Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Pokud zub zacne bolet na studené a teple, jsou zasazeny koreny. Je potreba je vycistit, zaplnit, zub uzavrit. Timhle tempem cekej zanet okostice. To je docela prusvih kdyz nemuzes moc otevřít pusu.
Zdravím,
Měla jsem prasklou plombu, která začala bolet. Šla jsem hned při první příležitosti k zubarce. Byl tam kaz, který vyvrtala, ale byl už blízko zubní dřeni. Rikala, ze je zub narůžovelý a že uvidime, jak se to bude dál vyvíjet, nicméně, ze bude citlivý a ať ho nechám odpočívat. Večer začal už dost pobolívat, vzala jsem si prasek a vcelku se i vyspala. Druhý den, jsem zub hodně citila, citlivost na studené/teplé byla neskutecna, ale byli i chvíle, kdy jsem zub vůbec necitila. Třetí den odeznelo citlivost, ale přišla citlivost na skus. No a čtvrtý den, odeznelo vse, skus není ještě úplně v pohodě, ale da se, nicméně mi vybehla uzlina, která je dost nepříjemná, na dotyk boli a pusu moc otevrit taky nemůžu, ale zub je v klidu- neboli, necítím ho. Nevíte, zda je to reakce na podráždění nervu nebo reakce na zánět, který tam asi byl? Zubaře se bojim jako čert kříže, tak už znovu nechci návštěvu opakovat, navíc, když bolest zubu je pryc. Poradíte zároveň něco, na tu uzlinu, aby nebyla tak citlivá? Děkuji