Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky,
naše malá(v srpnu bude mít 2roky) začala asi před 3mi dny kulhat na jednu nožičku.Jeden den zakulhala jen občas,včera už více a dnes kulhá už nonstop..
Noha není oteklá,žádná modřina,nikde se nebouchla…neměla virozy,očkování nic..
Zítra fičíme k doktorce,ale už mám celkem nervy co by to mohlo být..
Jinak je veselá,noha jí na dotek nebolí..
Neměli jste někdo něco podobného?Děkuji
Ano je tu už i staršý diskuze, z minulého týdne
Jinak mám poměrně čerstvou zkušenost, cca 3 týdny zpět. Malá pajdala strašně, z ničeho nic, nebolelo to, aspoň myslím, ona to ještě neřekne, je jí 17 měsíců. Strachy jsem byla paralizovaná, pročetla jsem net a narazila i na případy, které byly hodně vážné, nicméně nám Mudra řekla, že to bude nějaký lehký zánět, když nemá teplotu, doporučila Nurofen a sledovat. Na ortopedii nás neposlala, i když jsme to čekali, zdůvodnila to tím, že by s námi stejně nic nedělal, poslat by nás na RTG a toho nás chce ušetřit, protože už jsme měli rentgeny tři z jiných důvodů.
Měli jsme jí pozorovat, dávali jsme ten Nurofen, do týdne bylo po problému.už zas běhá jak o závod.
K doktoru jdi určo, pro jistotu, ale vůbec se nestresuj, o nic nepude. Ty těžké případy vážného zánětu kyčle, co končí nemocnicí, jsou prej strašně vzácný.A hlavně by nebyla tak v klidu.To prej potom hrozně bolí a dítko pláče a má vysokou horečku.
Ježiš za staršý z tvrdym y bych si dala facku, píšu jak nohou. ![]()
Aha,tak to se moc omlouvám,ale tu diskuzi mě to nenašlo… ![]()
Jé moc děkuji za uklidnění..Já se právě taky dívala na různé diskuze na netu a zhrozila jsem se co vážných nemocí začíná kulháním…Jen doufám že nebudem ten případ..
Já volala dnes doktorce a říkala ať dorazíme,že se podívá na nožku a jak kulhá a popřípadě vezme krev a potom na neurologii..
Mě chvílemi přijde jako by to dělala i ze srandy-třeba se rychle předemnou rozutíká a začne se nakrucovat a kulhat…Ale zase jsou chvíle kdy jí někde něco zaujme a chce tam rychle dojít a kulhá taky..
Děkuji moc!!!!
Podle mě vás na neurologii hned nepošle, řekne ti, abys jí pár dní pozorovala. Já vím, že když jsme tam s tím teď šli, tak doktorka jí prohlížela i nehty na nožičkách , já jí je dost zastřihla a taky nás napadlo, jestli jí to netlačí v botech a nebolí. No ale opravdu to přestalo samo do týdne byl klid. ![]()
Tak snad to nic nebude..Botičky jsem taky myslela -má zrovna nové..Ale kulhá i v jiných a i bez bot..Když se jí zeptám kde jí to bolí,tak ukazuje na palec…Ale ona ukazuje asi na to co jí zrovna napadne:-)
Prosím tě,kde je ta tvá předešlá diskuze..?Nemůžu to najít…Děkuji moc!!!
můj syn kulhal po nemoci, pak to přeslo, prostě byl hodně oslabenej
i tady se to probíralo Jedna z těch z minulého týdne, tam dítko přímo padá. A pak jsem si tu do místního vyhledávání zadala Napadá na nohu, nebo kulhání a tam mi to vyjelo.
Můj brácha měl v 5-ti letech a měl zánět kyčle, dostal léky a nesměl 2 týdny zatěžovat nohu, takže nechodit.
Ahoj,
my jsme něco podobného zažili u nejstaršího syna cca v 18 měsících. Jeden den ráno se nemohl na nožičku postavit. Nespadl nic, jinak v pohodě, bez teplot.
Byli u naší MUDr., ta nás poslala na RTG (vše OK) a ortopedii. Než jsme se dostali do ordinace, syn už celkem v pohodě chodil
Dostal Nurofen, dávali jsme několik dní pravidelně a pak už se to neopakovalo.
Ptala jsem se MUDr. na ortopedii, čím to je a říkal, že to mohla být nějaká viróza…
Ať je dcerka brzo fit ![]()
@fragola píše:
Ahoj,my jsme něco podobného zažili u nejstaršího syna cca v 18 měsících. Jeden den ráno se nemohl na nožičku postavit. Nespadl nic, jinak v pohodě, bez teplot.
Ať je dcerka brzo fit
Byli u naší MUDr., ta nás poslala na RTG (vše OK) a ortopedii. Než jsme se dostali do ordinace, syn už celkem v pohodě chodilDostal Nurofen, dávali jsme několik dní pravidelně a pak už se to neopakovalo.
Ptala jsem se MUDr. na ortopedii, čím to je a říkal, že to mohla být nějaká viróza…
Téměř na chlup podobně jsme to měli s nejmladším loni, byly mu 3. Jeden den ráno začal kulhat, že ho bolí nožička, po obědě už nevstal z postele. Bez teplot, ale strašně plakal, když měl s tou nožkou hýbat. Takže jsem mu hned začala dávat Nurofen. Když to do večera a přes noc nepolevilo, jeli jsme rovnou do špitálu. Tam už se teda trošku rozchodil, ale pořád kulhal. Byl už víc jak 14 dní nastydlý a bylo mi řečeno, že se mu to nastydnutí vrazilo do kyčle a že s tím Nurofenem jsem udělala dobře a museli jsme ještě nějakou dobu pokračovat.
Takže u nás tak.