Lentilky na dort - neroztečou se?

55
9.11.17 06:40

lentilky na dort - neroztečou se?

Ahoj, potřebovala bych poradit. Chtěla bych ozdobit dort lentilkami. Dřív se lentilky roztékaly v ruce za pár vteřin, teď už tak moc ne, tak bych se chtěla zeptat, zda se roztečou na dortu? Máte někdo zkušenosti, co udělají po vytažení z lednice? Dort musím dát před převozem vychladit a pak už nebudu mít možnost na dort něco dát, např. před podáváním. Musím to dát zrovna. Nebo máte jiný tip, co tam dát? Dort bude s pařížským krémem, tak aby se to hodilo i barevně. Gumové medvídky dárkyně nejí. Díky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6716
9.11.17 06:48

Ahoj, mě se stalo, že lentilky pustily barvu :-( stejně tak i želatinové maliny a ostružiny od Hariba… Lepší je koupit ty ozdoby na zdobení dortu, co třeba prodávají v Kauflandu (berušky, kytičky, apod.). :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
55
9.11.17 06:55

@Saffiraa Tak Lentilky teda úplně zamítám, zkusím ten Kaufland. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6534
9.11.17 07:19

Bohužel se roztečou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
623
9.11.17 07:21

Lentilky na dort až těsně před nesením na stůl. Do lednice rozhodně ne, zvlhnou a pustí barvu. Na pařížský dort bych volila čokoládovou ozdobu. Dělala jsem motýlky a čokoládové listy, obojí jednoduché a dá se dát do lednice. Anebo koupit nějakou čokoládovou ozdobu, možná i z bílé čokolády - třeba kytičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
9.11.17 07:40

Měla jsem lentilky na dortu a opravdu se barva začne vlhkem uvolňovat. rozkrojit lentilku byl taky problém :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
9.11.17 08:01

Co to ozdobit teba arasidy v cokolade? Vyborne maji v Lidlu.
Videlajsem na dortu takove ty „lesni jahudky“Jojo a vydrzely, ale na coko dort :nevim:, aby to ladilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2998
9.11.17 08:35

Pajaxy: to je super nápad, použít M&M´s.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37132
9.11.17 08:37

Lentilky se roztecou, v lednici zvlast tam je relativne vlhko… existuje spousta zdobitek k tomu urcenych (kulicky, kyticky…) a maj je v kazdem obchodaku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.11.17 08:41

Na marcipánu se mi vždy roztekly ale třeba na dort jen potřený čokoládou (čokoláda+smetana) naopak, krásně změkly, neroztekly se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
9.11.17 08:41

Souhlasím s příspěvky výše, buď dát jiné zdobení nebo dort posypat těsně před servírováním. Já si jednou koupila takovou svíčku ve tvaru čísla, dala jsem ji na dort hned (jaksi jsem netušila, co to udělá). Zvlhlo to a ulomila se v půlce :? Jinou jsem samozřejmě neměla :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1295
9.11.17 08:45
@jankajj píše:
Pajaxy: to je super nápad, použít M&M´s.
No jo,ale aby se barvy z M&M's neroztekaly, podobne jako lentiky, zustala bych u tech, ktere jsou jen v cokolade.
@Kriss Tina píše:
Lentilky se roztecou, v lednici zvlast tam je relativne vlhko… existuje spousta zdobitek k tomu urcenych (kulicky, kyticky…) a maj je v kazdem obchodaku.

Ale ony ty ozdoby nebyvaji moc dobre k jidlu, casto jen na vylomeni zubu… Jen pro efekt, k dekraci, to ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14624
9.11.17 08:59

V některých cukrárnách se dají koupit různé čokoládové ozdoby, jak tady už bylo psáno, že si někdo (neskutečně šikovnej :D ) vyrábí sám - motýlci, růžičky, hoblinky… to bych tam dala, k pařížské se mi to hodí líp než barevné bonbony… Viděla jsem je z bílé, mléčné i tmavé čokolády, tak to ani nebude barevně fádní… Nebo jsem jednou kávový dort zdobila kupovanými čokoládovými bonbony s kávovou náplní, něco takového budou mít v každém obchoďáku nebo v takových těch stáncích, co prodávají na váhu sušené ovoce a sladkosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4332
9.11.17 09:09

Myslím, že by nebylo od věci dát tam ty lentilky těsně před podáváním. Pokud to není možné, přilepila bych je na čokoládovou polevu - i pokud by dort nebyl čokopolevou politý, tak se dá trocha nahřát a každou lentilku zvlášť trochu máznout zespodu a přilepit. Nebude tak v přímém kontaktu s tím studeným dortem a možná by to mohlo vydržet. Já kdysi dělala roládu, která byla celá politá čokopolevou a na ní byli jedna vedle druhé lentilky po celé ploše (nalepené) a barvy nepustili. Tak dneska bych to taky tak udělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3739
9.11.17 09:20

@makykou já dělám lentilkový dort často a nikdy se neroztekly, kupuji je v lidlu, kde je větší sáček za 19.90 a nalepím je na čokoládu. Takže za mě dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí