Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, pecete nektera trene lin. cukrovi? Takove to krehounke, co se strika sackem na plech. Ja se dnes o nej pokousela a ze sem se na to …v receptu bylo pouzit zahratou mouku a rozpusteny tuk, cele se mi to jakoby zrdclo no hruza. ![]()
hmm tam asi byla ta chyba. Mas recept, ze bych se o ne pokusila znovu.
nejdriv sem to testo chtela vyhodit, ale pak jsem pridala jeste mouku ( i tak to vypadalo divne)dala do formy na kolac a pomazala marmeladou. No.. jist se to da ![]()
donaga píše:
nením, jestli je to třené linecké, ale třené to je a kornoutem to na plech vytláčím. 250g hl. mouky, 200g másla, 70g moučk cukru, 2 žloutky, lžička citr. šťávy - máslo utřít s cukrem, žloutky a citr.šťávou a zapracovat mouku. Pak už stříkat.
presne tenhle recept jsem delala. Ty tedy mouku nezahrivas?
tak ja to teda zkusim znovu a zahrivat nebudu, ale az zitra,dneska uz na to nemam nervy ![]()
35 dkg másla ,38 dkg hl.mouky,10 dkg ml. cukru,1 vejce…
hl. mouku proseješ a propražíš v hrnci a necháš částečně vychladnout. Aby byla teplá,ne vařící.
Mezi tím si vyšleháš to změklé máslo s cukrem a vejcem do pěny.Až máš pěnu,po částech přišleháváš mouku,(já ji znovu prosívám)dokud nespotřebuješ všechnu.
Těsto do zdobičky, ihned tvarovat na plechu malé hvězdy apod. Hmota atˇti nechladne,pak to jde těžko.
Péct ve středně vyhřáté troubě,vychladlé promazat marmeládou ,spojit a zdobit čokoládou.
Anonymní píše:
35 dkg másla ,38 dkg hl.mouky,10 dkg ml. cukru,1 vejce…
hl. mouku proseješ a propražíš v hrnci a necháš částečně vychladnout. Aby byla teplá,ne vařící.
Mezi tím si vyšleháš to změklé máslo s cukrem a vejcem do pěny.Až máš pěnu,po částech přišleháváš mouku,(já ji znovu prosívám)dokud nespotřebuješ všechnu.
Těsto do zdobičky, ihned tvarovat na plechu malé hvězdy apod. Hmota atˇti nechladne,pak to jde těžko.
Péct ve středně vyhřáté troubě,vychladlé promazat marmeládou ,spojit a zdobit čokoládou.
tenhle recept uz jsem videla. takze jen zahrat mouku, maslo nechat zmeknout
No já ji opravdu pražím,do světla,jako na světlou zápražku. To právě dělá tu chutˇ toho třeného lineckého.
Takže NEJEN zahřát..... OPRAŽIT! ![]()
Tuhé je ton proto, že není mouka nahřátá. Dávám jí na papír do trouby a nesmí tě pálit do ruky. Dělali jsme to tak léta v cukrárně… Nikdy problém nebyl - cukr utřít s nahřátým tukem, pak žloutky a zamíchat nahřátou mouku. Stříkat hned a plnit sáček jen na části, ne plný, jinak ti to vychladne a nedá se s tím hnout. Taky by se to mělo nastříkat rychle, ne to šmrdlat, jinak se to sráží ![]()
Hodně štěstí a šikovný ručičky ![]()
Ja jsem vyucena cukrarka a mouku jsme predehrivaly v pekacku v troube jen aby byla tepla. Tuk jsme slehaly v nerezove misce a prihrivaly bud plyn. horaken nebo na vodni lazni a vyslehat do peny s cukrem a pochutinami. Pote mouku NEZASLEHAVAT ale lehce zamichat vareckou at se testo nespari. Teple strikat sackem a rezanou trubickou ea plechy s papirem. Peceme v predehrate troube na 200stup. Do ruzova. Ruzicky a esicka se mirne roztecou tak s tim pri strikani pocitat a strikat dal od sebe. Tak 2 az 3 cm od sebe. podle chuti pridejte do mouky taky kokos nebo kakao. Samozrejme musite te mouky trochu ubrat ![]()