja sem rada ze je proste mam. A vubec…pani tady chtela nazor…tak sem ho napsala 🙂
Aha, taková vyloženě idylka
Zajímalo by mě, co děláš za práci, že by ses zvládla sama postarat o 6 dětí. Já mám velmi slušně placenou práci a splacený byt, ale kdybych na děti zůstala sama, tak si tedy rozhodně nebudu pískat
Asi něco dělám špatně
@Lucy75 nejsme věřící..ambice nějak nemam.Deti mají vše, kroužky neměly..že korona, tak u nás nebyla a teď se snažíme sehnat. Jinak je mám s jedním manželem,,jsme spolu od mých 19 let. Jinak my nežijeme v ČR, takže s učením jde hlavně o jazyk, ten starší zvládají, dcera je v první třídě a bojuje(má i soukromé doučování).A nejmladší má dva roky.Jsme také bez hlídání, rodina daleko. Manzel v práci s pracovní dobou, která nelze upravit a tím, kolik volna tu mají, stejně do práce jen tak nepůjdu. Na druhou stranu doma rozhodně besedním na gauči a nevalim si šunky.
No a manžel chtěl ještě jedno, tak aby malý nebyl takový samotný benjamínek, jsem 13 tt.Ale tím končím, po zdravotní stránce jsem teď dost trpěla celodenní nevolnosti a už to zažít fakt nechci. Jeste teď nejsem ok…lépe mi je od včera
navíc i co se týká auta…už to bude akorat ![]()
@lleennttiillkkaa asi těžko léky jsem brala už u druhé dcery a je zcela zdravá nemůžu mít HA kvůli tomu že mi to rozhodí hormony… takže tu neodsuzujte když do toho nevidíte
@Zuzik86 blbku nedělám ať si každý udělá svůj názor stejně se rozhodnu podle sebe a tady ty rýpave kačenky mi nějak žíly netrhaji jen mě mrzí že je hodně žen které místo popovidani jen tak hází hned urážky
![]()
@Božena Kožená Takhle to pak vypadá všelijak. Přitom ve finále to vypadalo jako normální domluva o dalším dítěti a jedinej, kdo je v tomhle případě na hlavu, je tvůj manžel. Pardon, že to říkám takhle. Už se rozmyslel? Nebo ty vahas kvůli němu, že on pořád nechce.
@Božena Kožená píše:
@lleennttiillkkaa asi těžko léky jsem brala už u druhé dcery a je zcela zdravá nemůžu mít HA kvůli tomu že mi to rozhodí hormony… takže tu neodsuzujte když do toho nevidíte
Jsou i jiné způsoby, jak se chránit, když už jsme u toho
@lleennttiillkkaa píše:
Jsou i jiné způsoby, jak se chránit, když už jsme u toho
To by jsi po ženských, co už mají děti, chtěla moc.
@berunecka6 píše:
@Anna766 ty nejspis ne, ja nejsem ty. Ja svoje deti miluju i kdyby jich bylo treba 10. Vzdycky sem se o ne starala aby nestradaly a nic jim nechybelo. Nektere sice byly neplanovane, ale urcite ne nechtene. Manzelovi sem nekolikrat rekla at se sebere a odejde pokud chce. Ze se postaram sama. Stejne se o vsechno staram sama. On chodi domu vzdy az vecer a ne kvuli tomu ze musi vydelavat hromady penez, ale proto ze ma takovou blbou pracovni dobu. Ja nejsem financne ani jinak zavisla na manzelovi. Vzdycky sem chtela mit hodne deti a manzel o tom vedel uz od zacatku. A ja sem rada ze je proste mam. A vubec…pani tady chtela nazor…tak sem ho napsala 🙂
Nejde o počet dětí, zřejmě nechápeš. I kdyby jste těch dětí měli deset, nic proti tomu. Vaše věc. Jen si nedovedu představit, že s mužem který po mě chce zabít moje dítě mám další děti, že s ním žiju a to ještě navíc že to po mě chce opakovaně.
@berunecka6 píše: