Čtvrté dítě nebo potrat?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
25.2.22 13:38

Čtvrté dítě nebo potrat?

Ahoj Holky, možná mě tu plno maminek odsoudí, ale musím jsem napsat a trošku se vypovídat nebo alespoň třeba narazit na někoho kdo to má podobně.
Jsem maminka 3 dětí syn 12 let, Holčičky 9let a 3roky.
Antikoncepci ani nic jiného nemám ani tělísko nesnesu trpím na panické ataky.Beru léky.
Vždy jsme se chránily velmi dobře ale před 3 týdny se narodil kamarádovi syn no a mi ze srandy pojď uděláme si ještě miminko tak jsem tomu nevěřila neměla jsem plodné dny a bohužel jsem těhotná. Nevim teda jestli říkat bohužel nebo se těšit nevím jestli jít na přerušení nebo ne finančně jsme na tom průměrně děti mají co potřebuji být máme 3+1 jen nevím jestli je to vhodné v téhle době teď ta válka na Ukrajině bojím se.Vim že to za mě nikdo nerozhodně jen bych chtěla vědět jestli jsou tu nějaké maminky co mají také 4 děti a zvládají to a nejsou nějak bohaté…
Děkuji všechny komentáře snesu.
Přidám že mi je 32 let. :dance: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3638
25.2.22 13:42

A co manžel? Už si to rozmyslel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
25.2.22 13:47

Kvůli válce bych teda na potrat nešla. Co manžel? Ten se k tomu staví jak? Děti máš tři, tak cca víš co stojí ne? Tak si k tomu připočti ještě jedno plus teda výpadek příjmů. Co se týče organizace, tak jestli mít děti 3 nebo 4 už nevidím jako velký rozdíl, možná tak ve výběru auta, protože těch pro větší rodinu už tolik není. Ale osobně bych do toho šla, stará nejsi, minimálně ty dvě starší děti už musí být samotné ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
25.2.22 13:47

@Božena Kožená jsme potomky těch, kteří se nepřestali rozmnožovat kvůli tomu, že někde v okolí byla válka. Máš to v genech.

Miminko jste chtěli, tak je na cestě, je to požehnání, gratuluji.

A které maminky mají hodně dětí a přitom málo peněz - celý severní Čechy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5185
25.2.22 13:48
@Božena Kožená píše:
Ahoj Holky, možná mě tu plno maminek odsoudí, ale musím jsem napsat a trošku se vypovídat nebo alespoň třeba narazit na někoho kdo to má podobně.
Jsem maminka 3 dětí syn 12 let, Holčičky 9let a 3roky.
Antikoncepci ani nic jiného nemám ani tělísko nesnesu trpím na panické ataky.Beru léky.
Vždy jsme se chránily velmi dobře ale před 3 týdny se narodil kamarádovi syn no a mi ze srandy pojď uděláme si ještě miminko tak jsem tomu nevěřila neměla jsem plodné dny a bohužel jsem těhotná. Nevim teda jestli říkat bohužel nebo se těšit nevím jestli jít na přerušení nebo ne finančně jsme na tom průměrně děti mají co potřebuji být máme 3+1 jen nevím jestli je to vhodné v téhle době teď ta válka na Ukrajině bojím se.Vim že to za mě nikdo nerozhodně jen bych chtěla vědět jestli jsou tu nějaké maminky co mají také 4 děti a zvládají to a nejsou nějak bohaté…
Děkuji všechny komentáře snesu.
Přidám že mi je 32 let. :dance: :srdce:

Tak rozhodně už máte po starostech, jaké vymyslet jméno: Sranda. :mrgreen: Hodí se pro holku i pro kluka. Matka od 3 dětí by snad už mohla vědět jak se chránit když dítě neplánuje. :zed: Nikdo za tebe nemůže rozhodnout jestli jít na potrat nebo si dítě nechat. Já se teda až za takového Boha nepovažuju. A jsou i rodiče 4 a více dětí a zvládají to, to je přece jasné. A pak jsou tací, co nezvládají ani 2. U nás v obci jsou asi 3 takové rodiny co jen já vím. Asi kvalitní voda, nebo co. :lol: Já myslím že 3 nebo 4 už je ve finále jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2002
25.2.22 13:49
@Pudloslava píše:
@Božena Kožená jsme potomky těch, kteří se nepřestali rozmnožovat kvůli tomu, že někde v okolí byla válka. Máš to v genech.

