Čtyřletý snědl sůl

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1113
9.5.14 08:23

Čtyřletý snědl sůl

Čtyřletý si vlezl na linku a snědl sůl. Nevím kolik, hned se pozvracel, křičel, že ho to pálí na jazyku, pak jsem mu dala hodně napít vody. Teď mi tu hajá, že mu není dobře. Jak na potvoru mi nefunguje telefon. Poradíte rychle, prosím? Není to nebezpečné? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7009
9.5.14 08:27

Ne, co snědl, tak vyzvracel, neboj, bude v pořádku, syn takhle taky jednou zblajznul lžičku, poblil se a bylo dobře

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
9.5.14 08:27

Tipla bych ze toho moc nepojedl, takze bych ho sledovala a aby hodne pil idealne cistou vodu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27254
9.5.14 08:28

Klíííd, ať hodně pije a bude to OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
9.5.14 08:29

Opravdu moc děkuji, bojuji tu s telefonem a nemohu ani přijmout hovor od manžela, ach jo. Jestli to není nebezpečné, tak jsem klidnější.
Jen, jestli to vyzvracel všechno, nebylo toho moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
9.5.14 08:30

Si ji spetli s cukrem, ne? :)

• Citovat
  • Upravit
8664
9.5.14 08:34

Ikdyby nevyzvracel, tak sůl tělu nevadí, poradí si :-). Nemusíš se bát. Zvracel proto, že sůl ve vysoké koncentraci zvracení vyvolává (používá se na vyvolání zvracení i v nemocnici)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1113
9.5.14 08:34

@RadkaCh Ne, nespletl, ví co to je, solí je fascinovaný, když vidí, jak solím, chce hned solit taky a vždycky si rád líznul.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3396
9.5.14 08:36

Já jsem jako malá taky snědla sůl, hodně :mrgreen: poblila jsem a pak bylo fajn ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
9.5.14 08:36
@vvero píše:
@RadkaCh Ne, nespletl, ví co to je, solí je fascinovaný, když vidí, jak solím, chce hned solit taky a vždycky si rád líznul.

No jo, tak ji asi budeš muset schovávat :lol: Neboj se, sůl není nijak jedovatá, podráždí mu trochu trávení a i kdyby nevyzvracel všechno, tak v žaludku se rozpustí a je po všem. Až bude s postupujícím věkem zobat čím dál víc přeslazených pochoutek, tak toho do sebe narve mnohem víc :)

• Citovat
  • Upravit
1113
9.5.14 08:37

Opravdu Vám všem moc děkuji. Uklidnily jste mne. Normálně takto nevyvádím, ale v poslední době je toho nějak moc. Malá si pořád strká něco do nosu, i drobky ze země, tak to potom musím šťourat ven a teď ta sůl :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
9.5.14 08:37

@vvero můj 3 leták jí chodim neustále olizovat :roll: Nechápu co na tom mají, jednou jí snědl cca 1/4 kávové lžičky, jako tvářil se všelijak, ale nicmu nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27254
9.5.14 08:42
@Lili5 píše:
Ikdyby nevyzvracel, tak sůl tělu nevadí, poradí si :-). Nemusíš se bát. Zvracel proto, že sůl ve vysoké koncentraci zvracení vyvolává (používá se na vyvolání zvracení i v nemocnici)

a slaný kafe na kocovinu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
9.5.14 08:42

@vvero jo nacpané věci v nose :lol: Syn si tam strčil kolínko( těstovinu), chtěla jsem mu to vyndat pinzetou, jenže řval tak mu to zajelo ještě více dovnitř. Už jsem nás balila na pohotovost, při obouvání si pšíknul a kolíkno naštěstí vyletělo. Jo s dětmi jsou to neustálé infarktové stavy :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
9.5.14 08:44

Kuchyňskou sůl (chlorid sodný) tělo potřebuje - jednak je součástí tělních tekutin (v malém množství), jednak se z ní v žaludku vyrábí kyselina chlorovodíková (solná - opět v malém množství), která napomáhá trávení. Pokud je soli v těle moc, vylučuje se potem a močí. Při konzumaci většího množství soli je nebezpečné maximálně to, že příslušné místo na sliznici může být „jakoby poleptané“. Což asi bylo, když křičel, že ho to pálí… No lae dětské tělo má úžasnou schopnost regenerace, takže i ty zasažené sliznice se po čase obnoví…
Stačí dodržovat pitný režim a mělo by to být dobré.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí