Jak odplenkovat na noc když pořád vyžaduje hodně pití?

699
22.6.10 22:37

Jak odplenkovat na noc když pořád vyžaduje hodně pití?

Ahoj holky témat jak naučit na nočník a jak odplenkovat je tu hodně, pročetla jsem je, ale mám problém. Můj chlapeček pomalu začíná nočník chápat což mě mile překvapilo a vypadá to, že si na to brzy přijde úplně. Je mu 22m, ale problém je v tom, že moc pije, zato zase vůbec nejí. Kolikrát má plýny tak těžkou až hrůza a to mu ji v noci i 2× měním,!!!!! ale pořád vyžaduje pití a jakmile mu ho nedám brečí a kňourá, že chce tu svoji šťávu už jsem t toho na prášky. vypije tak 2l tekutin denně možná víc dr mu už dělala testy jestli nemá cukrovku a to je v pořádku.zkoušela jsem mu dávat čistou vodu a je to to samé, to pak neni možné být bez plýny bez problému ji pročůrá a za chvilku má snad dvě kila.
Budu vděčna za jakékoliv rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
jjelena
22.6.10 22:43

Hmmm, u nás to bylo to samé, ale zabrala ta čistá voda, kterou starší dcera nechtěla a tak vlastně to pití omezila. Takže ti moc neporadím, snad jen, že ve 22m má pořád dost času na to být bez plenky na noc. Držím palce

• Citovat
  • Upravit
jjelena
22.6.10 22:44

Hmmm, u nás to bylo to samé, ale zabrala ta čistá voda, kterou starší dcera nechtěla a tak vlastně to pití omezila. Takže ti moc neporadím, snad jen, že ve 22m má pořád dost času na to být bez plenky na noc. Držím palce.

Ještě mě napadlo.. jak moc knourá, že nemá pití? Jestli by to fakt nestálo za to vydržet.

• Citovat
  • Upravit
699
22.6.10 22:55

moooc, ale asi mi nic jiného nezbyde než to vydržet, jenže on vlastně poslední dobou nedělá nic iného než kňourá a jsem z toho úplně vyšťavená - přičítám to zubům, snad - tak mu to pití raději dám, a měla láhev v postýlce? Já mu ji tam nechávám jinak by mě budil snad 20× za noc.ještě je sice brzo na odplenkování, ale to pití chci začít řešit už te%d aby to pak nebylo moc násilně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
22.6.10 22:56

ahoj musíš udělt jediné a to nedávat mu v noci pít, pár nocí ti prořve,ale pochopí, že mu nic nedáš a tak přestane , je to kdo z koho a tohle by jsi měla vyhrát ty :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
22.6.10 23:03

asi máš pravdu, ale jak říkám, přes den to je boj tak si chci dát apoň v noci oddech, holt to asi nepůjde jinak a flaškou do postele je konec, bože to se zas krásně vyspím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
22.6.10 23:05

Starší dceři jsem prostě flašku nedala, vydrželi jsme to… byl to boj, protože toho vypila fakt hodně. Mladší zas naopak nepila skoro vůbec a tak byla bez plen během týdne od okamžiku, co pochopila nočník. Určitě ti schvaluju začít nejdřív odnaučením pití a pak až plen, hlavně v klidu a bez stresu. hele, nikomu ještě pleny nezůstaly, hlavně at je to aspon na odpolední spaní dřív než půjde do školky

• Citovat
  • Upravit
jjelena
22.6.10 23:08

Ještě jsem si vzpomněla, že mi dr doporučovala místo pití dát slanou tyčinku nebo sušenku, ale to bylo až později, když jsem řešila pravidelný počůrání, ke kterýmu docházelo cca rok po tom, co začala dcera spát bez plen.

• Citovat
  • Upravit
699
22.6.10 23:08

poslední dobou vůbec nejí a když píšu vůbec myslím tím, že nic, krom suché housky tak jse ráda aspoň za to pití :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
22.6.10 23:10
jjelena píše:
Ještě jsem si vzpomněla, že mi dr doporučovala místo pití dát slanou tyčinku nebo sušenku, ale to bylo až později, když jsem řešila pravidelný počůrání, ke kterýmu docházelo cca rok po tom, co začala dcera spát bez plen.

Právě že po slaným je žízeň ne? Tak by to bylo horší, mnooo on by ji stejně nesnědl ach jo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jjelena
22.6.10 23:13

No to je právě to, co mě na tom tenkrát taky zarazilo, ale na druhou stranu sůl zadržuje vodu v těle, takže fakt nečůrala. Ale to byla starší, cca 3,5 roku

• Citovat
  • Upravit
6429
23.6.10 00:15

cico, když ti nejí, není to tím, že pije sladké? Že mu stačí jet jen na ten cukr z pití? Dávala bych jen vodu či ovocný neslazený čaj, pak věřím, že ho hlad donutí i něco jíst… živiny mu budou brzy chybět… tak to chce fakt řešit.. :think: Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2069
23.6.10 06:21

noo, tak ja zadnou radou nedisponuju - Emce je skoro tech 3,5 a porad se budi s nasosanou plenou a my jsme to jeste nezacli resit, tak jen tak nakukuju…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22078
23.6.10 07:22
Handulinka píše:
noo, tak ja zadnou radou nedisponuju - Emce je skoro tech 3,5 a porad se budi s nasosanou plenou a my jsme to jeste nezacli resit, tak jen tak nakukuju…

Jo, máme úplně to samé… jako rady „až bude mít ráno suchou plenu týden v kuse“, to by mě šlak trefil… suchou plenu neměla ráno jedinkrát za celý život… :zed:
Fakt nevím… taky to zatím neřeším, momentálně na to nemám sílu :oops: nechce se mi kromě vstávání k miminu řešit ještě počuranou postel… ale nějak to budeme muset vymyslet… přece takhle nebude spát s plínou další dva roky. A to už jí dám na noc jen cucnout, sotva decku vody, jinak nic… a stejně plína durch.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
23.6.10 08:16
BohunkaP píše:
Handulinka píše:
Jo, máme úplně to samé… jako rady „až bude mít ráno suchou plenu týden v kuse“, to by mě šlak trefil… suchou plenu neměla ráno jedinkrát za celý život… :zed:
Fakt nevím… taky to zatím neřeším, momentálně na to nemám sílu :oops: nechce se mi kromě vstávání k miminu řešit ještě počuranou postel… ale nějak to budeme muset vymyslet… přece takhle nebude spát s plínou další dva roky. A to už jí dám na noc jen cucnout, sotva decku vody, jinak nic… a stejně plína durch.

Tak my už jsme to řešit začali, ale zatím bez úspěchu. Ale k tomu máme ještě jiný problém - Terka mi vypije strašně málo tekutin a já jsem ráda, že aspoň k večeři se napije - samozřejmě je plenka taky dost nasosaná :roll: . Pediatrička mi radila dát na noc látkové plenky, aby cítila mokro - ale ona se párkrát zavrtí a pleny má srolované - čůrá vedle :roll: . Taky mám malé mimčo a nechce se mi každý den 2× převlékat postel (chodí spát i po obědě). Tak zatím dávám zase papírovou plenku. U nás není problém, že by necítila mokro - počůraná plenka ji vždycky vzbudí (chce přebalit). Už jsem zkoušela i natvrdo žádnou plenu nedat, ale dopadlo to… :cry: Od září mi nastupuje do školky, tak už začínám být lehce nervní… jsem zvědavá na další názory. Třeba má někdo nějaký zlepšovák :think: :nevim: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí