Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@unuděná píše:Úplně nesouhlasím, jsem VŠ, práci mám plnohodnotnou, dalo by se říct i dobrou kariéru…a víš co, domácnost a péče o děti mne stejně naplnovala nejvíc, je to ten nejkrásnější koníček co má největší smysl… Ženský jsou na to stavěny a je to pro ně prorozenejsi než konkurenční ambiciózní pracovní prostředí a stres…hned bych kariéru vyměnila za třetí mimi…
@Lucy75 Mám to naprosto stejně včetně té pedagogické historieAle vlastní děti, to je jiné kafe. Znám ženy, které tím mateřstvím žijou, mají to jako plnohodnotnou náplň života a do práce nechtějí. Zcela upřímně myslím, že jsou to většinou ženy, které před dětmi nepracovaly, nebo zkrátka neměly profesi, která by je bavila a ani moc osobních zájmů. Tím nechci nikoho urazit, je super, že se někdo „najde“ v péči o děti
@Anna766 vase starosti na moji hlavu…fakt. Zakladatelka chtela jen nazor, tak jsem (kdyz moje sem tady nekomu vadi 😂) ji ho poskytla. Kvuli me tahle diskuze nevznikla. A to co je a neni mezi mnou a mym manzelem je tak na vydani romanu. Zazili jsme toho hodne… Musela bych to tu popsat uplne od zacatku a podrobne aby jste pochopily proc to takhle je. Je to proste muj zivot a nikomu do neho nic neni. Jsem uplne normalni zenska co se stara o sve deti. Tim bych tohle tema soupla nekam k ledu…😉 Komentujte prosim prispevek zakladatelky. Ona o to asi stoji. Ja ne 🙂
@jarfo píše: Úplně nesouhlasím, jsem VŠ, práci mám plnohodnotnou, dalo by se říct i dobrou kariéru…a víš co, domácnost a péče o děti mne stejně naplnovala nejvíc, je to ten nejkrásnější koníček co má největší smysl… Ženský jsou na to stavěny a je to pro ně prorozenejsi než konkurenční ambiciózní pracovní prostředí a stres…hned bych kariéru vyměnila za třetí mimi…
No jasně, protože máš v práci „konkurenční ambiciózní pracovní prostředí a stres“, o tom právě mluvím
Pro mě je práce oddych, oproti kolotoči s dětmi doma ![]()
Tak já asi nezažila práci kde by to byl oddych… Aspoň ne dlouhodobě, co vidím kolem stres je všude… To máš kliku… Něco jiného je to když jdeš na pár hodin… A navíc mne přijde energie věnována dětem smysluplnejsi, vic naplňující..je Teda měla zas hodný děti takže pro mne to byla celkem pohoda až na některé dny…ja jen že to nemusí být lepší být na materske jen pro ty co nepracovali nebo nemají kde…
@jarfo píše: Úplně nesouhlasím, jsem VŠ, práci mám plnohodnotnou, dalo by se říct i dobrou kariéru…a víš co, domácnost a péče o děti mne stejně naplnovala nejvíc, je to ten nejkrásnější koníček co má největší smysl… Ženský jsou na to stavěny a je to pro ně prorozenejsi než konkurenční ambiciózní pracovní prostředí a stres…hned bych kariéru vyměnila za třetí mimi…
ale jasně, že to tak některé ženy mohou cítit..
já se také ráda starám o domácnost a děti a dcery jsou pro mne v životě z více důvodů naprosto a jednoznačně na prvním místě (taky jsem si na ně 13 let bolestně počkala..), ale přesto má moje práce hluboký smysl (navíc super prostředí, kolektiv, ohodnocení, prostě vše mi vyhovuje - až na maličkosti samozřejmě
) a absolutně si neumím představit žít více let bez své práce… za pár let mne čeká odchod a myslím, že to ponesu dost blbě… přestěhuju se sice na chalupu, ale i tak budu muset jít prodávat lístky do kina nebo tak něco jako odreagovačku
kontakt s lidmi apod… ![]()
Chápu, že jsou ženy, které necítí vnitřní potřebu pracovat a vyhovuje jim pečovat o své blízké a domácnost. Já jsem ve své práci skoro 30 let (s roční přestávkou) a tohle si absolutně za sebe představit neumím. Ani jedno není špatně, každý ať si život zařídí podle svého cítění a
.
@berunecka6 píše:
@Anna766 vase starosti na moji hlavu…fakt. Zakladatelka chtela jen nazor, tak jsem (kdyz moje sem tady nekomu vadi 😂) ji ho poskytla. Kvuli me tahle diskuze nevznikla. A to co je a neni mezi mnou a mym manzelem je tak na vydani romanu. Zazili jsme toho hodne… Musela bych to tu popsat uplne od zacatku a podrobne aby jste pochopily proc to takhle je. Je to proste muj zivot a nikomu do neho nic neni. Jsem uplne normalni zenska co se stara o sve deti. Tim bych tohle tema soupla nekam k ledu…😉 Komentujte prosim prispevek zakladatelky. Ona o to asi stoji. Ja ne 🙂
Jak myslíš. Já bych nedávala tedy jako skvělý příklad situaci že mám šest dětí s chlapem, který je ani nechtěl. ale to jsem já. to jsem tím chtěla říct. Hodně zdaru přeju.
