Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já běhám už od malička. Dnes jsem ve 23.tydnu a 4krát tydne jdu behat. Sice je to tragedie, funim, sŕanda musi byt me pozorovat. proč by se to nesmělo?
a do 15tydne jsem bruslila na lede - bruslim dobre, takze riziko padu minimalni
mne behani Dr.nedoporucil
Pry kvuli otresum…tak jsem toho musela nechat.Nejaka joga nebo mice, to me silene nebavi, akorat tak usnout u toho, tak mi zbyly jen prochazky a plavani… ![]()
Presne tak behat by se urcite nemelo prave kvuli tem otresum. To si myslim, ze spis to brusleni je vic v pohode.
Ted jste me docela znepokojily, ale to uz by se mi asi neco stalo, nebo ne? Cetla jsem nekde, ze pokud tehotna chodila behat i pred otehotnenim, tak muze behat i v tehotenstvi…
Já četla před půlrokem o jedné sportovkyni těhulce, která v den porodu odběhla maraton, a šla rodit.. ![]()
Chtěla bych oživit diskusi a poprosit o rady aktivní těhulky, ráda bych se začala trošku hýbat - protahovat… Nechci už jen ležet na gauči a pohled do zrcadla mě taky dost deptá
…Nechci nikam chodit, i kvůli času a dojíždění, bydlím na vesnici, všude daleko.. Jak v těhotenství cvičit, aspoň trošku efektivně a samozřejmě abych mimču neublížila..Mohly byste mi poradit nějaký trénink, nebo vlastní zkušenosti jak jste cvičily - cvičíte vy? Díky za ohlasy ![]()
Ale co mám cvičit? necvičila jsem ani před těhu, jen chodila na zumbu. Nikde jsem nenašla třeba ke stažení nějaký konkrétní cviky, návody co a jak ![]()
Ja jsem cvicila podle dvd 10 Minute Prenatal Pilates… vim, ze je to na YouTube
@Yamaha je taky dobré chodit na procházky. je to přirozený pohyb
, když jsi z vesnice, tak na to máš ideální podmínky.
@Adduše Chodím často, ale pak mě většinou bolí bříško, jakoby „táhne“ k zemi, tak to zas nechci přehánět, a na tu hnusnou celulitidu to zrovna nezabírá
,nejsem zrovna zastánce nějakých předražených „indulon“ proti celu…ale vážně přemýšlím, že se po něčem mrknu
…
@Yamaha já chodím každý den se psem na delší procházku a o víkendu jdeme na víc kilometrů. chodím i s mamkou nebo s přítelem, kdyby se mi udělal blbě. ale ujdu hodně. jenom musím pomalu. daleko únavnější je pro mě někde sedět…můžeš zkusit i plavání. to je taky příjemný. ![]()