Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj holky, nemáte některá nějaký fakt dobrý a osvědčený recept na cukroví ze zbylých bílků?Každoročně dělám kokosky, ale letos bych chtěla zkusit něco jiného.Děkuji za nápady a recepty........
![]()
ehm, mamka dělá pusinky… je to trochu dost podobný ![]()
anebo taky dělá biskupský chlebíček.
Kolečko z lineckého, bobek marmelády a na to kopeček ze sněhu smíchaného s cukrem a mletými mandlemi nebo ořechy.
Na přesný recept se mě neptej, netuším.
Halka
Zrovna včera jsem dělala mandlové hvězdičky ze 4 bílků. Bílek ušlehat, zašlehat 300 g moučkového cukru. Asi 3 lžíce hmoty dát stranou. Přimíchat 550 g strouhaných mandlí (no je to hodně) a lžičku mleté skořice.
Vyválet těsto (pozor válí se dost blbě, hodně podsypávám moukou), vykrájet tvary, na plechu potřít zbylým sněhem. Upéct. Jsou výborné, můj syn nic jiného nechce, loni jsem dělala jen poloviční množství a byly hned pryč.
Jiřina
Ahoj,zkus treba citronove tycky ![]()
http://ekucharka.net/citronove-tycky
Ahoj nechce se mi zakládat nové téma a chtěla bych si nechat poradit ohledně zdobení lineckého čokoládou. Nenašla jsem cukrářský sáček a kupovat ho už nestihnu. Chtěla jsem na lineckém udělat takové cik-cak linky, nebo mřížky, ale nenapadá mě čím toho docílit bez sáčku. Polevu si udělám z čokolády, tu v pytlíku kupovat nechci. Nebo uvítám jakýkoliv nápad nazdobení krom namáčení celého vršku. Takto nazdobené už mám jiné druhy a chci mít pestrý výběr. ![]()
@Pavlačová drbna Ustřihni rožek nějakého silnějšího normálního sáčku ![]()
@Pavlačová drbna já si cukroví naskládám vedle sebe na pečící papír, do čokoládové polevy si namáčím konec vidličky a rychle nad plechem přejíždím sem tam, aby byl ozdobený každý kousek cukroví. Neumím to lépe popsat, tak snad je to jasné ![]()
Na bílek 60g prosátého moučkáče, 50-60g strouhaného kokosu (záleží jak je vlhký, toho vysušeného méně). Vyšlehat snít, pak zamíchat zbylé suroviny nechat chvilku odstát a lžičkou sázet na plech vystlaný pečícím papírem hrudky. Peče se pomalu tak 150stupnů do zlatova.
Ořechové suchary (recept je na maminčiny recepty pod názvem anglické suchárky) spotřeba 6 bilku.
Stačí použít lžičku, kterou namočíš a nenecháš okapat z krátka to z ní potěče…a cikcakuj do aleluja