Diskuse o lejně. Doslova.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Michaelakkk
27.6.10 13:40
MadGirlNancy píše:
Vidis, Pudlo,ja ti to psala…takhle podobne dopadla moje diskuze. Kdo ma zdrave dite nechce resit kousky, hlen, konzistenci, frekvenci, zapach apod. stolice…

Ale co když je to opravdu normální mít nestrávené kousky ve stolici? Zrovna dnes jsme tam měli hrášek a barva byla taková oranžovo žlutá… A konzistence tuhá…

• Citovat
  • Upravit
14335
27.6.10 13:49

holky mě se to netýká, ale sestřenice .. Její 2 měsíce starý chlapec kadí jednou za týden, je to normální????? Prý doktorka na to nic neříkala, ale zdá se mi to divné. Vím, že každé dítě je jiné, ale my jsme kadili někdy i 3 denně, ale jednou týdně???? :nevim: nemáte zkušenost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.6.10 19:37
kvaček píše:
holky mě se to netýká, ale sestřenice .. Její 2 měsíce starý chlapec kadí jednou za týden, je to normální????? Prý doktorka na to nic neříkala, ale zdá se mi to divné. Vím, že každé dítě je jiné, ale my jsme kadili někdy i 3 denně, ale jednou týdně???? :nevim: nemáte zkušenost

od 6 týdnů prej mohou kadit i jednou za 2 týdny a je to OK

já myslím, že ty kousky zeleniny jsou fakt OK

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
27.6.10 20:32

Kousky zeleniny, hraje všemi barvami i žíhané, červené-řepa, oranžové-mrkev, zelené-hrách, špenát… Konzistence dle stravy a pití, řídká kaše až beton.

jen jsem četla název diskuze, bylo mi jasné, kdo ji zakládal :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
27.6.10 20:40
kamiŠ píše:
Kousky zeleniny, hraje všemi barvami i žíhané, červené-řepa, oranžové-mrkev, zelené-hrách, špenát… Konzistence dle stravy a pití, řídká kaše až beton.jen jsem četla název diskuze, bylo mi jasné, kdo ji zakládal :mrgreen:

dovol, copak jsem nejakej fekalofil?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
27.6.10 20:57

Myslím, že ty nestrávené kousky jsou normální i u zdravých dětí. Trávicí trakt se vyvíjí a nějakou dobu to prostě trvá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
27.6.10 21:02
kvaček píše:

Pokud je to dítě plně kojené,je to normální.Já jsem obě své děti plně kojila 6 měsíců,kolem 4 - 5 měsíců taky kadily jednou za týden.Před tím se třídaly období,kdy byly stoličky několikrát denně - ze začátku a období delších pauz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
27.6.10 21:27

Mám myslím zdravé dítě. Konzistence od tekuté po úplného tuhoše. frekvence 1×-6× denně. Barva - klidně fakt žíhané všemi barvami, od červené (řepa), přes zelenou, žlutou, oranžovou po hnědou. Kousky běžně. Smrdí. Hlen má občas - při rýmě, nikdy mu netečou nudle ven, vždycky to polyká. vlastně rýmu poznám až podle kadění, pak se na to zaměřím a zjistím, že mu v tom nose fakt chrčí. Prvně jsem volala doktorce a ta se hned jako první ptala na rýmu.

• Citovat
  • Upravit
1214
27.6.10 22:07

MGN: Hm, mno jo, mělas pravdu .. takovej pikantní název to má, perfektní popisek a taky to nezabralo :( škoda ..

Každopádně mi z toho aspoň vychází: kousky jsou asi (do určitý míry) OK, převažovat by měly tuhoše a hleny by bejt neměly. Mno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
27.6.10 22:23
Pudloslava píše:
kamiŠ píše:
Kousky zeleniny, hraje všemi barvami i žíhané, červené-řepa, oranžové-mrkev, zelené-hrách, špenát… Konzistence dle stravy a pití, řídká kaše až beton.jen jsem četla název diskuze, bylo mi jasné, kdo ji zakládal :mrgreen:
dovol, copak jsem nejakej fekalofil?

Tak jsem to nemyslela! Ale podle názvu, jsem mysella, že to je něco vtipného, od tebe!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Oz
9304
27.6.10 22:48

Tak VIncent mi kadil po šestinedělí tak 3× do měsíce a Nela kadí taky tak, dokonce měla jednu pauzu 3 týdny 8-o To už jsem volala doktorce, tak říkala, že se máme stavit a ona se vykadila :mrgreen: Ale naprosto bez problémů, žádné kroucení, neklid, nic, je to normální a člověk ušetří za plíny :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
27.6.10 23:12

Me konkretne by teda zajimala stolice dvouletych, troufam si tvrdit, ze je jina nez 10 mesicniho…muzete nekdo :-) diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
28.6.10 06:35
MadGirlNancy píše:
Me konkretne by teda zajimala stolice dvouletych, troufam si tvrdit, ze je jina nez 10 mesicniho…muzete nekdo :-) diky :kytka:

Malá má 19 měsíců.Vím,že to není 2 roky,ale trochu se to přibližuje.Je zdravá,ale je ještě kojená - asi 2 krát denně a bere železo.Kojení stolici trochu ředí a železo ji „staví“ dává tmavě zelenou až černou barvu,způsobuje zácpu..Záleží na tom,co sní.
Chodí už často na nočník,většinou se to podobá už „normální“ stolici,jen trochu měkčí.Dál to nestuduju,ale když jí zeleninu,jsou tam nestrávené kousky zeleniny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
28.6.10 08:52

Nečetla jsem všechno,ale jistě se naše lejno bude podobat jako vejce vejci..
Když je řepa, je červené, když špenát tak zelené atd.
Poznám v něm vše - kukuřici, hrášek, mrkev..
Někdy je konzistence pastozní a rozmázne se při hraní až na záda, někdyje tu tužší bobek, držící pohromadě a dá se i odlepit samostatně od plenky.
Odér má naše zlatíčko neuvěřitelně výrazný a stačí vejít do stejného pokoje a z 5 m je si jist, že má v kalhotách poklad.
Kaká spíš více - někdy stihne do 12,00 i 3× a pak ještě odpol..Já jsem ráda, protože když si uleví je jako andílek, moc moc spokojená..
ps. už jsem zaznamenala i hlen, i nitku krve i „divné“ černé nitky..ale vždy jsem vyčkala, zda se bude dít něco zvláštího a dítě bylo OK, takže jsem to neřešila.. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2081
28.6.10 09:19

Lizbeth, ty cerne nitky je banán - ta vlákna z něj, při průchodu trávicím traktem zčernají a tělo je nestráví. Vypadá to jako tenké černé vlásky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí