Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, poslední dobou malý (16,5 měsíce) špatně spí. V noci se probouzí a řve a řve, dokud já nebo manžel nepřiběhneme
Napadlo mě, že byh mu vařila meduňkový čaj (klasický sypaný). Myslíte, že by ho v tomhle věku už mohl? Díky za rady ![]()
Anomisko a je to opravdu tak vážné? Kolikrát za noc se takto probudí?
A co zuby?
Taky to mohou být zlé sny, ty jsou u nás na denním (nočním) pořádku.
S meduňkou nevím, ale jestli něco chceš zkusit, tak zkus levanduli - kapnout kapičku éteráku do pokojíčku.
ten tip s levandulí špatný není a přiznám se,že nevidím důvod, proč by nemohl mít na noc slabý meduňkový čaj…
je to jen bylinka a ještě k tomu pokud neuděláš exxxtra silný odvar, tak moc silná není (jako třeba třezalka) nebála bych se vyzkoušet.
Cappy, probouzí se tak asi 2× za noc, ale pak prostě neusne sám ani náhodou. Tohle neusínání přišlo najednou, ze dne na den, protože téměř od narození až do 16 měsíce usínal krásně sám ve dne i v noci, když se náhodou probudil. Nevím, co si mám o tom myslet
Teď prostě řve, dokud nepřiběhneme a aby usnul, tak u něj musím být… Ach jo… Ale díky za radu, s tou levandulí to zkusím ![]()
Holky, asi mám hloupý dotaz, ale kam byste tu levanduli káply? Na nějakou misku či co? Ale to přece brzy vyschne ne?
Jinak teď jsem si všimla, že se malému řeže špičák… Ale nevím nevím, jestli je to kvůli tomu zoubku ![]()
takt o s největší pravděpodobností ten zoubek může být…
já bych třeba kapla kapičku přímo do postýlky.. třeba dam dala kapesník nebo malý kousek plátýnka a na to…
Holky, díky. S tou levandulí to určitě zkusím a v lékárně se zeptám na tu meduňku a uvidíme, co mi tam poví ![]()
Ahojky levanduli bych kápla na nějaký kapesníček a schovala pod polštářek.
A meduňka já dělám malému na zklidnění večer slabý odvar z čerstvé meduňky a podle mých zkušeností by mohla pomoct zklidnit i ten zoubek,záleží na tobě.
Nebyli jste náhodou na očkování? Mně tohle syn dělal po poslední hexe…
Já mám pocit,že je i dětský čaj od Lerosu pro dobré spaní, který obsahuje nějaké bylinky.Dále ještě nějaký od Megafytu.Myslím, že Ti v lékárně budou cpát hlavně toto - obchod, jestli může dítě sušené nebo čerstvé bylinky,nevím.
Naše malá spí převážně celou noc,ale někdy se tak jednou, dvakrát za noc vzbudí. Taky pláče. Příčiny mohou být různé.Ostatní už je popsali. Nepovažuju to za nic vyjímečného.
Moje ségra vařívala mým synovcům taky bylinkový čaj, a sice „Protistrašidlový“, myslím že od Megafytu, je to směs bylinek, i ta meduňka tam je. Je pravda, že to jde taky o to, jak silný ten odvar je (radši slabší, ona ani meduňka chuťově není nic extra - i když dobře zabírá…)
Já bych se toho nebála, teď máme nějaký „noční“ granulovaný nápoj od Sunárku s meduňkou, je to od uk. 4. měsíce (jasně, není to úplně totéž) a teď se dívám na čaj Leros Klidné sny, ten je od uk. 6. měsíce a je tam meduňka 45 %.
Takže bych klidně vařila, šak to není odvar z makovic, probůh
![]()
Tak Sunar dava medunku do caju uz od 4mesice…
http://www.detskavyziva.cz/…pustny-napoj
O medunku bych se opravdu nebala. Dava se normalne do detskych caju i pytlikovych. Ale zvazovala bych i ty zuby…
Ahoj holky, nasla jsem tuto diskusi. Chci se zeptat davala jste nektera medunku od 3. mesice? Doktorka nam diagnostikovala, ze ma dcera nedorostle nervove zakonceni, nasadila nam magnesium 3×denne 1/4 tbl. ale nijak to nepomohlo, mozna je mene roztekana v pohybech, ale rve porad stejne. Vydrzi kricet klidne tri hodiny v kuse
nepomaha noseni, prso, dudlik, proste nic, pomahala docela Manduca, ale ted uz ani ta neni 100%
Dneska jsem male uvarila medunkovy caj a hned se zklidnila. Takze bych docela teto bylinky vyuzila, ale nejsem si jista, jestli takto brzo muze. Mam kazdopadne susenou medunku ze zahradky - letosni. Dekuji za odpoved ![]()