Sekané mandle

570
4.12.10 11:35

Sekané mandle

Mám asi opravdu hloupý dotaz, nicméně mým dodavatelem oříšků do vánočního cukroví byla moje mamka, která mi vždycky dodala zavařené nasekané ořechy. Teď jsem ale zjistila, že v jedné skleničce jsou ořechy asi žluklé (aspoň jsou kyselé - je to tak?) a potřebuju si nasekat vlastní.
Mám mandle. Mám je loupat, než je proženu robotem?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

sia
11315
4.12.10 11:50

Pokud potřebuješ loupané tak ano, ale v některýh receptech jsou použité i mandle neloupané. Tak napřed zjisti jaké potřebuješ a pokud loupané tak je dej do nějakého kastrůlku, přelej vařící vodou, chvilku nech a pak půjdou vyloupat skoro samy :palec:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
14721
4.12.10 11:50

Martino, rozhodně ano. Já je hodím do hrnečku s vodou, šupnu na plotnu, nechám přejít varem - hned jak začnou vařit, vypnu.
Pak jdou krásně oloupat, jinak bys je neoloupala nikdy.
Nebo se dají oloupané nasekané koupit :wink:

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
570
4.12.10 11:54

Právě to v receptu nemám. Vlašáky nebo lískový, co dávám do těsta jindy, taky nejsou loupaný… Na ozdobu a do/na vánočku je loupu, ale tady budou vlastně součást těsta… Myslela jsem, že se loupou, aby byly hezčí? V receptu to právě není… Ale když je teď namočim, tak budou takový lehce zvlhlý, nabobtnalý… a asi nepůjdou rozsekat, ne?

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
sia
11315
4.12.10 12:08

Oloupaný je můžeš dát chvilku opéct - vysušit na pánvičku, jsou pak i voňavější.
Když napíšeš o jaký recept jde tak třeba poradíme víc jestli loupat nebo ne.

DMartina píše:
Právě to v receptu nemám. Vlašáky nebo lískový, co dávám do těsta jindy, taky nejsou loupaný… Na ozdobu a do/na vánočku je loupu, ale tady budou vlastně součást těsta… Myslela jsem, že se loupou, aby byly hezčí? V receptu to právě není… Ale když je teď namočim, tak budou takový lehce zvlhlý, nabobtnalý… a asi nepůjdou rozsekat, ne?
  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
570
4.12.10 12:24

do pracen.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
14721
4.12.10 14:41
DMartina píše:
do pracen.

Já bych loupala.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit
sia
11315
4.12.10 19:43

Asi už máš upečeno :wink: Taky jsem našla že do mandlových pracen loupat.

MANDLOVÉ PRACNY:

300 g hladké mouky, 150 g moučkového cukru, 200 g másla (cukrářské Lukany), 2 žloutky, 100 g oloupaných mletých mandlí, 1 vanilkový cukr, mletá skořice, hřebíček i trocha mletého badyánu, citronová kůra. Vypracujeme těsto, plníme do pracnových formiček (ne moc plné, aby se stejnoměrně propekly) a upečeme. Teplé vyklopíme, necháme vychladnout. Studené obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou nebo zdobíme čokoládovou polevou.

  • Nahlásit
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další podobná témata podle názvu

Další témata z kategorie

Reklama