@Lucy75 presne tak to citim i ja
Zkratka urcita vyvazenost v zivote. Naplnuje me pece o deti, naplnuje me moje prace, naplnuji me me konicky. Kdybych ale mela delat jen jedno z toho, zacne me to brzy stvat
a proto pro me materska byla zhruba 3 roky labuzo a pak uz jsem spis hledala svetlo na konci tunelu ![]()
Byla jsem trochu v podobné situaci, na světě dvě děti, krize s manželem. Pak jeden večer slabá chvilka, že by třetí a že by to mohlo pomoct (blbost naprostá, byla jsem tupá
). U mě to jde hned, takže okamžitě v tom, a hned dvojčata. Ale myšlenky na potrat jsem fakt neměla. Finančně jsme si čtyři děti dovolit mohli, jsem ráda, že je mám(e), už jsme od sebe, nicméně zpětně to hodnotím jako značně nerozumné. Na druhou stranu považuju za samozřejmé nést zodpovědnost za své „chyby“, takže potrat ani náhodou.
@Anonymní píše:
Byla jsem trochu v podobné situaci, na světě dvě děti, krize s manželem. Pak jeden večer slabá chvilka, že by třetí a že by to mohlo pomoct (blbost naprostá, byla jsem tupá). U mě to jde hned, takže okamžitě v tom, a hned dvojčata. Ale myšlenky na potrat jsem fakt neměla. Finančně jsme si čtyři děti dovolit mohli, jsem ráda, že je mám(e), už jsme od sebe, nicméně zpětně to hodnotím jako značně nerozumné. Na druhou stranu považuju za samozřejmé nést zodpovědnost za své „chyby“, takže potrat ani náhodou.
no pane jooo, dvojčata do nefunkčního vztahu k už dvěma dětem, tomu říkám velmi brutální odvaha… to jsi teda dobrá, žes to dala.. pro mne by to spíš byla noční můra
@Lucy75 píše:
no pane jooo, dvojčata do nefunkčního vztahu k už dvěma dětem, tomu říkám velmi brutální odvaha… to jsi teda dobrá, žes to dala.. pro mne by to spíš byla noční můra
To nebylo o odvaze, ale o nerozumu. Ale ty děti přece nemůžou za to, že jsem nemyslela (jsme nemysleli), takže „dát to“ bylo samozřejmé.
Super - chtěli jste? Tak mate! Buďte šťastní. Válka na Ukrajině je problém cele společnosti. No ale závazky už stejně mas - tak 3 nebo 4? Spis je otázka, zda se cítíte zdravotně a psychicky zdatní na další mrně.
Ahoj.
Píšu anonymně, neb nikdo zatím o těhotenství neví.
Máme tři děti,11,9 a 6. Všechny plánované, chránili jsme se různými způsoby během let a nikdy se nám nestalo nic neočekávaného.
Loni jsme prošli velkou krizí, kde byla nevěra z mé strany. Ustáli jsme jo, naopak bych řekla, že nás to posílilo.
A teď k věci. Včera jsem zjistila, že jsem těhotná. Vůbec nevím, co mám dělat, manžel taky ne, přemýšlíme o tom zleva zprava.. finanční situace průměr, bez hypotéky, máme domeček, dva dětské pokoje, nejstarší má svůj pokoj..
Další dítě jsme nechtěli, naše tři jsou dost živé a hlučné, dávají nám zabrat.. byl někdo v podobné situaci? Za jakékoliv názory budu vděčná, vím, že rozhodnutí bude na nás, ale i tak.. díky ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj.
Píšu anonymně, neb nikdo zatím o těhotenství neví.
Máme tři děti,11,9 a 6. Všechny plánované, chránili jsme se různými způsoby během let a nikdy se nám nestalo nic neočekávaného.
Loni jsme prošli velkou krizí, kde byla nevěra z mé strany. Ustáli jsme jo, naopak bych řekla, že nás to posílilo.
A teď k věci. Včera jsem zjistila, že jsem těhotná. Vůbec nevím, co mám dělat, manžel taky ne, přemýšlíme o tom zleva zprava.. finanční situace průměr, bez hypotéky, máme domeček, dva dětské pokoje, nejstarší má svůj pokoj..
Další dítě jsme nechtěli, naše tři jsou dost živé a hlučné, dávají nám zabrat.. byl někdo v podobné situaci? Za jakékoliv názory budu vděčná, vím, že rozhodnutí bude na nás, ale i tak.. díky
Tak jak to nakonec dopadlo?😉 ❤️️