Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Je moc brzy na cukroví? Jsem na RD, těhotná a zatim mám čas i chuť péct cukroví. Ale říkám si, jestli to není moc brzo. Aby mi to vydrželo.
Peču tak deset druhů, klasiku jako rohlíčky, linecný apod.
Co myslíte, kdybych už příští týden začala??
Leda perníčky, aby zmekly. Na zbytek je podle mne zbytecne brzy
9. listopadu?
no tak to je fakt ještě dost brzy, takže ne, nezačít.
Za mě určitě ne, já začínám až po Mikuláši, a to lineckým (letos začnu perníčky).
Já začnu tak za měsíc - a to jen korpusy, naplním tak 3 dny před vánoci, staré by to u nás nikdo nejedl, nebo by to sežrali ještě teď a pak bych musela péct znovu
Brzy není
Cukroví vydrží dlouho-teda záleží jak který a jak skladujete, naše babička pekla už minulý týden
Ale já osobně bych nepekla..
Je brzy, perníčky peču koncem listopadu, zbytek kolem Mikuláše. Ale zas, jestli do toho už máš chuť, tak začni. Přinejhorším to sežerete dřív a dopečeš pak ještě další várku
Dělá to takhle kamarádka..peče dřív a cukroví jedí celý advent, na vánoce už mají jen zbytek. Ne jako ve většině rodin, kde jeto jako na obrázku ![]()
Jinak já peču perníčky těsně před Vánoci, jako poslední!
Mám super recept na perníčky, které jsou hned měkké a vydrží měkké, kdyby někdo chtěl ![]()
Já jen udělám koncem listopadu perníčky ne snad, že by musely měknout, protože je mám měkké hned druhý den, ale dělám z nich dětem adventní kalendář. Zbytek až tak za měsíc.
Já tedy nevím, ale když si představím, že např. v cukrárně upečou linecké, a já kolem něj budu 6 týdnů chodit a uvidím ho ve vitríně, tak opravdu bych měla chuť tam po těch šesti týdnech vejít, koupit si ho a s chutí se do něj zakousnout? Někdo třeba jo, já teda ne ![]()
Ja peču teda už teď, protože za chvíli rodim a pak se bojím, že nebudu mít čas. Rodina to po mě nevyžadovala, maminky nám chtěli letos dát, ale chci mít své. Uchovávám v mrazáku, mělo by vydržet. Uvidíme…
![]()