Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky všem, ráda bych se zeptala, jestli máte někdo zkušenosti s otěhotněním při vynechané antikoncepční pilulce.
Za vaše názory vám předem moc děkuji! Lin.
Ahojky!
Nevim, jestli ti pomůžu, ale já mám zkušenost dokonce s otěhotněním při braní antikoncepce (bez vynechání pilulky). Brala jsem Marvelon. Nechci nikoho strašit, ale žádná antikoncepce není stoprocentní ochrana. Stalo se to i známé mojí kamarádky.
Nevím ale, co bys přesně chtěla vědět.
Lucka
Ahojky,
děkuji za reakci…
Beru HA už asi sedm let (od září do ledna jsem měla pauzu). Od února zase žiju sexuálně se svým novým přítelem, poslední dva měsíce mě trápí pocity na omdlení, divné nálady, menstruaci jsem sice dostala, ovšem velmi krátkou a spíše takové to špinění a poslední týden se k tomu připojily bolesti v břiše, pocit nadmnutí (ovšem větry to nejsou).
Od omdlívání jsem měla teď pokoj, v posledním týdnu se to zase zhoršilo.
Vyšetřovali mě na EEG, krev atp (minulý měsíc) měla bych být úplně zdravá. Možností je, že tyhle stavy jsou od stresu, ovšem brala jsem kapky, ke kterým mi neřekli, že rapidně snižují účinnost HA… Váhám, zda udělat těhotenský test…
…ještě jsem zapomněla připojit, že jsem na konci minulého balení HA vynechala jednu pilulku… ![]()
Hlavu jsem si z toho nedělala, to teprve poté, co jsem zjistila to o těch kapkách a začaly se mi množit příznaky…
Já být Tebou, tak si ten test udělám. Za to nic nedáš a budeš mít aspoň v tomhle jasno. Jak jsem psala, mě se to stalo, takže možný je všechno, i když bych se k tomu, že bys byla těhotná, moc nepřikláněla. Spíš bych řekla, že to bude tím stresem.
Linettko,
já jsem přestala brát HAK po 14 letech. Teď je to něco přes měsíc. Snažíme se o miminko.Těhotenské příznakymám jak vyšité. Mám dvě děti, tak o nich něco vím. Taky jsem neměla pořádné měsíčky. Jen jsem tři dny špinila. Včera jsem byla u lékaře. Udělal mi ultrazvuk a zjistil, že vaječníky ještě nenaskočily a mám nízkou vrstvu děložní sliznice - prto ty krátké měsíčky. Píchl mi vyvolávačku a budu čekat na „tetu“. Testy mi těhotenství taky neprokázaly. Takže všechny ty příznaky budou asi od nervů a těšení se na miminko. Test si ale určitě udělej. Není to drahé. Radši zajdi i k lékaři, aby vyloučil mimoděložní těhu. Taky jsem se o tom radila na netu a někomu se to tak projevuje. Lékař ale říkal, že se tak může i projevovat i normální těhu.
K vynechání tabletky a následnému otěhotnění Ti můžu napsat, že se mi to za celou dobu stalo několikrát a nikdy jsem neotěhotněla. Takže je to asi individuální.
Martina