Čtyřletý si cucá prsty

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1539
27.11.21 18:35

Čtyřletý si cucá prsty

Ahoj, malému budou v březnu 4, v září nastoupil do školky. Kromě toho, že se doma a ve školce tak 10× za den vztekne skrz úplné blbosti, což je doufám prostě období a skončí to, si začal cucat prsty. Zezačátku ne nějak výrazně, prisuzovala jsem to té změně. Není totiž vůbec společenský. Jenže pak si rozrazil ret a ba základě toho di začal neustále otirat pusu. Už to došlo tak daleko, že to dělá pořád, klidně třeba 30× za minutu, už má tváře třeba i do krve. Teď je nemocný, má neštovice, tak je možné, že ho to svědí, ale dělá to už nějakou dobu. Bez ohledu na místo, denní dobu i činnost, takže i při hraní. Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2341
27.11.21 18:39

Popis mi připadá jako OCD obsedantne-kompulzivni porucha.
Co třeba vyšetření u dětského psychologa? Autismus, adhd, něco takového by mohlo vést k OCD a nezvyklemu chování ve školce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
28.11.21 08:33

Mně to tak trochu přijde i jako neuroza. O té školce se zminuju i proto, že on tam nechodí moc rád. Ale je pravda, že to dělá i když je doma (z toho mám zase pomalu neurozu já)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2341
28.11.21 08:39
@lalaláček píše:
Mně to tak trochu přijde i jako neuroza. O té školce se zminuju i proto, že on tam nechodí moc rád. Ale je pravda, že to dělá i když je doma (z toho mám zase pomalu neurozu já)

Obsedantne-kompulzivni potíže patří do skupiny neurotickych poruch. Tourettuv syndrom taky dělá takové tiky.
Psychologicke vyšetření by se mělo udělat, aby se potrvdila/vyloučila příčina něčeho vážnějšího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
28.11.21 09:04

A vypaci to psycholog z takového prcka? Mně doma dává i odpovědi, které se navzájem úplně vylučují. A ve školce se po prvním týdnu ptali, jestli vůbec mluví, protože z něj nedostali skoro ani slovo. A to doma mluví pořád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.12.23 23:17

@lalaláček Dobrý večer, přišli jste na příčinu? Dcera si ve školce začala cucat prsty a taky tam nechci mluvit a doma mluví pořád.

• Citovat
  • Upravit
6381
22.12.23 14:00
@Anonymní píše:
@lalaláček Dobrý večer, přišli jste na příčinu? Dcera si ve školce začala cucat prsty a taky tam nechci mluvit a doma mluví pořád.

Asi to u někoho viděla. Syn si kolem 3,5 roku tqky asi 2 měsíce cucal prsty. Viděl holčičku v aquaparku a začal to opakovat. Vím to, protože jsem u toho byla. Nejdřív mi to bylo jedno, pak jsem mu patlala ruce desinfekci, pak to nějak samo odešlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1539
6.1.24 09:32

Ano i ne. Bylo mi řečeno, že zejména po nemoci dětem často zůstane nějaký tik. A kluci k tomu mají zvlášť sklony. Přešlo to samo. Ale zase někdy dělá různé jiné tiky 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí