Kulhání u batolete

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9028
4.5.12 09:30

Tak co, čekám jak to dopadlo??? V pohodě?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10665
4.5.12 13:22
@fragola píše:
Ahoj,

my jsme něco podobného zažili u nejstaršího syna cca v 18 měsících. Jeden den ráno se nemohl na nožičku postavit. Nespadl nic, jinak v pohodě, bez teplot.
Byli u naší MUDr., ta nás poslala na RTG (vše OK) a ortopedii. Než jsme se dostali do ordinace, syn už celkem v pohodě chodil ;) Dostal Nurofen, dávali jsme několik dní pravidelně a pak už se to neopakovalo.
Ptala jsem se MUDr. na ortopedii, čím to je a říkal, že to mohla být nějaká viróza…

Ať je dcerka brzo fit :kytka:

Téměř na chlup podobně jsme to měli s nejmladším loni, byly mu 3. Jeden den ráno začal kulhat, že ho bolí nožička, po obědě už nevstal z postele. Bez teplot, ale strašně plakal, když měl s tou nožkou hýbat. Takže jsem mu hned začala dávat Nurofen. Když to do večera a přes noc nepolevilo, jeli jsme rovnou do špitálu. Tam už se teda trošku rozchodil, ale pořád kulhal. Byl už víc jak 14 dní nastydlý a bylo mi řečeno, že se mu to nastydnutí vrazilo do kyčle a že s tím Nurofenem jsem udělala dobře a museli jsme ještě nějakou dobu pokračovat.
Takže u nás tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
4.5.12 16:35

Ahojky holky,
tak doktorka malou prohlédla a nic na noze nenašla.Malá kulhá už pořád.No tak nám předepsala Nurofen a klidový režim.v pondělí máme přijít na krev.Poslala nás k ortopedovi ať na ní mrkne a udělá nám rentgen kyčlí.Ten nakonec řekl že by rentgen nedělal,že by jí zbytečně ozařoval,tak že počkáme do pondělí a v pondělí že nám udělá ultrazvuk kyčlí.A uvidíme.
Nejhorší jí bude udržet v klidu.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
2.8.12 23:02

Můžu napsat jak to dopadlo u nás. Malou poslali na vyšetření UTZ kyčlí -tam nic nebylo. Doktorka jí prohmatala kolínka,nic..Dala jí myslím brufen na pár dní a klidový režim. Malé se to srovnalo za dva dny a ao té doby je klid.Je fakt že jsme jí před tím nechávali i na procházkách v přírodě dost běhat na delší vzdálenosti a to pro batole není to pravé..Takže jí šetříme.

Ale ona kulhala, ale nepadala..Držím palce ať se to srovná!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
2.8.12 23:21

Ano, úplně stejnou…Akorát tedy, syn si občas postěžoval, že ho nožka trochu bolí…Já, jakožto hysterická matka jsem ihned jela na pohotovost(pokud nebyl úraz, nejezdit tam, nic s tím neudělají), kde malému nohu zrentgenovali a prohmatali, nic se nezjistilo. Prý to můžou být růstové bolesti a může to být i horší. Přejde to prý tak do dvou dnů maximálně. Malý byl také dost nachlazený, tak mě ještě upozorňovali, že se mu může v nožičce dělat od nachlazení zánět, ale to se pozná až tak po jednom až druhém dni, kdy kulhání a bolesti neustupují. To už pak řeší pediatr…U nás to naštěstí za pár hodin přešlo, tak přeji stejný závěr jako u nás a ať to není třeba ten zánět nebo tak…Ale určitě ne :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
210
2.8.12 23:25
@verububu píše:
Ráda bych oživilaa tuto diskuzi. Mladší syn dnes večer zacal kulhat, ale strašně divným způsobem- udělá pár kroků, spadne, vstane a tak pořád dokola 8o, u toho ještě kulhá :zed: Odpoledne akorát skákali chvíli na trampolíně, žádný úraz se nestal :think: :nevim:
Na nic si nestěžuje, noha ho prý nebolí. Zítra zajdu k doktorovi, ale nemáte někdo podobnou zkušenost? Uf, na internetu najdu akorát hrůzy :zed:
díky za odpovéď :kytka:

Ahoj, neboj, mi tohle měli taky.Syn zacal jedno odpoledne kulhat, pak jakoby tahnout nozicku a vecer uz neusel ani 2metry a spadnul.Jeli jsme na pohotovost, kde nam nejaka divna dr. rekla, ze simuluje(to mu byli 2roky, nechapu, jak to vubec mohla rict) a poslala nas domu. Druhy den jsme jeli znova na pohotovost, kde slouzil primar, maleho dukadne vysetril a rekl, ze ma zanet v kycli, ale nemel to opuchle, nic, pry se to nekdy stava, kdyz se treba nekdy spatne vyleci viroza nebo uplne nedoleci ( muze to byt pry i zalezitost tri mesice stara)a pak to muze sednout na kloub, ktery boli. Dostali jsme brufen sirup, klidovy rezim a za 5dni to bylo dobry.Ale k dr.si urcite zajdi, at se na neho podiva. Drzim palecky, at se co nejdriv uzdravi a muze zase litat:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
17.1.14 08:46

Ahoj,
je nám 26 měsíců a dneska je to přesně měsíc, co kulháme…Jsem z toho už na nervy, byly jsme i u praktického i u ortopeda…rentgen také proběhl, byl Ok.Ted bere 3 dny brufen sirup, byla trochu veselejší, ale kulhá dál, dnes začala i na druhou nožičku a je strašně protivná, nechce vůbec chodit a pláče. Ukazuje na nartik, byl i trochu natekly…Když jde, tak prstíky stáčí dovnitř a našlapuje na vnější stranu nohy:-(Dnes jdeme zase po týdnu na kontrolu, ale nic se stále neděje…ach jo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
11.3.14 20:19

@myluna muzu se zeptat, jak jste dopadli??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
11.3.14 20:22

Nas malej (23m) zacal vcera kulhat, rano dost nepekne, pak to rozhybal, radeji jsem ho vzala k dr., ale nedozvedeli jsme se nic.. nema nikde nic otekle, zarudle, na pohmat nic neboli, nema teplotu.. ale radeji jsme sami naordinovali Nurofen a jsem zvedava, co bude zitra :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
12.3.14 08:11

kulhání...

Dobrý den…tak jsme dopadly docela osklivě, protože nakonec se z kulhání příšlo na zvýšené jaterní testy a příští týden nás čeká biopsie jater :,( Takže u nás kulhání napřed levé a pak pravé nožky naznačilo průšvih v tělíčku a ted se hledá příčina…Každopádně jsme kulhaly cca měsíce dva :,( Tak se budeme modlit, aby nám nezjistili něco hrozného… :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
12.3.14 23:22

@myluna to je mi lito, drzim pesti, at to neni nic vazneho :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
13.3.14 07:59

Moc děkujeme:-)Není nad to, když jsou dětičky zdravé… :srdce: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47
14.6.22 16:01
@myluna píše:
Moc děkujeme:-)Není nad to, když jsou dětičky zdravé… :srdce: :)

Prosim. Jak to dopadlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
14.6.22 16:34
@Miticka píše:
Prosim. Jak to dopadlo?

Myluna ti asi už neodpoví. Naposledy tu byla v roce 2014.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí