Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Vemu si naší na kobereček a zeptam se narovinu proč lžeš?! Ona stojí jako neviňě a kouka směrem dolu a ví že mam pravdu a je si vědoma že lhala. Nakonec tu pravdu sní dostanem. Žadné domlouvaní apod. Prostě lhat se nema a basta, protže až bude potřebovat pomoct nebudu ji věřit. tohle na ni platí 100% ![]()
@Knihomyš Lže že spala, lže že jedla když je u babičky, a přitom do ni nic nemohli dostat pač nema čas, potom si vymyšlí ruzné věci ze školky že je na ni nekdo zlej, přičemž udělala neco co nemela nebo nechtela poslechnout, ted třeba vylečila chřipku a ve školce jim furt tvrdí že je nemocna aby nemusela delat to co ostatní deti, tak si me učitelka zve taky na kobereček
Je to hruza no, ale vždy pravda vyjde najevo. ![]()
@Kofinka20 Já spíš myslela, co dcera odpoví, když se jí ptáš, proč lže.
Jedna věc je pravda, druhá věc je subjektivní pohled dítěte.
Když jsem se takhle ptala naší mladé, proč se vzteká, dozvěděla jsem se celkem zajímavé věci, které by mě nenapadly. A líp se pak vysvětluje, proč to nemá dělat ![]()
Třeba proč nechce dělat to, co ostatní, by mě zajímalo, mně přijdou děti v tomhle věku celkem stádní. Na druhou stranu v naší školce snad děti nic moc kolektivně dělat nemusí, když nechtějí, pokud to tedy nějak nenarušuje život třídy ![]()
@Knihomyš Odpovída stylem ja sem myslela, protože nevím, ja nechtěla. Ona moc dobře ví že si nesmí vymyšlet nebo lhat, takže nejaka vymluva ve stylu nedošlo mi to, pro mě nic neznamena.
A přitom ani nevím kde to vzala, asi ze školky jak tam od zaři lonskeho roku nastoupila..