Učení angličtiny pro batolata

4092
2.5.12 16:09

Učení angličtiny

Ahojky máte někdo zkušenost s nějakými kurzy angličtiny pro batolata? Uvažuju o nějakém kurzu případně anglické školce od září pro mého staršího v té době bude mít 2 roky a 5 měsíců díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
920
3.5.12 21:06

Osobně to nepovažuji pro batole za ideální, já bych je nechala soustředit se na rodný jazyk. Nemyslím, že by to mělo nějaký zásadní význam z hlediska naučení se jazyku (výjimkou jsou vícejazyčné rodiny). Pokud na tom budeš trvat, pak zvol program s rodilým mluvčím. V tomto věku jsou děti sezitivní pro odlišování jednotlivých hlásek, takže jediný smysl, který to podle mě může mít, je odposlouchat zvuk a melodii jazyka. A od českého učitele v tomto rozhodně nelze očekávat 100% kvalitu.(sama jsem původním povoláním učitelka angličtiny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1226
3.5.12 21:53

Souhlásím s Kákou. Taky bych do toho nešla, pokud k tomu nejsou objektivní důvody (vícejazyčná rodina). Přijde mi to zbytečné - dítě má spoustu záležitostí k poznávání a taky rozvíjení slovní zásoby v mateřštině. Na cizí jazyk má podle mě času dost. Taky učitelka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
4.5.12 08:34

no dítě z bilingvní rodiny je napadlo mně k tomu dodat ještě angličtinu :think: nevím jestli to není teda blbý nápad :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
4.5.12 14:42

nikky: ja si teda nemyslim, ze to je blby napad. Nejsem teda ucitelka, ale mam nacteno z blogu a knizek. Sama mam bilingvalni 3lete dite a vidim jak je citlivy na ruzne reci a jak rychle se chyta. On je teda zrejmne extra nadany na jazyky. Uz ted v necelych 3 letech krasne od sebe ty dva jazyky co ma odlisuje, prepina mezi nima a dokaze pochytat ruzne vyrazy i z animovane pohadky. Porad premyslim nad pridanim anglictiny. Chtela jsem mu odmalicka poustet pohadky jen v anglictine. Ale nevyslo to-zalibil se mu rusky animovany serial a jiny doted nechtel. Az ted jsem mu zkusila pustit Doru, a tu si zamiloval. Pohadka je v cestine, ale oni do toho davaji prave anglictinu a tim nenapadne deti „uci“. No…nevim jestli delam dobre nebo ne, ale Davidek se skvele chyta, pamatuje si ty vyrazy a snazi se o vyslovnost. Taky jsem premyslela, ze s nim zacnu pomalu procvicovat anglictinu pomoci Montessori pomucek. Od zari zacne dochazet na Montessori anglictinu. Zkus pohledat na netu, najdes tam spoustu napadu jak nenasilne detem „tlacit“ cizi jazyk zabavnou formou - pres pisnicky, basnicky, hry a karticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
4.5.12 14:53
@susacek píše:
nikky: ja si teda nemyslim, ze to je blby napad. Nejsem teda ucitelka, ale mam nacteno z blogu a knizek. Sama mam bilingvalni 3lete dite a vidim jak je citlivy na ruzne reci a jak rychle se chyta. On je teda zrejmne extra nadany na jazyky. Uz ted v necelych 3 letech krasne od sebe ty dva jazyky co ma odlisuje, prepina mezi nima a dokaze pochytat ruzne vyrazy i z animovane pohadky. Porad premyslim nad pridanim anglictiny. Chtela jsem mu odmalicka poustet pohadky jen v anglictine. Ale nevyslo to-zalibil se mu rusky animovany serial a jiny doted nechtel. Az ted jsem mu zkusila pustit Doru, a tu si zamiloval. Pohadka je v cestine, ale oni do toho davaji prave anglictinu a tim nenapadne deti „uci“. No…nevim jestli delam dobre nebo ne, ale Davidek se skvele chyta, pamatuje si ty vyrazy a snazi se o vyslovnost. Taky jsem premyslela, ze s nim zacnu pomalu procvicovat anglictinu pomoci Montessori pomucek. Od zari zacne dochazet na Montessori anglictinu. Zkus pohledat na netu, najdes tam spoustu napadu jak nenasilne detem „tlacit“ cizi jazyk zabavnou formou - pres pisnicky, basnicky, hry a karticky.

O Montessori kurzech prave uvazuju :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4092
4.5.12 14:56
@susacek píše:

jinak co je to ta Dora da se to nekde stahnout?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
4.5.12 15:06

Dora the explorer - cesky Dora objevitelka nebo Dora pruzkumnice. Na ulozto.cz toho je mraky. Ale podobnych pohadek asi bude hodne. Treba Mr. Manny taky popuziva angl. vyrazy. Ale ja porad nevim no zda je to k necemu dobre. Pohadku Davidek zkoukne 1×, max 2× za den, tak snad se tim neda nic zkazit. Chci to probrat v nasi Monte skolce s ucitelkou. Ale treba vim, ze v severskych zemich bezi hodne pohadek pro deti v originale, takze deti nemaji na vyber, poslouchaji to, uci se od malicka. A co si budeme povidat, ve Finsku umi anglicky skoro kazdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
8.5.12 20:55

@susacek
Ano, dítě v batolecím věku je extrémě citlivé (jak jsem psala) na vnímání hlásek a melodie jazyka a proto, pokud se jedná o přirozenou situaci, nečiní jim většinou problém rozlišovat mezi jazyky ( např. za situace, kdy každý rodič používá ke komunikaci dítěte svou mateřštinu). Ale učit batole na kurzech mi přijdou vyhozené peníze. Kvalita těchto kurzů nebývá na vysoké úrovni a moc nevím, k čemu to je, když dítě umí odříkat básničku nebo zazpívat písničku v angličtině. MOžná tak proto, aby se s tím rodič vytahoval… Nevím, jaká je situace v MOntesori školkách, je možné, že tam mají kvalitní učitele rodilé mluvčí, tak pak možná ano. Ale já bych ty peníze raději věnovala do jiných aktivit, které z mého pohledu v tomto věku jsou smysluplnější (výtvarka, cvičení, hudební výchova.....)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí