Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky zdravých dětí.
My, maminky dětí s ABKM a dalšími potravinovými alergiemi, zde diskutujeme o tom, jak vypada spravne zdrave hovinko.
Protože mame same nemocne deti, tak vlastne nevime, co je normalni.
Nase deti maji ve stolici nestravene kousky zeleniny, obcas hlenik - u nekoho sople, Rafankuv bobek se od plenky odlepuje jakoby nitkami. Stolice ma barvu pripominajici potravu, jakou dite melo, takze mame dojem, ze tato prosla travicim traktem milacku v nezmenene podobe (jen vune je zmenena).
Holky mozna jeste napisou, co jeste pozoruji. Obcas nektera krev, ale to je jasne, ze ta tam nema co delat.
a jak velke mate bobecky, jak casto deti kakaji a jakou maji bobecky konzistenci? Maji vase batolata hneda hovinka?
Vim, ze je to delikatni tema, ale zhledem k tomu, ze nejde o vase hovinka, ale deticek, tak to snad zvladnete popsat.
Diiiiiiik
Pudli - no to co popisuješ jaké máte kakání vy tak podobné máme i my, někdy kousky nestrávené zeleniny něldy hleník, stolice připomíná občas barvu jako potrava(v našem případě vždy mrkev, to mi sice hlava nebere, ale tu asi neumí strávi, když jsem mu dělala mrkvovou štávu tak jí pak mrkvovou a ve stejně tekuté konzistenci opět vykakal.
Bobky máme tuhé, různěmarevné a i v různé konzistenci, myslím, že to má také co dělat s tím, jak moc přes den pije nebo ne. Tuhle se mi zase po..al jako kdyby byl jen kojenej holky to byla neuvěřitelná nálož smradu a bahna ![]()
Na tvou otázku zda máme hnědá hovínka? no ne vždy také hrají všemi barvami, žluté, oranžové, dočerna, okrové,trojbarevné s kousky ![]()
no a nevím jestli tvá fotogalerie miss hovínko bude mít úspěch, pro některé to bude možná trošku nechutné
Já ti klidně obrázek hovínka pošlu, ale asi soukromě ![]()
Kouzelné!!! A přidávám jednu fekální.
http://rodina.cz/…010141_1.jpg
Jen prosím aby se to tu nijak nezvrhlo - a lehounce změním název ![]()
Lesina píše:
Kouzelné!!! A přidávám jednu fekální.http://rodina.cz/…010141_1.jpg
Jen prosím aby se to tu nijak nezvrhlo - a lehounce změním název
ooovsem ![]()
Lesi to je teda dáreček my dopadli jednou podobně
ale Samuel to měl přes celá záda a to doslova
a bílé prostěradlo v postýlce no kakastrofa ![]()
Lesino, nejde zvetsit ![]()
No ja se pridavam k Pudle, u nas to vypada podobne.
Ale v podstate malej ji totez co my, protoze nam vsem varim totez, aby to mohl jist on. A bobky hnedy rozhodne nema, obcas, to jo…
S prominutim ty svoje jsem nepitvala, ale rozhodne nevypadaji, jako ty jeho placky.. ![]()
Takze proc to ty deti maji, je to tou nemoci a alergii, nebo to tak maji vsechny male deti??? ![]()
ZelvaVeruna píše:
Lesino, nejde zvetsitTakze proc to ty deti maji, je to tou nemoci a alergii, nebo to tak maji vsechny male deti???
No také by mě to zajímalo, podle toho co psala pudla mi přišlo, že děti s potravinovou alergií mají bobky s nestrávenou potravou, to má ale Samuel taky převážně jen mrkev a to by mělo znamena že je na ni alergický? ![]()
Když je špenát nebo brokolice, je na druhý den zelená plína - takže barva taky jak kdy.
Nestrávená zelenina se tam taky objevuje - nejčastěji mrkev a kukuřice.
Konzistence u nás stále na nic, tuhouše máme vyjímečně. ![]()
Michaelakkk píše:ZelvaVeruna píše:No také by mě to zajímalo, podle toho co psala pudla mi přišlo, že děti s potravinovou alergií mají bobky s nestrávenou potravou, to má ale Samuel taky převážně jen mrkev a to by mělo znamena že je na ni alergický?
Lesino, nejde zvetsitTakze proc to ty deti maji, je to tou nemoci a alergii, nebo to tak maji vsechny male deti???
to prave chceme zjistit, ale asi je to spis normalni
Pudloslava píše:Michaelakkk píše:to prave chceme zjistit, ale asi je to spis normalniZelvaVeruna píše:No také by mě to zajímalo, podle toho co psala pudla mi přišlo, že děti s potravinovou alergií mají bobky s nestrávenou potravou, to má ale Samuel taky převážně jen mrkev a to by mělo znamena že je na ni alergický?
Také si myslím, že to bude normální… ![]()
Pudlo, smekám, líp bych to nenapsala
))) ![]()
Takže u nás ABKM, Terce je 13m, „míchaná vejce“ neměla snad nikdy ![]()
Teď většinou konzistence ovocný přesnídávky, barva zelenožlutá, zelená, a nebo zbarvená podle borůvek a mrkve. Občas nestrávený kousky (mrkev, kukuřice, čočka, hrášek..), občas hlen, atp. Tuhoše má jen když přes den nechce vůbec pít. Kadí 3-5× denně.
Lesi - fotka parádní!! Taky máme jednu hoooodně podobnou v rodinném albu - taky co chcete furt fotit,že? Usměv 1-23 už tam máte,tak tady trocha zpestření…
![]()
a ted k tématu. Myslím,že u každého jedince se stolice odvíjí od skladby stravy. Ted je jenom otázka co koho prožene a nebo zatvrdí. Třeba Kuba sní krapet více sladkostí,melouna a je druhý den o zábavu postaráno… ![]()
Kousky nestrávené zeleniny - tak moje tchýně Kubíkovi loni v jeho roce a půl uvařila k obědu baby karotku a ten truhlík ju neopokousal,takže jsem ji celou jak ležela běžela našla v plínce. nechápu jak to mohl polknout…a že mu to nic nezneprůchodnilo…
![]()
Ahoj, no já čekám na nějakou tu fotogalerii
Opravdu úžasné téma ![]()
Synovi bobky jsou různé, ale nestrávené kousky nemívá, krom kukuřice a hrachu, jak to spolkne, tak to vykadí. Konzistence různá, ale vyloženě řídké už to nemívá, spíš jak plastelínu a někdy tvrdé bobky. A barva od okrové po skoro černou
Kolem roku to míval často ještě řidší a s věkem to tuhne ![]()