Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
No moje zkušenost je taková, že to dítě příliš pak nezapadá do kolektivu. Takže za mě je lepší každý dentřeba jen na dopoledne. První dítě chodilo 2-3 týdně celé 3roky školkovské docházky, mladší chodí denně a prostě je to rozdíl.
@malyprinc12 Můj syn takhle chodí už víc, než rok. Resp. začal v 16 měsících jedno dopoledne týdně, po 5 měsících začal chodit na dvě dopoledne týdně a teď poslední měsíc (je mu 28m) chodí jednou týdně jen na dopo a jednou týdně i se spaním. Je to úplně bez problémů, malý se do školky těší, určitě taky proto, že ji nemá denně a je mu vzácnější. Zároveň nemá problém s mým odchodem, protože i tak ještě stále tráví většinu času se mnou a tak se mu po mně nestýská. Ve školce obědvají a chodí spát dříve, než my doma a syn s tím nemá žádný problém. Ve školce jí a spí se zbytkem dětí, doma tak, jak je zvyklý. S kolektivem taky problém není, ale možná je to tím, že tam takhle chodí více dětí, takže to asi berou jako normální.
@malyprinc12 Já u obou dětí mez 2 a 3 rokem… a naprostá spokojenost - hlavně ze strany dětí, které to nesly podstatně lépe, než když teď mají chodit každý den. Protože ty 2 dny v týdnu pro ně byly příjemná změna, každý den je povinnost. To s kolektivem co píše @terinka4444 je pravda, ale zas u těch malých je to ještě fuk, u větších je krom kolektivu problém i to, že běžně mají nějakou činnost na více dní a pak o část přijde.
Já to tak plánuji od září, když to malý bude zvládat tak přidám na více dní.
Jo, je to v pohodě, moji 5 dní nebyli snad ani jednou. nejstarší předškolák chodí 3-4 krát týdně, a menší 4 letej tak 2 krát, max 3 krát, víc nechce, vždycky se den předem může rozhodnout, jestli půjde.
Můj chodí 3× týdně a přijde mi to tak akorát pro něj i pro mě, těší se tam, ale zároven je rád pak 5 dní v kuse doma. Nemá problém, že by nezapadl do kolektivu, je společenstký, ale myslím si, že u starších dětí to problém být může…ale až tak u těch předkoškolních
@malyprinc12 syn chodí na 1-2× týdně od 20m a v pohodě, těší se tam, je tam spokojený..teď od září( budem mu 2,5 roku) bude chodit 2× týdně, já budu doma na MD..
Starší dcera chodila od 3,5 do 4,5 na tri dopoledna tydne do soukrome skolky a jo, spokojenost, zvykla si. Ted posledni dva roky pred skolou uz chodi denne do statni, cca pulku dni beru po obede.
Mladsi chodila mezi 2-3 rokem take na 2-3 dopoledna do soukrome, a ted od 3 let chodi do statni, ale kdyz mam patek volny, necham si ji doma, uvita zkraceny tyden ![]()