Miminko jste chtěli, tak je na cestě, je to požehnání, gratuluji.

A které maminky mají hodně dětí a přitom málo peněz - celý severní Čechy.

No a ty jsi ze severních Čech, že to tak dobře víš? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4288
25.2.22 13:50

Jsem ze 4 dětí. A za mě je to supr :palec: Mamka vždycky říkala že neviděla rozdíl v tom jestli jsme 3 nebo 4.. Že pokud jsme 3 tak už je to pak stejné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4928
25.2.22 13:55
@Božena Kožená píše:
před 3 týdny se narodil kamarádovi syn no a mi ze srandy pojď uděláme si ještě miminko tak jsem tomu nevěřila neměla jsem plodné dny a bohužel jsem těhotná

wtf 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.2.22 13:55

Tak já jsem taky ze 4 dětí. Nikdy jsme neměli něco extra. Bydleli jsme v bytě 3+1. Rodiče spali v obýváku na rozkládacím gauči. My jsme měli dětský pokoj a ložnici po 2. Ve výsledku jsme se neměli špatně. Oblečení od Vietnamců, a co jako.. dovolená pro nás bylo „sprosté slovo“ maximálně někam do ČR pod stan. Mám 3 bratry. Neměnila bych - jsem ráda za to i za to dětsví. Nejmladší bratr má 24. Nejstarší 34. Rodiče to neměli jednoduché, ale co jsme potřebovali to jsme měli - i to nás naučilo skromnosti a pokoře co spoustě dnešním dětem chybí ;).

• Citovat
  • Upravit
53190
25.2.22 13:59

Nenechala s ohledem na tvůj zdravotní stav.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ontarova.stara
25.2.22 14:02

Jen si ho nechej, zajisté nebude poslední. Příští rok se našťouchnete třeba na MDŽ a uděláte si páťátko, ne?

• Citovat
  • Upravit
10141
25.2.22 14:10
@Božena Kožená píše:
Vždy jsme se chránily velmi dobře ale před 3 týdny se narodil kamarádovi syn no a mi ze srandypojď uděláme si ještě miminko tak jsem tomu nevěřila neměla jsem plodné dny a bohužel jsem těhotná.

Takhle vědomě se nechránit, nevidím důvod pro potrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.2.22 14:19

Děkuji za reakce i negativní člověk už si nemůže ani popovídat někde stále jsou mezi námi asi lidé kteří neumí odpověď slušně a nerypat 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
244
25.2.22 14:30

Ahoj, ja mam deti 5 a cekame seste. Dvakrat jsem otehotnela nahodou. Tehdy kdyz jsem cekala ctvrte dite jsme s manzelem meli akorat dluhy a byli temer bez bydleni. Kdyz se dcera narodila vyridili jsme si insolvenci. Ted uz mame vsechno splaceno a zijeme si v pohode. Deti maji taky vse co potebuji. Jezdi v zime na lyze a v lete jezdime i na dovolenou…sice ne k mori ale tady po CR po kempech pod stan. Je to sranda kdyz nekam prijedem tak vypadame jako zajezd 🙂 Za me je to fajn. Ted v cervnu by se nam melo narodit seste. To bylo planovane. Je mi 39let a nejake vrasky si z toho nedelam. Proste to beru jak to je. Klidne bych do toho sla jeste i po ctyricitce 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33225
25.2.22 14:31
@Božena Kožená píše:
Děkuji za reakce i negativní člověk už si nemůže ani popovídat někde stále jsou mezi námi asi lidé kteří neumí odpověď slušně a nerypat 8o

No jo, ale co cheš tedy slyšet? Úmyslně jste se nechránili, jsi těhotná :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky