miminko se bouchá do hlavičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
7
2.3.10 12:06

miminko se bouchá do hlavičky

Mam 9 měs. syna, který leze a začíná se stavět o nábytek. Díky tomu často padá a bouchá se do hlavičky - i ze sedu, kleku. Mam strach, aby to na něm nenechalo nějaké následky. Vím, že se to má určitě řešit, když zůstane v bezvědomí, nebo zvrací. Máte někdo podobný problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1853
2.3.10 12:12

No to jsme měli taky -hrůza se na to dívat ,že.Nevydrželi jsme to ,protože to byly fakt rány a zakoupili „helmičku“ velmi se osvědčila a měli jsme klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
2.3.10 12:29
pavlak5 píše:
No to jsme měli taky -hrůza se na to dívat ,že.Nevydrželi jsme to ,protože to byly fakt rány a zakoupili „helmičku“ velmi se osvědčila a měli jsme klid.
:palec: Tomu říkám nápad…synovi šla taky vždycky napřed hlava (teď už to aspoň zvládá trošku „vykrýt“ :lol: ), ale helmička mě nenapadla. A přitom jsem mu ji později dávala i na odrážedlo - o kole ani nemluvě. Tak jsem aspoň chytřejší do budoucna :potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
1853
2.3.10 12:34

jo je na to dokonce speciální ,taková pěnová,vypadal v tom jak žokej :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
2.3.10 12:41
pavlak5 píše:
jo je na to dokonce speciální ,taková pěnová,vypadal v tom jak žokej :lol:

Když je na to speciální - tak kde se kupuje? Já bych totiž jinak automaticky kupovala tu klasicku dětskou (co je na kolo apod.)… :think:

• Citovat
  • Upravit
781
2.3.10 12:53
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
2.3.10 13:03
katka-m píše:
Třeba tady…
http://www.mimibazar.cz/foto.php?… :)

jo tak to je přesně ona :palec: Ty helmičky na kolo jsou většinou malým dětem velké a taky těžké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21991
2.3.10 13:07

Helmu jsme neměli, ani pro syna neplánujeme, na rehabilitaci nám to rozmlouvali - dětské tělíčko i hlavička prý je na počáteční pády stavěné - ale jen na ty ze své výšky, tj. ne ze stolu, z gauče apod… Je fakt, že dcera padala tak 2-3 týdny, pak se naučila (resp. my ji naučili podle návodu rehab. sestřičky) ze stoje slézat… Dítě se hlavně naučí, že pád bolí, nemůže mít helmu pořád…
Ale máme v bytě koberce, na dlažbě a něčem podobném bych na to asi taky neměla nervy…

Příspěvek upraven 26.07.14 v 23:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
FloraBolger
2.3.10 13:15

Maty se možná víc než o zem bouchal hlavou o věci okolo. Jeden pád na hranu konferenčního stolku stál fakt za to…sice jsme nemuseli na pohotovost (i když to vypadalo hodně ošklivě), ale to následný neustálý pozorování, jestli není malátný, spavý apod. nestálo za to. Helmičku budu zvažovat, pokud bude druhé mimčo „přes kopírák“… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
teresa20
2.3.10 14:01

Máme tyhle nehody taky často. Malý začíná dělat první krůčky, pouští se nábytku. Občas se uhodí do hlavičky podle nás hodně a nepláče, občas málo a řve ukrutně. Po nějaké větší nehodě ho pozoruju, jestli je ok, pokud by se mi něco nelíbilo, okamžitě k doktoru.
Ale myslím, že k tomuto věku drobné nehody patří a nelze se tomu úplně vyhnout. O helmě jsme nikdy neuvažovali. Ještě jsem to tedy na nikom neviděla :-)

• Citovat
  • Upravit
122
2.3.10 14:05

Ahoj, my jsme taky pořídily pěnovou helmičku „no shock“, kluk začal brzo chodit, padal hlava-nehlava… tupé údery jsou v pohodě, pokud zrovna nechytí nějaký roh (známých kluk si takhle o roh prasknul lebku!). Helma je super, schovávám pro mladší. Při pádu tlumí náraz, sice dostane tupý úder ale aspon žádne diry a modriny!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
10.5.11 20:11

já jí mám od kamarádky a ta si jí nemohla vynachválit i když přítel je proti tak jí malýmu budu dávat máme všude dlažbu a skleněný stoly a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí