Odmlouvání a říkání ne

941
3.5.12 15:52

Odvravani a rikani "ne"

Ahoj holky,
riesim to i u svojho syna, ale hlavne u znamej, kde dieta na jednoduche zadanie odpoveda „ne“. Vek takmer 3roky. Napr. „pod si upratat hracky“ … odpoved: „ne“
U nas potom nasleduje, „pod ideme to urobit spolu“, ale i ked potom vravi „ne“ … co potom, ako to riesite? co povedat??? /podla mna skusaju hranice/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50725
3.5.12 16:04

Já říkám „ale jo“ :lol: Pak většinou dám konkrétní úkol - zjistila jsem, že „ukliď si hračky“ je pro něho příliš abstraktní - takže řeknu, ať dá třeba auta do krabice nebo kostky do bedny, posbírá pastelky… Ne že by to byla nějaká záruka úspěchu, ale je to pro něho takové srozumitelnější - jinak mi přijde, že neví, kde začít. A pak už se dá na tom nějak stavět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
941
3.5.12 16:05

ano, to je dobra pripomienka, konkretny ukol je urcite dobry krok … to nam vraveli i na skoleni :), ale niekedy je clovek zufaly…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
3.5.12 16:09
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
3.5.12 16:57

@Angua Ale jo..jsi mi vzala z huby.. :mrgreen:
Ale jo, protože jinak…a tak dále..A většinou i beru za ruku a už táhnu do koupelny..Rozhodně nejsem rodič, co půl hodiny nenásilně vysvětluje. Né , že bych byla nervní, to ne, ale prostě nejsem přesvědčená o účinnosti této metody omílání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
3.5.12 18:24

@jayjay No, záleží na dieťati, niekomu pomáha to, čo píše @Angua. U mojej dcéry bola zásada s ňou súhlasiť. „Dobre, tak teda nie, ale autíčka patria tam, lego hentam…“ On a proste potrebovala počuť to, že jej ten zápor nelámem silou. Keď som jej dala zapravdu, ale robila, čo bolo potreba, boľ kľud :-)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML