Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
ahoj dostali jsme k vánocům šlapadlo a zajímalo by mě od kolika se tak dětí učí šlapat.Používáme zatim jen odstrkávadlo.Tak nevim jestli ho to učit není ještě brzy.Fíčkovi jsou 2roky.Díky
Ahoj, nikdo neodpověděl, tak jen svůj postřeh … myslím to bude značně individuální, podle toho, jak je dítko silné a šikovné a chápavé. Zkusit můžete. My koupili k Vánocům už kolo, na jaře jsem ho vytáhli, pak byla velká pauza a teď už Honzík umí šlapat, za třikrát to uměl. Je teda starší. Ale záleží i na typu vozítka, kde má umístěné pedály a tak.
Viděla jsem i kola, kde se pedály pohybují když se točí kolečka, to pak jistě děti pochopí snadněji.
I.
Co přesně myslíš šlapadlem? My jsme starší dceři koupili ke 2. narozeninám tříkolku s pedálama uprostřed, šlapat se naučila okamžitě, ve 3 letech sedla na kolo a hned jela. Mladší sedla na tříkolku taky ve 2 letech a dneska už taky drandí jak drak.
šlapadlem myslim čtyřkolku na šlapky krásně dosáhne,tak uvidíme vyzkoušíme.Děkuju moc za odpovědi
Jo, takže není ani problém se stabilitou ani s došáhnutím. Tak to určitě at zkouší.