Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
chtěla bych se zeptat,zda máte některá zkušenost se cvičením Vojty a provozováním Bobath konceptu zároveň. Má dcerka (13 měsíců) je hypotonická,cvičíme Vojtu od 4 měsíců. Zvládá to dobře, nijak jí cviky nevadí,ale nepřijde mi, že by to mělo nějaký extra účinek. Pouze se plazí,sice zkříženým modelem(l.ruka,p.noha),ale po téměř roce cvičení bych čekala víc. Když jsem se patla rhb,říkala,že jí přijde Vojta nejvhodnější,ale myslím si,že každý si hájí své (na Spartě taky nechválí Slavii,že).Takže se teď snažím zjišťovat nejvíce informací,díky všem za reakce:-))))
Ahoj moje dcera je (byla) taky hypotonická.Cvičila jsem do cca dvou let než se postavila na nohy. Do 18m nebyly moc výsledky. Hodně jsem četla o DHA a tak jsem jí od 18m začala dávat DHA jako doplněk stravy + 3× týdně tučný ryby. Do měsíce začala lozit (předtím se šoupala po zadečku cca půl roku). A pak pomalu postavovat až chodit. Cvičila jsem od narození 5× denně.Bobath jsem nezkoušela.
ahojky, my cvičíme od 6týdne Bobatha. Sem tam nám dle potřeby přihodí rehabilitačka i nějaký cvik z Vojty. Přijde mi, že Bobath není tak „agresivní“ jako vojtovka (tu cvičím dost nerada, malá u toho ječí).
my to máme jako Cilly, cvičíme podle Bobatha a když je potřeba, dostaneme cvik z Vojty. Myslím, že se to navzájem nevylučuje
@kulisa píše:
Jste z Prahy?já jo,chtěla bych právě nekoho,kdo umí oboje
Ahoj, kazda zkusena RHB umi oboje. Akorat treba na toho Bobatha nema certifikat, ale umi a zna cviky.
Nebo za peníze zkus soukromě kontaktovat některou rhb ze seznamu http://www.cadbt.cz/…peuti_cr.htm
My cvičili s jednou z nich Bobatha a při potřebě i Vojtu.
@kulisa píše:
Jste z Prahy?já jo,chtěla bych právě nekoho,kdo umí oboje
My jsme evidovaný v rizikové poradně, fyzioterapie je součástí toho. Takže ti bohužel v tomhle nepomůžu, jsem z Brna.
my jsme z Prahy, ale na rhb chodíme do centra pro nedonošené děti, takže asi tkay nepomůžu ![]()
Dotaz na Blanka S.
chci se zeptat jaky DHA doplnek stravy jste pouzivala pro malou?
Cvicime s malou vojtu ale ted jsme museli prestat. Male budou 2roky a uz
to neslo. uz jsme ji nedostali do nejakeho cviku a pro me to bylo spis posilovna ![]()
cetla jsem Vasi zpravu ze jste dali male DHA tak to chci taky zkusit ![]()
Dekuji moc za informace. Hezky vecer preji vsem. Veronika ![]()
@cilly muzu se zeptat, jste v rizikovce na obilnaku? umi tam nekdo bobatha? k komu chodite? nam zatim dali pred propustenim akorat jeden cvik z vojty a mala to dost blbe zvlada, dostava hysterii uz jen kdzy ji vysvlekam (je jedno uz jestli se ma koupat, prevlict nebo cvicit) a celkove je silene vynervovana, tak chci zkusit bobatha…
@mitote Jj, chodili jsme na Obilňák, v roce dcery nás k mé velké radosti vypsali, protože se vše srovnalo. ![]()
Bobatha tam umějí, chodili jsme k p. Pisárenkové, v létě se vdala, teď se jmenuje tuším Blahynková, ale nejsem si tím 100% jistá. Byla docela fajn. Jednou tam nebyla, tak jsme cvičily s takovou starou babou, ta byla hrozná, házela s malou jak s hadrem, hned nám narvala cvik z vojty, odcházela jsem tehdy od tama s brekem já i malá.