Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, jsem nová snažilka, a proto sháním detailní informace o všech možnostech, jak rychle počít. Proto se obracím s důvěrou na Vás, pokročilé snažilky, i již úspěšné maminky - prosím Vás, cvičily jste nějak před početím nebo dělaly jste nějaká preventivní opatření, co se týče fyzické kondice těla? Já totiž nejsem vůbec příznivkyně cvičení, maximálně jdu jednou za uherský rok do bazénu a chodím asi 2 měsíce 1× týdně na zumbu, eventuelně víkendové kolo nebo squash. Ale rozhodně nemám vysportovnou postavu, jsem tak nějak normální průměrná žena (32 let, nezpevněné svalstvo, celulitida
, 55 kg/168 cm). Tak by mě zajímalo, zda jste nějak připravovaly svá tělíčka i po fyzické stránce, či jste normálně pokračovaly ve svém způsobu života (hlavně tedy Vy, nesportovkyně) a zadařilo se i tak? Děkuji mockrát za Vaše odpovědi.
Ahoj Godaivo,
moc pěkný dotaz
A myslím,že se podceňuješ, některé ženy by se proti Tobě neměly nazývat nesportovec, ale totální lenoch. Myslím,že nejdůležitější je stejně psychická stránka věci. Hodně nesportovkyň a v některém případě vyloženě obézních žen v mém okolí se množí jako králíci. Ale moje Dr. mi při snažení navrhla nějaká cvičení, zkus to tedy u svého Dr.
Zkusila jsem taky pohledat to, co klasicky znám a sice cviky od Mojžíšové, dle babských rad i z okolí vím,že to funguje. Tady http://cvicime.cz/…le-mojzisove je krásně vysvětleno jak to funguje, tak vytisknout a šup šup ![]()
Držím palce a jdu s Tebou do toho-díky za inspiraci ![]()
Jo akorát to chce na odkaze proklikat se tím nemožným malinkatým textem „další“ ![]()
Já teda taky žádný sportovec nejsem.Nijak jsem se ani nepřipravovala nechala jsem to vše na přírodě.Měla jsem i dost namáhavou práci,že jsem byla celý den na nohách.
Až teď v těhotenství si připadám aktivnější.Chodím 2× týdně plavat a každý den se jdu někam projít.
Takže asi tak.Držím palce.
Já si nejsem zcela jistá, jestli bych doporučovala Mojžíšovou „jen tak“.
To cvičení je přesně navržené, musí se přesně provádět a nesprávně cvičené může nejen nepomoct, ale v určitých případech dokonce i uškodit (třeba pokud je někdo v jistém směru hypermobilní, některé cviky by se měly vysloveně vynechat). Je vhodné se to naučit pod dohledem fyzioterapeutky, která posoudí daný případ, zkontroluje správnost cvičení a pokud je to třeba (což hodně často je), provede čas od času mobilizaci, která je nedílnou součástí. Při správném provedení se pak cvičí třeba hodina denně.
Čímž od toho nechci nikoho v žádném případě odrazovat, ale samo o sobě je to cvičení opravdu extrémně nudné, pokud už bych chtěla něco dělat „jen tak napůl“, asi bych zvolila něco zábavnějšího
Cokoliv, prostě pohyb - začalo být hezky, tak rychlé procházky do přírody, vyjet na kole, jít si zaplavat, volejbal s kamarádama, co já vím, prostě to střídat a cítit se u toho fajn
Mojžíšová je plácnout sebou na tvrdou podlahu a hoďku mi všichni dejte pokoj
Mám za sebou dva roky a nevím nevím, jestli nemít opravdu extrémní motivaci k otěhotnění po několika letech neplodnosti, nesekla bych s tím daleko dřív. Teď radši chodím ven a nějak se cítím daleko líp ![]()
ugluk píše:
Já si nejsem zcela jistá, jestli bych doporučovala Mojžíšovou „jen tak“.
To cvičení je přesně navržené, musí se přesně provádět a nesprávně cvičené může nejen nepomoct, ale v určitých případech dokonce i uškodit (třeba pokud je někdo v jistém směru hypermobilní**Ahoj, díky za info, na tom odkaze píšou něco podobného, ale asi bych tedy měla začít cvičit pod dohledem fyzioterapeutky, nebude to problém chodím k ní na jogu, tak mi může ledacos ukázat a vysvětlit. Já jsem hypermobilní, takže když jsem si to přečetla rozsvítil se mi v hlavě vykřičník
Díky
Ahoj holky, s přítelem se už delší dobu snažíme o miminko a stále nic, mám tedy problém s vaječníky (nepracují správně) ale lékař mi předepsal nějaké hormony, abych se na to tolik nesoustředila sportuji ale nevím zda to trochu nepřeháním každý den něco kolo nebo brusle nebo domácí cvičení, já osobně se necítím moc zmožená), a tak bych se chtěla zeptat jak a v jaké míře cvičit, jestli se nějak omezovat nebo sportování ničemu nevadí…děkuji za odpovědi ![]()