Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mam 9 měs. syna, který leze a začíná se stavět o nábytek. Díky tomu často padá a bouchá se do hlavičky - i ze sedu, kleku. Mam strach, aby to na něm nenechalo nějaké následky. Vím, že se to má určitě řešit, když zůstane v bezvědomí, nebo zvrací. Máte někdo podobný problém?
No to jsme měli taky -hrůza se na to dívat ,že.Nevydrželi jsme to ,protože to byly fakt rány a zakoupili „helmičku“ velmi se osvědčila a měli jsme klid.
pavlak5 píše:
No to jsme měli taky -hrůza se na to dívat ,že.Nevydrželi jsme to ,protože to byly fakt rány a zakoupili „helmičku“ velmi se osvědčila a měli jsme klid.
jo je na to dokonce speciální ,taková pěnová,vypadal v tom jak žokej ![]()
pavlak5 píše:
jo je na to dokonce speciální ,taková pěnová,vypadal v tom jak žokej
Když je na to speciální - tak kde se kupuje? Já bych totiž jinak automaticky kupovala tu klasicku dětskou (co je na kolo apod.)… ![]()
katka-m píše:
Třeba tady…
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
jo tak to je přesně ona
Ty helmičky na kolo jsou většinou malým dětem velké a taky těžké
Helmu jsme neměli, ani pro syna neplánujeme, na rehabilitaci nám to rozmlouvali - dětské tělíčko i hlavička prý je na počáteční pády stavěné - ale jen na ty ze své výšky, tj. ne ze stolu, z gauče apod… Je fakt, že dcera padala tak 2-3 týdny, pak se naučila (resp. my ji naučili podle návodu rehab. sestřičky) ze stoje slézat… Dítě se hlavně naučí, že pád bolí, nemůže mít helmu pořád…
Ale máme v bytě koberce, na dlažbě a něčem podobném bych na to asi taky neměla nervy…
Příspěvek upraven 26.07.14 v 23:14
Maty se možná víc než o zem bouchal hlavou o věci okolo. Jeden pád na hranu konferenčního stolku stál fakt za to…sice jsme nemuseli na pohotovost (i když to vypadalo hodně ošklivě), ale to následný neustálý pozorování, jestli není malátný, spavý apod. nestálo za to. Helmičku budu zvažovat, pokud bude druhé mimčo „přes kopírák“… ![]()
Máme tyhle nehody taky často. Malý začíná dělat první krůčky, pouští se nábytku. Občas se uhodí do hlavičky podle nás hodně a nepláče, občas málo a řve ukrutně. Po nějaké větší nehodě ho pozoruju, jestli je ok, pokud by se mi něco nelíbilo, okamžitě k doktoru.
Ale myslím, že k tomuto věku drobné nehody patří a nelze se tomu úplně vyhnout. O helmě jsme nikdy neuvažovali. Ještě jsem to tedy na nikom neviděla ![]()
Ahoj, my jsme taky pořídily pěnovou helmičku „no shock“, kluk začal brzo chodit, padal hlava-nehlava… tupé údery jsou v pohodě, pokud zrovna nechytí nějaký roh (známých kluk si takhle o roh prasknul lebku!). Helma je super, schovávám pro mladší. Při pádu tlumí náraz, sice dostane tupý úder ale aspon žádne diry a modriny!
já jí mám od kamarádky a ta si jí nemohla vynachválit i když přítel je proti tak jí malýmu budu dávat máme všude dlažbu a skleněný stoly a tak