Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Dobrý večer.
Už jsem zoufalá a naštvaná
Každý den se mi teď opakuje ten samej problém. Jsem úplně unavená, jdu si lehnout, že jdu spát. Trvá to asi pět minut a pak to začne. Nepříjemné cukání v nohách. Zkoušela jsoum rozmasirovat, přidala jsem hořčík, chvíli si stoupnout. Ale nepomáhá prostě nic. Nic.
Není to křeč. Já ani nevím jak to přesně popsat je to jak kdyby do vás na chvíli vjela elektrika, nebo nevím, jak lépe to popsat. Je to fakt vopruz!
Nemá někdo zkušenosti a nějaké zázračné rady?
@Han.inovakova píše: Více
Ahoj, já tohle přesně měla před několika lety, jakoby takové výboje až do nohou, nutilo mě to jakoby neustále kopat nohama a tak. V noci jsem kvůli tomu nemohla vůbec ležet, chodila jsem po chodbě. U mě za to možná mohly i léky, v kombinaci se stresem. Nebo se může jednat i o syndrom neklidných nohou.
@Lollitka
No a řešila jsi to nějak? To je přesně ono. Musím prostě dvakrát kopnout a za chvíli zas. Žádné léky neberu. Krom toho, že do sebe rvu ten hořčík, protože mi to přišlo jako řešení. Bohužel to nějak nepomohlo.
@Han.inovakova píše: Více
Jo přesně, taky jsem pořád musela kopat a měla jsem jakoby výboje i v mozku při tom. Já to měla když jsem byla na psychiatrii, Dr. mi řekla, že to může být z vysokých dávek jednoho léků, snížili mi ho a pak to po asi týdnu přešlo. Ale zas mi přišlo divné, že by to bylo jen z toho léku, protože jsem ho kdysi už taky brala a tohle jsem neměla, takže vlastně nevím, jestli tam byla spojitost a možná to prostě odeznělo samo naštěstí. Tak nevím…
Něco jako syndrom neklidných nohou?
Měla jsem to i z léků, ale i z chudokrevnosti.
Nyní mám takový neklid v nohou z jejich bolesti - neuropatie.
Jednou jsem měla na chvilku i léky, pomáhaly, ale já je netolerovala.
@Han.inovakova Ahoj, mě to dělá neuropatie. Zajdi k neurologovi, pošle tě na EMG vyšetření, svalů a nervů. Kup si hořčík od NATIOS, má nejlepší vstřebatelnost.
@Pitřice píše: Více
Je jedno, od jaké firmy je, záleží na formě, musí to být nejlépe bisglycinát.
@lucad77 Hádat se určitě nebudu, ale hořčíků, jsem vyzkoušela vice druhů a až tento, mi pomáhá nejvíce. ![]()
Ženy, díky za rady k hořčíku, používám ho v té nejvstřebatelnější formě. Dost sportuju, a suplementy mám načtené. ![]()
Zkus si koupit v lékárně sprej SYNNEXIL
Lidi ho docela chválí, že pomáhá.
Přesně toto mě trápilo od narození syna, to už je 18 let. Celých 18 let utrpení, polykala jsem hořčík a nic nepomohlo. Až letos mi pomohla obvodní lékařka, když mi kvůli borelióze udělala kompletní krevní rozbor. Borelióza se nepotvrdila, ale strašně nízký hemoglobin, hned mě poslala na hematologii, kde kde mě léčí kvůli anémii z nedostatku železa. Konečně po téměř dvaceti letech mám klid. Dojíždím na kontroly pravidelně, prý se to bude doplňovat minimálně půl roku. Doporučuji železo, ale na předpis - to z drogérie je prý slabé, chce to být pod kontrolou. Hodnoty lezou nahoru pomalu, ale úleva přišla hned po třech dnech.
@Han.inovakova Řeším to samé. Nasadila jsem kromě horčíku ještě železo, B-komplex, zašla na cévní (mám v pořádku). Ještě prý může být problém od páteře, přestože mě záda nebolí. Zkus cvičení na posílení středu těla. Pak ještě co nosíš za obuv? Nenosíš podpatky, úzké špičky bot? Případně to cévní, neurologie, fyzio.