Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
holky mě se to netýká, ale sestřenice .. Její 2 měsíce starý chlapec kadí jednou za týden, je to normální????? Prý doktorka na to nic neříkala, ale zdá se mi to divné. Vím, že každé dítě je jiné, ale my jsme kadili někdy i 3 denně, ale jednou týdně????
nemáte zkušenost
kvaček píše:
holky mě se to netýká, ale sestřenice .. Její 2 měsíce starý chlapec kadí jednou za týden, je to normální????? Prý doktorka na to nic neříkala, ale zdá se mi to divné. Vím, že každé dítě je jiné, ale my jsme kadili někdy i 3 denně, ale jednou týdně????nemáte zkušenost
od 6 týdnů prej mohou kadit i jednou za 2 týdny a je to OK
já myslím, že ty kousky zeleniny jsou fakt OK
Kousky zeleniny, hraje všemi barvami i žíhané, červené-řepa, oranžové-mrkev, zelené-hrách, špenát… Konzistence dle stravy a pití, řídká kaše až beton.
jen jsem četla název diskuze, bylo mi jasné, kdo ji zakládal ![]()
kamiŠ píše:
Kousky zeleniny, hraje všemi barvami i žíhané, červené-řepa, oranžové-mrkev, zelené-hrách, špenát… Konzistence dle stravy a pití, řídká kaše až beton.jen jsem četla název diskuze, bylo mi jasné, kdo ji zakládal
dovol, copak jsem nejakej fekalofil?
Myslím, že ty nestrávené kousky jsou normální i u zdravých dětí. Trávicí trakt se vyvíjí a nějakou dobu to prostě trvá…
kvaček píše:
holky mě se to netýká, ale sestřenice .. Její 2 měsíce starý chlapec kadí jednou za týden, je to normální????? Prý doktorka na to nic neříkala, ale zdá se mi to divné. Vím, že každé dítě je jiné, ale my jsme kadili někdy i 3 denně, ale jednou týdně????nemáte zkušenost
Pokud je to dítě plně kojené,je to normální.Já jsem obě své děti plně kojila 6 měsíců,kolem 4 - 5 měsíců taky kadily jednou za týden.Před tím se třídaly období,kdy byly stoličky několikrát denně - ze začátku a období delších pauz.
Mám myslím zdravé dítě. Konzistence od tekuté po úplného tuhoše. frekvence 1×-6× denně. Barva - klidně fakt žíhané všemi barvami, od červené (řepa), přes zelenou, žlutou, oranžovou po hnědou. Kousky běžně. Smrdí. Hlen má občas - při rýmě, nikdy mu netečou nudle ven, vždycky to polyká. vlastně rýmu poznám až podle kadění, pak se na to zaměřím a zjistím, že mu v tom nose fakt chrčí. Prvně jsem volala doktorce a ta se hned jako první ptala na rýmu.
MGN: Hm, mno jo, mělas pravdu .. takovej pikantní název to má, perfektní popisek a taky to nezabralo
škoda ..
Každopádně mi z toho aspoň vychází: kousky jsou asi (do určitý míry) OK, převažovat by měly tuhoše a hleny by bejt neměly. Mno.
Pudloslava píše:kamiŠ píše:dovol, copak jsem nejakej fekalofil?
Kousky zeleniny, hraje všemi barvami i žíhané, červené-řepa, oranžové-mrkev, zelené-hrách, špenát… Konzistence dle stravy a pití, řídká kaše až beton.jen jsem četla název diskuze, bylo mi jasné, kdo ji zakládal
Tak jsem to nemyslela! Ale podle názvu, jsem mysella, že to je něco vtipného, od tebe!
Tak VIncent mi kadil po šestinedělí tak 3× do měsíce a Nela kadí taky tak, dokonce měla jednu pauzu 3 týdny
To už jsem volala doktorce, tak říkala, že se máme stavit a ona se vykadila
Ale naprosto bez problémů, žádné kroucení, neklid, nic, je to normální a člověk ušetří za plíny ![]()
Me konkretne by teda zajimala stolice dvouletych, troufam si tvrdit, ze je jina nez 10 mesicniho…muzete nekdo
diky ![]()
MadGirlNancy píše:
Me konkretne by teda zajimala stolice dvouletych, troufam si tvrdit, ze je jina nez 10 mesicniho…muzete nekdodiky
Malá má 19 měsíců.Vím,že to není 2 roky,ale trochu se to přibližuje.Je zdravá,ale je ještě kojená - asi 2 krát denně a bere železo.Kojení stolici trochu ředí a železo ji „staví“ dává tmavě zelenou až černou barvu,způsobuje zácpu..Záleží na tom,co sní.
Chodí už často na nočník,většinou se to podobá už „normální“ stolici,jen trochu měkčí.Dál to nestuduju,ale když jí zeleninu,jsou tam nestrávené kousky zeleniny.
Nečetla jsem všechno,ale jistě se naše lejno bude podobat jako vejce vejci..
Když je řepa, je červené, když špenát tak zelené atd.
Poznám v něm vše - kukuřici, hrášek, mrkev..
Někdy je konzistence pastozní a rozmázne se při hraní až na záda, někdyje tu tužší bobek, držící pohromadě a dá se i odlepit samostatně od plenky.
Odér má naše zlatíčko neuvěřitelně výrazný a stačí vejít do stejného pokoje a z 5 m je si jist, že má v kalhotách poklad.
Kaká spíš více - někdy stihne do 12,00 i 3× a pak ještě odpol..Já jsem ráda, protože když si uleví je jako andílek, moc moc spokojená..
ps. už jsem zaznamenala i hlen, i nitku krve i „divné“ černé nitky..ale vždy jsem vyčkala, zda se bude dít něco zvláštího a dítě bylo OK, takže jsem to neřešila.. ![]()
Lizbeth, ty cerne nitky je banán - ta vlákna z něj, při průchodu trávicím traktem zčernají a tělo je nestráví. Vypadá to jako tenké černé vlásky.
Ale co když je to opravdu normální mít nestrávené kousky ve stolici? Zrovna dnes jsme tam měli hrášek a barva byla taková oranžovo žlutá… A konzistence tuhá…