Je to porucha růstu?

1187
1.5.12 15:16

Je to porucha růstu?

Ahoj,
dělám si starosti kvůli růstu syna.Po narození měl 50cm.Narozený byl ve 37tt.Teď je mu 20 měsíců a měří jen 78 cm.Obvod hlavy 48cm.váha je přes 11kg.Je čiperný,běhá..jenom se mi zdá o dost menší než ostatní děti.Taky podle oblečení,strašně dlouho trvá,než z něčeho vyroste..Velikost oblečení má tak 86,ale není problém obléct i 74!.pediatr to zatím neřeší,i když já ho upozorňuju už od jeho 6.měsíců,že roste pomalu a málo..Máte někdo nějaké podobné zkušenosti s takovýma prckama a jak se to řeší..?Děkuji Alberta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1187
1.5.12 15:23

Ještě doplním,že já mám 164cm a manžel 180,takže normál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
1.5.12 15:24

Ahoj, naše malá měla v 18 měsících 77 cm, hlavičku taky 48, jen vážila 10kg. Nikdo se nepozastavoval :nevim: Velikost 86 jsme za 92 vyměnili až letos na jaře, ale spoustu věcí je jí ještě delších. Má teď tak 86 cm. Je o dost menší než ostatní děti. No mám v plánu se dr. příště zeptat, protože v tomhle věku už mi to připadá opravdu málo.
Záleží ale taky na výšce rodičů, takže jestli máte s partnerem oba 160cm, tak je to v pohodě. Jestli 2 metry, tak je to opravdu divné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
1.5.12 15:26

zkus všechny jeho výšku a váhu zadat sem do růstového grafu, ono ti vyběhne co a jak. Nám už tam bliká vykřičník :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
1.5.12 15:29

@Vera111 kluci mají trošku růstový graf jiný než holky a záleží na porodní váze a délce…

Jinak ted to řešila kamarádka- doktor je vyslal na endokrinologii, tam řekli, že bude malej asi po rodičích a že do dvou let se to prý neřeší… Nejdřív nabírají krev…

Takže pokud se ale tobě něco nezdá, trvej na svém. Už por svůj klid, jste normálně velcí..

vezmi si očkovák a tam si najdí růstové grafy, napiš si tam vaše měření, udělej si křivku i na váhu a obvod hlavičky a uvidíš, jestli ti malý roste pozvlona, nebo e skocích, nebo jestli se to zastavilo někde?

• Citovat
  • Upravit
1187
1.5.12 15:31

Hm,tak nám to taky bliká :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
1.5.12 15:33

V tom grafu na té stránce mi vylo,že malý je pod 3.percentilem-vůbec teda nevím co to je ta percentilové grafy,ale červený vykřičník bliká.. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1187
1.5.12 15:34

Malý neroste ve skocích,spíš strašně pomalu než se váha pohne a je to vlasně asi od narození nebo od 3.měsíců,kdy ho poprvé měřili od porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
1.5.12 15:35

Prosím vás kde to tam je :oops: , já to nemůžu najít

• Citovat
  • Upravit
17630
1.5.12 15:38

Ty grafy jsou založené na tom, kolik procent stejně starých dětí má danou výšku/váhu. Takže tak malé jako naše děti jsou méně než 3 procenta všech dětí.
Jestli se mu ten graf nijak nepropadá, tak to je taky lepší. Nám právě malá ze začátku rostla rychle a pak najednou skoro vůbec.
Na těch stránkách je taky poradna, můžeš tam napsat přímo odborníkovi na růst dětí. Chce co nejvíce informací. No ale odpovídá celkem za dlouho :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
1.5.12 15:39
@byron píše:
Prosím vás kde to tam je :oops: , já to nemůžu najít

http://www.rustovyhormon.cz/rg/grafy.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
1.5.12 15:40

@Alberta nepanikař, normmálně si vytáhni knížeku co je u očkováku, tam si zaškrtej body udělej si grafy. Na růst hlavičky, na délku, mnotnost, je třeba porovnávat všechno. Nic to nemusí znamenat

• Citovat
  • Upravit
17939
1.5.12 15:40

Já jsem tam do poradny psala a tak dlouho to netrvalo, určitě nepoměrně kratší dobu, než poradna psychologa tady :mrgreen: Tady jsem dala dotaz v listopadu a doteď nemám odpověď :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
1.5.12 15:43

Nám to taky bliká a můj mudr říká, že je normální…nevím. Hlavička roste..

• Citovat
  • Upravit
5137
1.5.12 16:34
@Alberta píše:
Ahoj,
dělám si starosti kvůli růstu syna.Po narození měl 50cm.Narozený byl ve 37tt.Teď je mu 20 měsíců a měří jen 78 cm.Obvod hlavy 48cm.váha je přes 11kg.Je čiperný,běhá..jenom se mi zdá o dost menší než ostatní děti.Taky podle oblečení,strašně dlouho trvá,než z něčeho vyroste..Velikost oblečení má tak 86,ale není problém obléct i 74!.pediatr to zatím neřeší,i když já ho upozorňuju už od jeho 6.měsíců,že roste pomalu a málo..Máte někdo nějaké podobné zkušenosti s takovýma prckama a jak se to řeší..?Děkuji Alberta.

Alberto,
běžná medicína nemá mnoho možností. A dobře zvažuje, které v konkrétním případě použít.
Ale znám děti, které se srovnaly do normálu díky homeopatické léčbě. Problém může být v produkci hormonů, v asimilaci živin apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí