Cviky z Vojtovy metody

12009
4.3.10 18:30

cvik z Vojtovy metody

Ahoj maminy, malej ma 6tt, ma hlavicku furt napravo a je prohlej do luku. cvicili jsme vojtovku na tohle i se starsi a ja ten cvik uz zapomela a na rehabce mame termin az za mesic, coz mi prijde pozde. jde o ten cvik, jak se fixuje ta hlavicka a macka ten bod pod hrudni kosti. nevite pls nektera jak to presne je ten cvik a nemohla by jste mi ho popsat, nebo jestli nejsou nejake fotky na netu atd?????? dekuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10652
4.3.10 19:03

zdravím,
tak přesně todle taky cvičíme :) mám předčasně narozeného syna teď máme 5 týdnů. nevím jestli jsou nějaké fotky zkusím to popsat.
dáš si prcka vodorovně před sebe na zádička,hlavičkou do leva (pak stranu vyměníš) pravou rukou nahmátneš konec hrudní kosti a pak jedeš prstem jako by k sobě asi tak cca 1 cm pod bradavku (mezi žebra) opatrně zmákneš.levou rukou si narovnáš hlavičku aby byla kolmo na ramínka a pěkně srovnaná. palec dáš tak nad úroveŇ spánku a ostatníma prstama obejmeš lavičku (k ouškům). pravým palcem pořád držíš ten bod na hrudníčku a levou rukou tlačíš mírně hlavičku do proti směru (tzn. směr od sebe).děláš buď můl minuty nebo do té doby než si rcek hezky zvedne nožičky k bříšku,tak u toho zatne bříško a trochu se mu zrychlý dýchání…pokud todle udělá je to dobře provedený cvik:) pak to samé na druhou stranu

tak snad je to trochu srozumitelné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
794
4.3.10 19:14

Pavla popsala pěkně, jenom dodám, že ten tlak mezi žebry pod bradavkou má být ne kolmo do podložky ale směrem ke středu-k hrudní kosti. No blbě se to popisuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
4.3.10 19:16

dekuju moc, no musim uz zacit, je furt v zaklonu i kdyz je na boku a spinka, nebo lezi na zadech stavi se na hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
4.3.10 19:21

jj nejelpší je začít co nejdříve ..my cvičíme už od začtku (co jsem byla za malým v nemocnici je to 10 dní a den ode dne je to lepší.dřív si malej neotočil sám hlavičku (pořd jí měl na jednu stranu) teď si ji sám otočí tam i zpět takže vidím mini pokroky:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
4.3.10 19:32

to je super, jeste jak prosim ma tu druhou rucicku, co nemas u tela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
4.3.10 20:24

Holky, přeju hodně úspěchů, my jsme také cvičili. Malému je 6měsíců a hodně se zlepšil. Máme ochablé svalstvo na zádíčkách, ale už se snažíme lézt tak posilujeme jak jen to jde. A i doktorka je spokojená, je to tím že jsme začli hned a byla cvičili jsme poctivě. Tak vytrvejte a ono se to zlepší :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
4.3.10 21:12

stika:jakou myslíš?jeho ručičku?to má kde chce:)volně

mika:děkujeme za podporu :)je to zatim docela „mazec“ když to tak řeknu snažím se v tom udělat nějaký režim aby malej věděl že se bude cvičit…zatím se mi to daří jen ráno po probuzení a večer před koupáním…během dne tak nějak kdy se to hodí.A učili jste se postupně i jiné cviky?asi čím je starší tak tím víc vzdoruje že? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12009
5.3.10 07:36

Pavli, my s kajou cvicili dva roky, celkem asi 5 cviku na posileni bricha. Pamatuju si jen zdimaka, dite je na boku a ty tlacis raminka od sebe a kycel k sobe, jako kdyz zdimas pradlo a dite ma zvedat horni pol tela nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
5.3.10 07:55

Pavla23: No asi od 3měsíce jsme už tenhle cvik na ten hrudníček přestali dělat, malej se začal natáčet a už jsem ho neudržela. Cvičili jsme ráno a večer, ale někdy taky ne, spíš jsem se snažila když měl dobrou náladu, aby to šlo rychle. Jo jo, postupně nám rehabilitační přidává nebo mění cviky podle toho co jí malej předvede na kontrole. :-D Teď už máme jenom takové lehké cviky, hodně jsem trénovali přetáčení, to šlo malému jen na jednu stranu a teď lezení, to nám taky moc nejde, je vidět že ty svaly tam jsou ochablé. Když je na bříšku zvedne se jen že má prsa nad podložnou, zdravé děti se prý dokážou zvedout až k pasu, že se opírají jen dolní část bříška a kyčle :wink: , ale co jsem ráda za to co je, a že se to lepší. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
5.3.10 09:44

Ahoj holky todle přesně sme musely cvičit od 3 měsíců.malá se zakláněla do zadu a měla radši jednu stranu,cvičily sme to asi 3 měs pak sem to vzdala,pohádala se z rehab.sestrou protože po malé chtěla věci co uměj roční děti,tak sem jí řekla jestly to není tím že je na to ještě malá že to je třeba věkem a že si k tomu dospěje sama.a ona se hrozně naštvala jestli prej si z ní dělám blázny že moje dítě má závažný problém.tak sem jí zbalila že dem pryč,byla sem u pediatra ten mě uklidnil že at občas cvičíme že se to spraví.a taky jo je nám 9 měsíců už necvíčíme,vlastně už ne od 6 měs ani bych jí neudržela.a sme uplně ok žádný známky k jedné straně,ted sme byly na neurologii na kontrole a supr,leze stojí atd.řikal že jí chce ještě vidět běhat a to bude posl.kontrola prý je uplně normální.tím chci jen říct že někdy to není tak zlí jak to doktoři vidí,to dítě si prostě samo dospěje k tomu že už ho ta strana nebaví a že chce koukat i jinam a líst atd…hodně zdaru při cvičení......jů to sem se zas rozepsala pardon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
5.3.10 13:58

mika: no to si taky nedokážu představit jak ho pak udrží už teĎ mi občas tou hlavičkou hází že to je děs :think: tak se uvidí.to maximek se naží už zvedat hlavičku a otáčet jí (hlavně když mi leží na hrudníku a hledá kde by co ocucal :-D tak jsem ráda pže ze začátku to vypadalo že budu mít tu hlavičku pořá na stranu a nic s ní neudělá.
kubina: ty jo tak to jsi měla dost blbé zkušenosti s rehabilitací. taky bych se ale vzpouzela asi pže jako cvičit ano ale nutit děti do něčeho až tak nepřirozeného jako podle mě blbost. tak hlavně že na kontrole bylo vše o.k :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
5.3.10 15:41

Tak my taky měli ( máme) problém s hlavičkou pouze na jednu stranu ( predilekce hlavičky ) a s prohnutím. Od 8tt cvičíme Vojtovku. Určitě se to zlepší a neboj ono ho to brzy přestane bavit koukat jen na jednu stranu. U nás je změna tak od toho 3měs, že už ty strany začíná střídat a více hlavinkou točí. Páteř se snad srovná také. Nyní máme dva cviky. To mačkání ti tu popsaly dobře, akorát ten tlak jako do páteře a pevně držet hlavičku. Mimi by mělo zvednout nožičky, přitisknout ramínko k podložce(protilehlé od bodu mačkání - když mačkáš nalevo, tak pravé ramínko přitisknout a obráceně) a hlavinkou by mělo táhnout ke straně od bodu mačkání. Snad to pochopíš, nevím jak to jinak popsat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10378
6.3.10 14:28

koukám,že nejsme jediný kdo cvičí Vojtu.My cvičíme od 3měsíce a hodně jsme se zlepšili :lol: i když se to malýmu nelíbí.Taky jsem ze začátku měli hlavičku k jedné straně,pak jsme ho v postýlce otočili tak aby koukal na druhou a bylo to v poho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2389
7.3.10 10:52

Určo nejste jediní :lol: Mě přijde že dneska cvičí Vojtovku snad každý 5tý dítě. Mám jich v okolí hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí