Diskuse o lejně. Doslova.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
28.6.10 11:58
MadGirlNancy píše:
Lizbeth, ty cerne nitky je banán - ta vlákna z něj, při průchodu trávicím traktem zčernají a tělo je nestráví. Vypadá to jako tenké černé vlásky.

Jo to už dnes také vím, ale já poprvé vůbec netušila co je to za „červíčky“, ale hned jsem to vydedukovala. A musím říct, že banán jí hrozně prohání..A člověk by spíš myslel, že staví.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
28.6.10 19:46

Syn je myslím také zdravý. Ale nikdy neměl tuhou stolici (kojený už dávno není, dostává Nutrilon), vždycky spíš řidší max. plastelínu. Barva dle jídla co měl - teď jsme třeba loupali hrášek a ten „prošel“ v naprosto nezměněném stavu. Stejně tak třeba kukuřice. Příznám se, že to docela nechápu. Vždycky jsem si myslela, že žaludeční šťávy jsou taková „žíravina“, že rozpustí vše.

To co mě poslední dobou znervozňuje, že má ve stolici jak tu tuhou stravu, tak ale zvlášť smradlavou vodu (tak jinak smradlavou a to hodně čpavě). To míval když měl střevní virozu a průjem. Ale teď mi přijde zdravý a už asi 3 měsíc mu přidávám do Nutrilonu Laktobacilky, tak nevím. Vždy když se to objeví, tak mu místo Nutrilonu dám Nemléčnou rýžovou kaši (jako dieta) a spraví se to. Začínám mít obavu, že nesnáší to mlíko… :cry:

Pudlo, co ty na to? Mohlo by to tak být? Asi se budu muset zeptat doktorky, jdeme tam příští týden na očkování, tak to zkonzultuji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
28.6.10 21:26

neeeeeevim? rafanek vodu nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
28.6.10 22:00

Takze dnes jsme pri treninku „na nocnik“ meli krasny pohled na bobky, ktere nebyly rozmatlane v plince, ale vypadly primo na zem (jojo, na nocnik prdi, poustel to rovnou do travy :cert: ).

Nevim jak dopoledne, to byl ve skolce, ale odpo kadil 3×. Poprve tuzsi konzistence, sv.hneda a moc nebyly videt ty kousky rajcat a paprik a tak, co vcera snedl. Podruhe a potreti mekci, uz tam byly lepe videt ty cervene kousky a bylo to svetlejsi hnede.. Ten posledni boban se pri zvedani uz rozmatlaval 8-)

Takze jsem z toho vyvodila - i nase alergicke dite ma bobky jakoby „vcelku“, zelenina tam je videt az kdyby se to vice pitvalo, v pline se to rozmazne a je tam ta zelenina a tak videt vic, proto to mozna mate :mrgreen:
Zadna voda, ani nejak divne nesmrdi :wink: Omlouvam se za detailni popis
 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
29.6.10 22:11
MadGirlNancy píše:
Me konkretne by teda zajimala stolice dvouletych, troufam si tvrdit, ze je jina nez 10 mesicniho…muzete nekdo :-) diky :kytka:

Stolice našeho kdysi dvouletého (pozor, celiakie!): kousky, rozmázlé až řídké, boban snad nikdy, 5× denně. Taky myslím, že sem nikdo zdravej nepřijde. :-) Ale diskuse je to kouzelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
29.6.10 22:14

Tak dle té škály, co někdo poslal (mimochodem, je úžasná :mrgreen: ) měl malej ve dvou letech typ 5 a 6. Nyní (3,5) se dopracoval k typu 4. Je dva roky na bezlepkové dietě.
Ludmilka má občas i trojku, což zase nechápu já, neb má BK i lepek. Ale kousky má taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
30.6.10 13:37

tak hlásim, že rafánkovi prošlo téměř bezezměny strouhané jablíčko - to vidím poprvé. Snad je to tou rýmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
30.6.10 17:15

Není tady nějaká doktorka, která by nám osvětlila, jak funguje zažívací trakt dítěte? Děti jako nemají žaludeční kyseliny? :?: Jakto, že jim to jídlo prochází beze změny tělíčkem ven? 8-o

Že bych nedávala v biologii pozor? Ale to se asi na základce nebere, že? :mrgreen: Na ekonomce jsme biologii neměli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
30.6.10 21:02
Wiolla píše:
Není tady nějaká doktorka, která by nám osvětlila, jak funguje zažívací trakt dítěte? Děti jako nemají žaludeční kyseliny? :?: Jakto, že jim to jídlo prochází beze změny tělíčkem ven? 8-oŽe bych nedávala v biologii pozor? Ale to se asi na základce nebere, že? :mrgreen: Na ekonomce jsme biologii neměli..

trávicí trakt se teprve vyvíjí, ke štěpení potravy jsou potřeba různé enzymy a dítě se je asi zpočátku neumí všechny a v dostatečném množství vytvořit. stejně tak střevní sliznice ještě není schopna všechno vstřebat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
1.7.10 06:43

No ňáká doktorka tady je, emmmm… .-) :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
1.7.10 06:59

Pudliku, ty jsi lékařka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
902
1.7.10 08:19

Zajímavá diskuze, díky z ní :kytka: My kakákme stejně jako vy- i 4×denně, barvy různý, smrádek taky kvalitní. Tak jsem v klidu :-D Opravdu velký díky, Pudlo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43031
1.7.10 17:20
rozumbrada píše:
Pudliku, ty jsi lékařka?

no jo, ale ne pres kojenecká hovna :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064