Cvičení po operaci břicha

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
35
25.12.22 20:43

Cvičení po operaci břicha

Ahojky, chtěla bych se zeptat jestli můžu cca 8 týdnů po operaci břicha normálně začít s posilkem.. Před operaci jsem byla zvyklá cvičit pravidelně s váhama, ale teď mám strach abych nedostala nějakou kýlu nebo tak, ale v nemocnici mi říkali ze těch 8 - 10 týdnů nemám nic moc dělat. Má někdo zkušenost s posilkem takhle po operaci? Můžete kdyžtak poradit i jak třeba začít jestli nějak zmenšit váhy nebo začít úplně z lehka bez váhy 😅 🙏🏼 Jinak jizvu už mám zahojenou a nic mě nebolí takže už bych eventuelne od nového roku mohla zase začít co myslíte? 😄

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1319
25.12.22 21:17

Asi zalezi na operaci, rozsahu. Obecně musis posílit core a po te začít cvicit s tělem a pak až váhy. Bude to hodně individuální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.12.22 21:38

@flybe no brali mi kousek tenkého střeva a pak laparoskopicky slepak 😅 jizvu mám v podbrisku asi cca 5cm ale už je zahojena a nebolí 🤷🏽‍♀️ Jako doktoři mi říkali těch 8 týdnu necvicit no 😅 je mi jasne ze nemůžu zvedat to co predtim ale třeba s cca pěti kily by se to dalo ne? Nevím moc jak posílit core když bych nemela zapojovat břišní svaly právě a většina cviku na core jsou s použitím břicha ne? 😅 no musím kouknout na nějaké cviky 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.12.22 21:47

Já jsem začala cvičit po operaci kýly 8tyden také jsem byla zvyklá na váhy :D na mrtvý tah 90kg :D ale začala jsem pouze s vlastní váhou spíše protahování hodně a postupně začala přidávat váhy až tak cca 4 měsíce po operaci teď jsem rok po operaci a pořád se ještě trochu bojím zvedat maximalky jedu vždy tak na 80% :/

• Citovat
  • Upravit
24600
25.12.22 21:52

No říkali vám 8-10 týdnů, tak bych rozhodně začala zlehka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.12.22 22:05
@Anonymní píše:
Já jsem začala cvičit po operaci kýly 8tyden také jsem byla zvyklá na váhy :D na mrtvý tah 90kg :D ale začala jsem pouze s vlastní váhou spíše protahování hodně a postupně začala přidávat váhy až tak cca 4 měsíce po operaci teď jsem rok po operaci a pořád se ještě trochu bojím zvedat maximalky jedu vždy tak na 80% :/

Tyjoo no u té kyly je to takové nevděčné no to bych se bála taky prý se ráda vrací🙈
Jasný no počítám s tím že hned němužu jet mrtvoly a podobně 😁 jen jsem byla zvykla na ten pohyb a teď nic tak už mi to chybí sakra 😬 😅 a hlavně všechny svaly zmizely tak mě to tak deprimuje 🙄 🤣

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.12.22 22:06

@lucad77 jasný no hlavně už chci začít ať se necítím tak blbě ze nic nedělám 🙈 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
25.12.22 22:38
@Pavlína19 píše:
@lucad77 jasný no hlavně už chci začít ať se necítím tak blbě ze nic nedělám 🙈 😁

Jsi po operaci. Jestli se cítíš blbě, odreaguj se jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1319
25.12.22 22:41

Jsem po císaři a jedu mamacore (začíná se opravdu správným dýcháním do břicha),myslela jsem opravdu posílení stredu od začátku..minimálně na ty váhy se vypr! ni aspoň 2mesice další. po prvním císaři jsem si takhle pokazila zada(slabé bricho—bolest v krizi)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
25.12.22 22:58

@flybe dobře kouknu na nějaké cviky na YouTube a dekuji za radu 🙂

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
8.12.24 20:12

Zdravím, na konci července jsem měla operaci slepého střeva klasickým řezem, je možné již cvičit břicho? Nebo je tam stále riziko kýly? Jizva je již zahojena (jen občasná citlivost při delším namáhání). Dnes jsem cvičila celé tělo a ke konci byly 2 cviky na posílení břicha (vleže, ruce za záda a zvedaní nohou), hned, jak jsem si uvědomila, že vlastně cvičím břicho, tak jsem přestala. Bojím se, abych neměla kýlu. Co myslíte? Jak jste to měly vy po operaci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí