Čůrání venku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Tea
116
30.6.10 08:56

Čůrání venku

Ahoj,
mám holčičku 2,5 roku, už od zimy chodí sama na nočníček, akorát plenek na spaní se nemůžeme zbavit. Venku si řekne a já jí podržím a v klidu se vyčůrá. Jsem teď ale podruhé těhotná a protože je dcerka macík a hodně váží, tak se čím dál víc bojím jí tahat. Chtěla bych jí naučit, aby se venku vyčůrala sama, ale nevím jak na to a hlavně jestli není moc brzy. Jak jste to učili své holčičky vy? Budu ráda za každý postřeh a radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7928
30.6.10 09:11

ahoj tak tohle jsem jí naučila pořádně až teď aby si čapla ( nevím jak je to správně česky ) prostě se vyčůrala sama jako holčička protože jsem jí vždy pomáhala a to jsem ještě nedávno měla mega pupek. Ona totiž čůrala z vysoka nemohla jsem jí vysvětlit že tak čůrají kluci a ona musí jako holčička :-) Teď to zvládá :dance: :dance: :dance: občas jí pomůžu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
30.6.10 09:14

Ahoj, starší dceři jsem to ukázala v létě, takže jí bylo cca 2 a 1/4 a natolik se jí to líbilo, že se to naučila okamžitě. Přes zimu samozřejmě čůrala zase se mnou, další léto to zvládala bez problémů sama a letos po zimě taky vše v pohodě. Malý je čerstvě 2,5 a už asi měsíc čůrá venku sama. V sukýnce nebo šatech naprosto v pohodě bez nehody, v kratasech s menšíma, ale jen občasnýma nehodama ve formě kapek, celá se už nepočůrá.

• Citovat
  • Upravit
20656
30.6.10 09:26

dcera si občas počůrá nohavici ještě teď :mrgreen: ale od těch 3 let už to jakštakš jde.

Když nemůžeš zvedat, tak co jen podržet v podpaží, ona nechá nohy na zemi a jakoby sedí s nataženýma nohama kousek nad zemí, jen to chce kalhoty až ke kotníkům - viděla jsem to tak u několika maminek, ikdyž ozkoušeno nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1133
30.6.10 09:34

Snad příliš nevybočím..já řeším podobný problém se synem.Jsou mu čerstvě 2,je bez plínek,ale čůrat chce výhradně do nočníku.Pokud jedeme autem nebo s kočárem,nočník beru s sebou..na kole a pěšo je to horší,on prostě venku čůrat nechce,takže drží a drží.Poradí někdo,jak na chlapečka? Snažím se v tom zapojit tatínka,ale ten v tomhle poněkud nespolupracuje :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20656
30.6.10 09:39

a co čůrání na cíl? :lol: na mravence, kytičku apod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
30.6.10 10:03

Souhlasím se Sandrikem, většinou jsem holky nad zemí taky nedržela, ale stály skoro samy a já jim jen udržovala rovnováhu.

Čůrání na cíl u kluka jsem viděla u známých a zvládl to okamžitě, tak určitě vyzkoušej, ale sama zkušenosti nemám

• Citovat
  • Upravit
170
2.7.10 19:02

Tak já snad poradím oběma mám i holku i kluka.Tak u dcery jsem to dělala tak,že jsme doma natrénovali pořádně přičapnutí tak aby měla nožky od sebe a zadek skoro na zemi a pak jsem jí řekla jak čurají holky venku a jednou jsem jí to ukázala a byla nadšená a šlo to samo.Chce to opravdu umět pěkně přičapnout. a u syna jsem to řešila asi před měsícem jsou mu 2 r.2měs. a jde mu to super čuráme na stromečky a kytičky a je z toho nadšený už je na tom tak dobře,že se vyčurá kdekoliv i u cesty,když nám tatínek zastáví a my jdeme do příkopu chce to vyzkoušet na co by tak rád čural mi prostě zalíváme kytičky a stromečky.Ted zkoušíme i noci,protože je šikovný a do plynky se nevyčural už týden přes noc a po obědě už ani nevím kdy to bylo.Držím palečky at vám to výjde brzy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
852
9.6.15 18:25

Ahoj, chtěli holky venku čůrat hned nebo jim to trvalo? Naše totiž nějak nechápe že jí držím a má se vyčůrat - třeba si i řekne ale neudělá, chodí jen na nočník nebo záchod…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
9.6.15 18:28

Naše taky nechtěla, když jsem jí držela. Pak se občas vyčůrala na bobku aspoň a dneska konečně, když jsem jí držela :potlesk: Musí to pochopit a to trvalo jen pár dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
9.6.15 18:30

@Klarindas Ahojky, malá /2roky/ to pochopila během 14ti dní, pořád jsem do ní hustila, že počurá kytičky a teď i v místnosti volá kyti, kyti :P Jinak chodí na nočník i na velký záchod. To se naučila během týdne a má plíny jen na spaní :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13428
9.6.15 18:32

@Klarindas já mám sice syna, ale na pindu si nenechá šáhnout. Včera jsme poprvé byli venku bez pleny a řekl si a držela jsem ho jako holku a vyčůral se. On už je ale starší, je mu 2 a třičtvrtě takže mi rozumí co po něm chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3374
9.6.15 22:50

@Klarindas @Pekoni také mám sice kluka, ale máme to samý, když je oblečený musím ho držet jako holku aby se vyčural a nepočural si kalhoty jelikož na pindu si šahnout nenecha to se nevyčůrá…pochopit že má čůrat venku trvalo jen chvili, mi měli spíš problém opačně, že doma na zem čurat nemuže…ale musím říct, že vše brzy pochopil a ted máme plínu jen na spaní (21 měsicu mu bude),ale bojim se s nim chodit na delší trasy někam do města, kor když není teplo, aby se mi nepočural… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
9.6.15 22:59

.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
9.6.15 23:00

@Klarindas holkám to šlo dobře. Dcera se to rychle naučí. Nebo může čůrat sama, když je na bobku. Jestli to bude pro ni lepší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí