Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@fragola píše:
Ahoj,my jsme něco podobného zažili u nejstaršího syna cca v 18 měsících. Jeden den ráno se nemohl na nožičku postavit. Nespadl nic, jinak v pohodě, bez teplot.
Ať je dcerka brzo fit
Byli u naší MUDr., ta nás poslala na RTG (vše OK) a ortopedii. Než jsme se dostali do ordinace, syn už celkem v pohodě chodilDostal Nurofen, dávali jsme několik dní pravidelně a pak už se to neopakovalo.
Ptala jsem se MUDr. na ortopedii, čím to je a říkal, že to mohla být nějaká viróza…
Téměř na chlup podobně jsme to měli s nejmladším loni, byly mu 3. Jeden den ráno začal kulhat, že ho bolí nožička, po obědě už nevstal z postele. Bez teplot, ale strašně plakal, když měl s tou nožkou hýbat. Takže jsem mu hned začala dávat Nurofen. Když to do večera a přes noc nepolevilo, jeli jsme rovnou do špitálu. Tam už se teda trošku rozchodil, ale pořád kulhal. Byl už víc jak 14 dní nastydlý a bylo mi řečeno, že se mu to nastydnutí vrazilo do kyčle a že s tím Nurofenem jsem udělala dobře a museli jsme ještě nějakou dobu pokračovat.
Takže u nás tak.
Ahojky holky,
tak doktorka malou prohlédla a nic na noze nenašla.Malá kulhá už pořád.No tak nám předepsala Nurofen a klidový režim.v pondělí máme přijít na krev.Poslala nás k ortopedovi ať na ní mrkne a udělá nám rentgen kyčlí.Ten nakonec řekl že by rentgen nedělal,že by jí zbytečně ozařoval,tak že počkáme do pondělí a v pondělí že nám udělá ultrazvuk kyčlí.A uvidíme.
Nejhorší jí bude udržet v klidu.. ![]()
Můžu napsat jak to dopadlo u nás. Malou poslali na vyšetření UTZ kyčlí -tam nic nebylo. Doktorka jí prohmatala kolínka,nic..Dala jí myslím brufen na pár dní a klidový režim. Malé se to srovnalo za dva dny a ao té doby je klid.Je fakt že jsme jí před tím nechávali i na procházkách v přírodě dost běhat na delší vzdálenosti a to pro batole není to pravé..Takže jí šetříme.
Ale ona kulhala, ale nepadala..Držím palce ať se to srovná!
Ano, úplně stejnou…Akorát tedy, syn si občas postěžoval, že ho nožka trochu bolí…Já, jakožto hysterická matka jsem ihned jela na pohotovost(pokud nebyl úraz, nejezdit tam, nic s tím neudělají), kde malému nohu zrentgenovali a prohmatali, nic se nezjistilo. Prý to můžou být růstové bolesti a může to být i horší. Přejde to prý tak do dvou dnů maximálně. Malý byl také dost nachlazený, tak mě ještě upozorňovali, že se mu může v nožičce dělat od nachlazení zánět, ale to se pozná až tak po jednom až druhém dni, kdy kulhání a bolesti neustupují. To už pak řeší pediatr…U nás to naštěstí za pár hodin přešlo, tak přeji stejný závěr jako u nás a ať to není třeba ten zánět nebo tak…Ale určitě ne
![]()
@verububu píše:
Ráda bych oživilaa tuto diskuzi. Mladší syn dnes večer zacal kulhat, ale strašně divným způsobem- udělá pár kroků, spadne, vstane a tak pořád dokola, u toho ještě kulhá
Odpoledne akorát skákali chvíli na trampolíně, žádný úraz se nestal
![]()
Na nic si nestěžuje, noha ho prý nebolí. Zítra zajdu k doktorovi, ale nemáte někdo podobnou zkušenost? Uf, na internetu najdu akorát hrůzy
díky za odpovéď
Ahoj, neboj, mi tohle měli taky.Syn zacal jedno odpoledne kulhat, pak jakoby tahnout nozicku a vecer uz neusel ani 2metry a spadnul.Jeli jsme na pohotovost, kde nam nejaka divna dr. rekla, ze simuluje(to mu byli 2roky, nechapu, jak to vubec mohla rict) a poslala nas domu. Druhy den jsme jeli znova na pohotovost, kde slouzil primar, maleho dukadne vysetril a rekl, ze ma zanet v kycli, ale nemel to opuchle, nic, pry se to nekdy stava, kdyz se treba nekdy spatne vyleci viroza nebo uplne nedoleci ( muze to byt pry i zalezitost tri mesice stara)a pak to muze sednout na kloub, ktery boli. Dostali jsme brufen sirup, klidovy rezim a za 5dni to bylo dobry.Ale k dr.si urcite zajdi, at se na neho podiva. Drzim palecky, at se co nejdriv uzdravi a muze zase litat:-)
Ahoj,
je nám 26 měsíců a dneska je to přesně měsíc, co kulháme…Jsem z toho už na nervy, byly jsme i u praktického i u ortopeda…rentgen také proběhl, byl Ok.Ted bere 3 dny brufen sirup, byla trochu veselejší, ale kulhá dál, dnes začala i na druhou nožičku a je strašně protivná, nechce vůbec chodit a pláče. Ukazuje na nartik, byl i trochu natekly…Když jde, tak prstíky stáčí dovnitř a našlapuje na vnější stranu nohy:-(Dnes jdeme zase po týdnu na kontrolu, ale nic se stále neděje…ach jo…
Nas malej (23m) zacal vcera kulhat, rano dost nepekne, pak to rozhybal, radeji jsem ho vzala k dr., ale nedozvedeli jsme se nic.. nema nikde nic otekle, zarudle, na pohmat nic neboli, nema teplotu.. ale radeji jsme sami naordinovali Nurofen a jsem zvedava, co bude zitra ![]()
Dobrý den…tak jsme dopadly docela osklivě, protože nakonec se z kulhání příšlo na zvýšené jaterní testy a příští týden nás čeká biopsie jater
Takže u nás kulhání napřed levé a pak pravé nožky naznačilo průšvih v tělíčku a ted se hledá příčina…Každopádně jsme kulhaly cca měsíce dva
Tak se budeme modlit, aby nám nezjistili něco hrozného… ![]()
@myluna píše:
Moc děkujeme:-)Není nad to, když jsou dětičky zdravé…![]()
Prosim. Jak to dopadlo?
@Miticka píše:
Prosim. Jak to dopadlo?
Myluna ti asi už neodpoví. Naposledy tu byla v roce 2014.